PARTNER SERWISU
rzvmchtw
karab44

karab44

Ostatnie 10 wpisów
ta spolka to jakis dramat! Ja juz wyszedlem
Jestem wzorem skróconego mnożenia...

www.bankier.pl/wiadomosc/DUDA-...

info

Wysokie wzrosty na giełdzie nie sprzyjają zbytnio tej spółce. Jak w20 rośnie to DUDA spada, jak w20 maleje, to duda stoi..., a co ze wzrostami?! Eh?

Duszek przez jakis powazny kryzys przechodzi Liar , a jesli chodzi o DUDE to mam dobre przeczucia, chociaz szkielko i oko mowia mi, ze wcale nie bedzie tak dobrze... Think

czyli nasze miecho tez trafialo caly czas do Rosji w ten sposob?

www.sfora.biz/Czytaj-zrodlo/?m...

Czyzby szansa dla polskich zakladow miesnych? Skoro Niemcy i Litwa maja embargo, a do tej pory byli najwiekszymi dostawcami to kto ich zastapi? DUDA? :) Boo hoo!

a ja dzis pieknie usrednilem: S 1,43 i udalo mi sie na koniec sesji K 1,39 ;-). Jutro powtarzam zabawe, bo znudzilo mnie bezczynne czekanie, tym bardziej, ze to swietna spolka do DT king

Puls Biznesu, pb.pl,18.09.2009 15:19

Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych (SII) złożyło w prokuraturze zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa przez prezesa PKM Duda Macieja Dudę i trzech członków zarządu.
- SII stoi na stanowisku, iż prowadzona przez PKM Duda S.A. polityka zabezpieczania przed ryzykiem walutowym miała charakter spekulacji i nie może być uznawana za standardową politykę służącą zabezpieczeniu - głosi komunikat SII.

Stowarzyszenie uważa, że można postawić tezę, iż decydując się na zawarcie struktur opcyjnych, charakteryzujących się ryzykiem nieograniczonej straty, osoby wchodzące w skład zarządu mogły narazić spółkę na powstanie zobowiązań mogących w znacznym stopniu osłabić zarówno jej płynność jak i wiarygodność. W jego ocenie to zagrożenie zmaterializowało się w okresie silnego osłabienia polskiej waluty.
- W związku z powyższym, podejmując decyzję o zawarciu struktur opcyjnych członkowie zarządu PKM
Duda S.A., mogli popełnić przestępstwo wskazane w art. 585 § 1 ustawy z dnia 15 września 2000 r. kodeksu spółek handlowych (Dz. U. z 2000 r., Nr 94, poz. 1037, ze zm.) zgodnie, z którym kto będąc członkiem zarządu spółki handlowej działa na jej szkodę podlega karze pozbawienia wolności do lat 5 oraz grzywnie - głosi komunikat.

"Sprawa Dudy" wynikła w grudniu ubiegłego roku, kiedy Puls Biznesu zapytał prezesów spółek giełdowych, czy są one zaangażowane na rynku opcji walutowych. Maciej Duda zapewnił nas wówczas, że jego spółka nie ma opcji. Prawda okazała się inna, za co KNF ukarał w środę prezesa PKM Duda najwyższą możliwą karą finansową, wynoszącą 200 tys. zł.

Panowie! Abordaż!

addi napisał(a):
karab44 napisał(a):
Pisze o tym co zaobserwowalem w przeciagu ostatnich kilku miesiecy sledzenia spolki, a tego typu komentarze prosze zachowaj dla siebie. To jest moje zdanie i nie musisz sie z nim zgadzac. Nie masz nic do powiedzenia, nie smiec. Wyobraz sobie, ze kazdy Twoj glupi wpis zostanie w internecie... na zawsze. Sick

He he, piszesz, że nie mam nic do powiedzenia ... wyobraź sobie, że rzucam kątem oka na spółkę nie od kilku miesięcy ale od ... kilku lat! Gdybyś przeczytał wątek niewątpliwie trafiłbyś na mojego linka do świetnego tekstu G. Zalewskiego. Dla przypomnienia: http://www.futures.pl/?did=231

ten artykul wszyscy znamy. Stary jak wegiel. Powiedz mi teraz prosze jak to sie ma do obecnej sytuacji?

addi napisał(a):
karab44 napisał(a):
Nie wiadomo, duzo zalezy od indeksow, generalnie DUDA podaza za wigiem, za trendem, choc czasem sil jej brak :). Jak beda wzrosty na gieldzie ta spolka tez powinna zyskac

Piszesz poważnie czy marzysz?

