0 Dołączył: 2012-08-20 Wpisów: 2
Wysłane:
21 sierpnia 2012 16:04:55
niestety nie jest to takie proste ponieważ minęło już kilka miesięcy (w warunkach był nawet termin 45 dni na odstapienie, ale i ten jest przekroczony).
U mnie problem jest o tyle skomplikowany, że do tej pory nie dostałam warunkow, ktore sa przywołane w deklaracji przystapienia - bazuje na warunkach, ktore rzekomo sa przypisane do mojej "polisy" w systemie". To jest jakas absurdalna sytuacja.
|
0 Dołączył: 2009-01-04 Wpisów: 257
Wysłane:
21 sierpnia 2012 16:52:36
proszę, podlinkuj mi co to za produkt, może tak będzie łatwiej.
|
0 Dołączył: 2012-09-07 Wpisów: 1
Wysłane:
7 września 2012 15:45:39
musiałabym wysłać Ci na maila warunki, bo tego nie ma stronie - ogólnie Plan Inwestycyjny Multi Prestiż w Axa. Ja mam szczególne warunki dla ubezpieczenia grupowego.
Na chwilę obecną jestem tylko po rozmowie z konsultantem banku - jedyna proponowana mozliwość wyjścia z sytuacji to cesja.
jest też wyrok w podobnej sprawie - na stronach UOKiK nr 2161, jako niedozwolone postanowienie umowne: "Opłata likwidacyjna (koszt wykupu środków zgromadzonych na ORJU składek regularnych) - przy dokonaniu całkowitego lub częściowego wykupu certyfikatu ubezpieczeniowego - 100% jeżeli składki regularne były łącznie opłacane krócej niż 1 rok"
z moich warunków wynika to samo tylko inaczej opisane.
w międzyczasie policzyłam jeszcze szacunkowo spodziewane zyski i wszelkie opłaty i wychodzi mi na to, że przy ostroznym inwestowaniu nie ma szans, aby zarobić więcej niż na lokacie. Opłaty i podatek od zysków zabijaja tą całą nadwyżkę.
|