Temat:
TSGAMES
Patrząc na wykres, kurs ładnie zbijany, pytanie tylko pod co. Chodzą plotki o przejęciu przez inny podmiot, póki co to tylko plotki ale od dłuższego czasu TSG szuka inwestora strategicznego. Rok temu gdy była propozycja przejęcia, rzekomo, i została ona odrzucona, większy podmiot pokazał środkowy palec i mówi wychodzę. I ten zapalnik rozpoczął spadki trwające do dziś.
Good news: - dodatkowe przychody z Chin - Release football elite na sklepie play - w tym roku również soft Launch zombie, który docelowo ma ciągnąć ta złota kurę i i launch kilku mniej obiecujących gier
Bad news: - jeśli szykuje się przejęcie i wezwanie do odkupienia akcji, kurs może być trzymany za mordę albo dalej uważany aby zbić średnia cenę do wezwania - ryzyko ABB w lipcu
I takie subiektywne odczucie, sporo newsów ostatnio na portalach odnośnie wyceny TSG, raczej z negatywnym wydzwiekiem, i powyższe bad news całkiem nieźle mnie nastraszyly, a to daje mi do myślenia na grę przeciwko trendowi :)
|
Wczoraj wrzucałem tu info o tym że z USA płyną tankowce z gazem do Europy - info z 24 grudnia - co przyczyniło się do 30% przeceny surowca (dutch tts natural gas). Niestety post został usunięty przez moderatora bez podania żadnych przyczyn... Nie wiedziałem że na tym forum nie ma wolności słowa, a rzeczowe informacje są filtrowane wybiórczo. Moderator:Zachęcam do zapoznania się z regulaminem forum - służę linkiem www.stockwatch.pl/forum/wpis-n... Nie wrzucamy linków bez cytatów, nie podajemy własnych warunków wyjścia/wejścia, nie podajemy poziomów cenowych bez uzasadnienia technicznego bądź fundamentalnego.
|