Pisze o tym co zaobserwowalem w przeciagu ostatnich kilku miesiecy sledzenia spolki, a tego typu komentarze prosze zachowaj dla siebie. To jest moje zdanie i nie musisz sie z nim zgadzac. Nie masz nic do powiedzenia, nie smiec. Wyobraz sobie, ze kazdy Twoj glupi wpis zostanie w internecie... na zawsze. Sick

rmz napisał(a):
myślicie że info o karze dla prezia bedzie miało wpływ na kurs? jeśli tak to jaki?

Mi sie wydaje, ze to wyjasnia sprawe i rozladowuje napiecie zbudowane wokol calego zajscia. Kara w koncu dotknie Portfela prezia, spolke zostawmy w spokoju. Ja bym tak to ocenial, grubsi moim zdaniem beda spokojni, leszczyna moze sie ugiąć.

rozgrzeszony

Amen

Nie wiadomo, duzo zalezy od indeksow, generalnie DUDA podaza za wigiem, za trendem, choc czasem sil jej brak :). Jak beda wzrosty na gieldzie ta spolka tez powinna zyskac

Mysle, ze przy tak kiepskim wsparciu notowan indeksow glownych DUDA i tak sobie super radzi na dzisiejszej sesji, a to bardzo dobry wstep do piatkowych notowan, kiedy to czeka nas mWIG40. Jestem dobrej mysli bo z pewnoscia bedzie sie dzialo :)

DUDo! Spółko Ty moja!
Ty jesteś jak zdrowie! love4
Ile Cię trzeba cenić ten tylko się dowie,
kto Cię stracił... d'oh!

przyznam, ze za duzo wmoczylem na tych papirach zeby sie jeszcze cieszyc ale jest lepiej i bedzie lepiej. Moze kurs nie mknie na polnoc jak mustang V8 route66 ale... no wlasnie, ale juz blisko :)

na dzien dzisiejszy na DUDZIE nie da sie inaczej zarobic jak kombinując, ja osobiscie jestem rozczarowany, choc wiedzialem w co sie pakuje. Tu jest za duzo niejasnych wydarzen, ludzie oczekuja komunikatow - Zainwestowal, Kupil, Zyskal. A tutaj z wiekszosci plynacych informacji mozna jedynie spekulowac co sie wydarzy. Jedyne co teraz to nie wiem czy jest sens byc konsekwentnym i ciagnac to dalej.

Na wschod! Tam musi byc jakas cywilizacja!

mnie ta cala sytuacja przerasta... dlugi dudy, program naprawczy, rynek rosyjski, problemy polityczne 1 wrzesnia, kryzys globalny, popyt na tucznik, mwig40, jbb, straty, zyski, plotki, fakty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czy jeszcze moze byc dobrze?

Szansa na nowy rynek dla m. in. DUDy www.trzoda-chlewna.com.pl/inde... moze byc ciekawe, chociaz nie wiem czy bedziemy korzystac z takiej mozliwosci :)

Znalazłem tez cos takiego www.farmer.pl/produkcja-zwierz... . Pisza, ze biznes najlepiej kreci sie w III kwartale kiedy to ceny zywca ida w gore, a spadaja koszty zakupow pasz.

kolejna świetna informacja, nie wiem czy ktos czytal ale JBB otrzyma 1 wrzesnia hale produkcyjna

www.portalspozywczy.pl/mieso/w...

kosmopolijska prawda wzbudza zawsze wiele kontrowersji ale ludzie to czytaja ;)

krewa napisał(a):
Sulik napisał(a):
Jak nie wczoraj i nie dzis, to kiedy?

w najmniej oczekiwanym momencie. spokojnie, w poniedziałek światło dzienne ujrzy raport za półrocze i wtedy grosz-dwa zmiany gwarantowane Angel

W którą stronę ta zmiana Panie? Think

Rozumiem, i chyba dlatego koncerny poprzez wlasne zaplecze hodowlane staraja sie chociaz troche uniezaleznic i ustabilizowac rynek danego produktu, przynajmniej troche bo takiej sily przebicia jak rolnicy przeciez nie zdobeda. Ciekawe tylko jaki % krajowego rynku stanowic bedzie ten 1 mln zywca i czy tak w ogole przeznaczony bedzie na nasz rynek?

www.parkiet.com/artykul/7,7875...

www.polskie-mieso.pl/?page_nam...

Zobaczcie dwa powyzsze linki. Nie ma zywca w kraju, Duda wychodzi naprzeciw potrzebom rynku. Dodatkowo otwarto droge na wschod, co daje dodatkowe pole manewru. Zaplecze hodowlane to jak sie okazuje najslabszy punkt nie tylko Dudy ale wszystkich polskich przedsiebiorstw. Zastanawiam sie co uwarunkowalo tak nagle zmiany po roku 2006.

Kto dawal sygnal? Maciej Duda? :)

Tez macie takie uczucie, ze Wasze fundusze zalegaja w tej spolce podczas gdy moglyby przez conajmniej te trzy tygodnie radosnie pracowac w wigu20?

bankier.tv/video/Imperium-zbud...
dla zainteresowanych

tomaszgryciuk napisał(a):
NA NOSA BIORAC MYSLE ZE SPOLKA
...
TAK MYSLE ZE NIEZLE GO TATUS Z RODZINKA ZJECHAL

Normalnie, zwyklymi literami tego kolego napisac nie mogles? To mi nieco przypomina taki gimnazjalny styl binky .

PS
Ktos grzebal w statystykach zeby potwierdzic/ zaprzeczyc temu co napisal tomaszgryciuk?

Moze skoro tak wszyscy czekamy na wiatr Panowie przerzucmy sie z notowan akcji na prognoze pogody. Ja chyba pasuje na tym biznesie, a stratny nie bede :)

Powodzenia
A.

jesli na marsie sa swinie to tak

jcieszyn napisał(a):
1) Duda mógł dostarczać im mięso

2) W tej branży to chyba zaraźliwe, najpierw JBB, teraz Mysław - moim zdaniem to oznacza, że biznes idzie słabo i opłaca się coś z ubezpieczalnie wyciągnąć

1) przypuszczenia

2) bez komentarza :))))
Byłbym ostrożny, jeśli chodzi o wyciąganie wniosków w tej sprawie, w końcu hale Atlasu też się palą.

Wg praw rynku do konca tygodnia spolka powinna odrobic straty i gonic do przodu, bo ma nieco do nadrobienia w stosunku do pozostalych :)

leć! leć balonie do góry! :D

Szczerze jakbym mial kapital na chwile obecna to bral bym wiadrami te akcje.

PS
John Bull? Nigdy tam nie bylem, a brzmi nieco jak Dow Jones, wiec zachecajaco :)

oj będzie się wtedy działo :)

JAG napisał(a):
Biznes DUDy jest ok, ale z wypowiedzi między słowami grubego Prezia wynika ze 2Q chyba będzie słaby ze względu na konieczność importu droższego mięcha i zawirowania związane z przeprowadzeniem układu. Ale to nic w porównaniu z emisją akcji. Po pierwsze kto to kupi a po drugie jak się uda to wysypia trochę papiera na rynek.

Przeciez DUDA zajmuje sie tez chowem i skupem. Czy to znaczy, ze jest az tak dobrze, ze trzeba importowac? :)

PS.
Ja czesto bywam w spizu :)

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 21 września 2013 14:46:41
Liczba wpisów: 34
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,658 sek.

imeixzbo
kwusfxiq
gxkeglug
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
pjjdxgzb
exkcjvbs
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat