Może krótkoterminowo skończyły się tematy? :D Sam jestem bardzo zainteresowany tym wątkiem i posiadam akcje CDR, ale czy faktycznie krótkoterminowo można spodziewać się czegoś, co mogłoby realnie wpłynąć na kurs?
|
|
Właściwie we wszystkich przypadkach przekonały mnie cen, jeśli popełniam jakiś oczywisty błąd, to chętnie usłyszę jaki, założyłem wątek właśnie z takim zamiarem :) Wiadomo, słuchanie krytyki nie jest łatwe, ale mam nadzieję się czegoś przy okazji nauczyć. Nie wiem, czy słusznie, ale chyba najbardziej obawiam się inwestycji w Orlen, głównie po tym, co przeczytałem w tym wątku: www.stockwatch.pl/forum/wpisy-...Planuję trzymać ten portfel długofalowo, raczej nie planuję sprzedaży przed latem przyszłego roku. Na tą chwilę z niczym nie jestem pod kreską, więc jeśli podjąłem jakąś nierozsądną decyzję lub (jeśli bardziej doświadczonym wydaje się, że mocno ryzykowną), to najprawdopodobniej zdążę sprzedać.
|
|
Cześć, jest to mój pierwszy post i chciałbym się z Wami serdecznie przywitać. Śledzę portal i forum już od dłuższego czasu i chciałbym podzielić się swoim portfelem i decyzjami, jakie podjąłem (na GPW jestem raczej początkujący i swoją wiedzę opieram na tym, co przeczytam na forum) i najchętniej posłuchać konstruktywnej krytyki :) Porftel na GPW buduję od mniej więcej dwóch miesięcy. Wcześniej przez prawie dwa lata inwestowałem na giełdzie amerykańskiej.
Mój portfel to: Orlen, 1160 akcji po średniej cenie 44.76 zł Biomed 300 akcji po średniej cenie 14.72 zł CDProjekt 20 akcji po średniej cenie 366.7 zł XTB 1043 akcje po średniej cenie 16.49 zł
Do tego posiadam jeszcze na giełdzie amerykańskiej Apple Inc. 40
Wycena instrumentów to około 108 100 zł Gotówka do ewentualnego zainwestowania/doinwestowania 23 755 zł
|
|