Temat:
GOBARTO
„Zarzad dokłada staran aby sprawozdawczosc finansowa była jak najbardziej rzetelna. Oprócz audytora HLB poprosilismy o konsultacje renomowana firme audytorska Ernst & Young. Audytorzy kierujac sie zasada najdalej posunietej ostro¿nosci i dodatkowymi badaniami zalecili zwiekszenie w ubiegłym roku obrotowym odpisów dotyczacych, w szczególnosci utraty wartosci aktywów rolnych na Ukrainie i w Polsce. T ym samym wyniki Grupy Kapitałowej spowodowały nie osiagniecie poziomu odpowiednich wskazników finansowych wskazanych w umowach kredytowych. Zarzad podjał działania zmierzajace do wyjasnienia stronom umów kredytowych powodu przekroczenia wskazanych w umowach wskazników. Majac na uwadze dotychczasowa bardzo dobra współprace z Bankami Kredytodawcami i Rada Nadzorcza oraz konsekwentnie realizowane plany restrukturyzacyjne dotyczace GK wierzymy , ¿e rozmowy z instytucjami finansowymi, beda konstruktywne”. – mówi Prezes Zarzadu Maciej Duda.
|
|
Temat:
GOBARTO
hmmm.... nie ciekawie to brzmi: "Umowa zawiera katalog zdarzeń, których wystąpienie spowoduje zaistnienie przypadku jej naruszenia, uprawniającego Banki do naliczenia podwyższonych odsetek w okresie trwania naruszenia, wypowiedzenia Umowy oraz zaspokojenia się z ustanowionych zabezpieczeń." Mam tylko nadzieje że: 1. banki nie będą chciały położyć dudka 2. ludzie nie zaczną panikować i nie wywalą akcji PKC
|
|
Temat:
GOBARTO
Jak przewidujecie zachowanie rynku po ostatnich publikacjach ? Miałem nadzieje, że lada dzień uda mi się wycofać z tej wspaniałej inwestycji, ale coś czuję że znowu nie zdążę i trzeba będzie zimować...... :( Do poczytania.... www.inwestycje.pl/emitent/PAP/...Szczególnie zaciekawił mnie fragment: "Nie zgłaszając zastrzeżeń do prawidłowości i rzetelności zbadanego sprawozdania finansowego, zwracamy uwagę na fakt istnienia ryzyka związanego z naruszeniem przez Jednostkę Dominującą (czyli PKM DUDA) warunków umowy o Konsolidacyjny Kredyt Konsorcjalny zawartej w dniu 23 grudnia 2009 roku pomiędzy Spółką Polski Koncern Mięsny Duda Spółka Akcyjna a konsorcjum banków Kredyt Bank S.A., Pekao S.A., PKO BP S.A.,ING Bank Śląski S.A., BZ WBK S.A., Bre Bank S.A., co może pociągnąć za sobą skutki przewidziane w umowie." Ktoś wie jakie to skutki ...... ??
|
|
Temat:
GOBARTO
Czy ktoś może wytłumaczyć skąd ten skok wartości ?
|
|
Temat:
KGHM
No to tąpnęło.......jak sądzicie dalej będzie lecieć w dół ??? Zaczynam się bać czy dywidenda pokryje te spadki.....? Akcje mam zakupione po 82, więc już jestem poniżej zera :/
|
|