PARTNER SERWISU
ebnklubf
konradski

konradski

Ostatnie 10 wpisów
Teresa napisał(a):
Najlepiej ściągnąć bazę end of day z BOSSA.pl i zaimportować.

plik pobrany, dodany przez File=> import ..... wszystkie spółki dodało "hurtowo" ale po wybraniu dowolnej spółki nie działa real-time tak jak ma to miejsce jak dodaje poprzez SYMBOL==>NEW... hmmmm może cosik inaczej trzeba?

Wie ktoś jak dodać wszystkie spółki "hurtowo" do amibrokera z programu Notowania3 (statica)realtime.... Bo dodawanie ręczne to wiem Symbol=>New=> np.KGHM wtedy pojawia się w SYMBOLS=> ALL .......ale jak wszystkie hurtowo? kombinuje, szukam google ,fora i nic

albo rybki albo ..... jak powiedział Anioł z alternatywy4... dziś kupiłembinky

No trafiłeś gratulatione dobry nos. Ja dawno dawno temu miałem z petrolem chwilową znajomość ale dobrze że SL zadziałał.Przed nowym rokiem prawie wyczyściłem maklerski zostawiając sobie tylko BBZ ale już chyba też czas na wywalonko. Teraz szukam nowych „perełek”. Podpatruje właśnie petrolka i tak się wacham więcej jest na NIE ale czytając zwariowane fora to widać panike oraz stany otępienia, i tu wypatruje szanse wedle zasady gdzie leje się krew…..Na tym walorku na pewno nie jeden trzyma enter na kupnie czekając na info, a po drugiej stronie barykady stają ci co kupowali wyżej i wyżej i czekają na odbicie. Tu naszedł mi pewien motyw który opisałem wyżej. I dalej mnie ciekawi czy taka zagrywka wchodzi w rachubę, jak to wygląda od strony prawnej itp , na razie cena średnia z 6mc jest około 32 zł. Taki manewr odstawia tych co chcą kupić „tanio” a jednocześnie daje szanse wyskoczenia posiadaczom z mniejszą stratą albo nawet jakimś tam zarobkiem. Czy taki myk z wezwaniem ma sens ? ja myśle że ma a Wy

Witam, mam pytanko czy rozważacie scenariusz nabycia oila przez przez wezwanie? jest taka możliwość i przez jaki podmiot?(pgnig,lotos,orlen jakiś krezus wydobywczy,fundusz) Pamiętam jak ostatnio było wezwanie na Kofole przez Enterprise Investors wzieli 42 proc. akcji tej spółki za 480mln zł, kurs po tej informacji wystrzelił a w zasadzie na open było 43 zł czyli wzrost ponad 40% nie dając szans na zarobek ci co nie mieli, a był to wrzesien 2008 czas ostrych spadków na rynkach światowych. Jak myślicie realne?

Ja napisze tak :
RN robi dobrą robote pozbywa się balastu i stawia tylko na działalności rentowne. Czyli sprzedaje:
- 400 zakładowych mieszkań ( cena w łapach średnio 100 tyś za 50m2 ) niech sprzedadzą za 50% to daje kwote 20000000 PLN --- mieszkania mają być sprzedawane z upustem dla lokatorów za 40% wartości rynkowej jeśli zaś wpłacą całą kwote dostaną następne 10% upustu łącznie jest tego 18tyś m2 czyli średnio mieszkanie ma 45m2
- ośrodek wczasowy w Sianożętach cena samej działki nad morzem w tym miasteczku o powierzchni 8 750 m2 to jest 4 900 000 PLN i to jest mała „goła działka” oni pewnie wezmą z zabudowaniami lekko za 10 mln
Sprzedali już budynek stolarni za 150 tyś i kino zakładowe za 230tyś
Więc wszystko to daje razem fajną kase. A gdzieś pare miesięcy temu obiło mi się że Niemcy mają naprawiać tabor kolejowy w Polsce bo jest taniej.
Jest iskierka panowie i panie

Pozdrawiam

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 3 marca 2010 18:58:08
Liczba wpisów: 7
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,197 sek.

rnumipty
fcnbfije
cscukxnb
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
uehfufww
erqptmju
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat