PARTNER SERWISU
vmzvmtkb
polymacin29

polymacin29

Ostatnie 10 wpisów
polymacin29 napisał(a):
Hej, z biegiem czasu zmieniłem swój portfel ze zdywersyfikowanego portfela akcji dywidendowych (12-14 akcji) teraz na bardzo skoncentrowany portfel o wysokim wzroście. Każdy jest inny i musi zdecydować, która strategia najlepiej odpowiada jego tolerancji na ryzyko. Moim celem, jako młodego inwestora, jest maksymalizacja wzrostu, posiadanie bardzo skoncentrowanej strategii było dla mnie zdecydowanie lepsze w tym roku dla wzrostu. Dywersyfikacja prowadzi do średnich zwrotów, jak się wydaje na tym szalonym rynku

Posiadam tylko TSLA 45%, TTCF 25%, AMD 15%, NIO 5%, 5% gotówki

Jednak TSLA rozrosło się tak bardzo, że z pewnością w końcu będzie musiało trochę zarobić. AMD jest bardziej stabilne, ale wszystkie akcje wzrostowe wydają się być mocno przewartościowane.

Ogólny konsensus jest optymistyczny na 2021 r., niskie stopy procentowe, potencjalnie większe luzowanie ilościowe, ponieważ Fed powiedział, że nadal używa wszystkich narzędzi w ramach swoich środków. Czy ktoś się martwi o przyszły rok? Lub jakich znaków szukasz na rynku na wypadek awarii? Potencjalna podwyżka stóp procentowych może być katalizatorem krachu?

issue got solved

Hej, z biegiem czasu zmieniłem swój portfel ze zdywersyfikowanego portfela akcji dywidendowych (12-14 akcji) teraz na bardzo skoncentrowany portfel o wysokim wzroście. Każdy jest inny i musi zdecydować, która strategia najlepiej odpowiada jego tolerancji na ryzyko. Moim celem, jako młodego inwestora, jest maksymalizacja wzrostu, posiadanie bardzo skoncentrowanej strategii było dla mnie zdecydowanie lepsze w tym roku dla wzrostu. Dywersyfikacja prowadzi do średnich zwrotów, jak się wydaje na tym szalonym rynku

Posiadam tylko TSLA 45%, TTCF 25%, AMD 15%, NIO 5%, 5% gotówki

Jednak TSLA rozrosło się tak bardzo, że z pewnością w końcu będzie musiało trochę zarobić. AMD jest bardziej stabilne, ale wszystkie akcje wzrostowe wydają się być mocno przewartościowane.

Ogólny konsensus jest optymistyczny na 2021 r., niskie stopy procentowe, potencjalnie większe luzowanie ilościowe, ponieważ Fed powiedział, że nadal używa wszystkich narzędzi w ramach swoich środków. Czy ktoś się martwi o przyszły rok? Lub jakich znaków szukasz na rynku na wypadek awarii? Potencjalna podwyżka stóp procentowych może być katalizatorem krachu?

Witam wszystkich,

Jedną z rzeczy, które inwestorzy przywiązują dużą wagę do wartości, są wolne przepływy pieniężne. Z tego powodu, gdy widzę firmy, które mają wzór ujemnych wolnych przepływów pieniężnych, zazwyczaj trzymam się od nich z daleka. Na przykład GM, HTZ i CAR to 3 paski, które sprawdziłem i które mają duże ujemne wolne przepływy pieniężne. Moje główne pytanie brzmi: jak postrzegacie firmy, które stale mają duże firmy o ujemnym wolnym przepływie środków pieniężnych? Ci, którzy ostatnio kupili te firmy, zależy Ci na swobodnym przepływie gotówki? Czy Twoim zdaniem są inne liczby w sprawozdaniach finansowych, na które przywiązujesz większą wagę? Czy spodziewasz się, że FCF będzie pozytywny dla tych firm? Z góry dziękuję.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 8 sierpnia 2021 14:57:13
Liczba wpisów: 3
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,190 sek.

uqwmsaip
cvzemfrx
hileyzqg
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
wtuyqied
hhywypqp
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat