pixelg
arkusz excela do zarządzania kapitałem na giełdzie - Warsztat - Forum StockWatch.pl
Witamy Gościa Szukaj | Popularne Wątki | Użytkownicy | Zaloguj | Zarejestruj

1 2 3 4 5 6 7 8

arkusz excela do zarządzania kapitałem na giełdzie

kijekjjk
0
Dołączył: 2009-01-05
Wpisów: 336
Wysłane: 2 stycznia 2010 20:39:20
arkusz został poprawiony..
chyba sobie w glowie pokomplikowalem troche sposob liczenia zysku/straty na kontraktach..bo formula wyszla niemała;)..no ale mam nadzieje, ze dziala
link zaktualizowany w pierwszym poscie
jakies opinie,uwagi,komentarze..piszcie na forum;)
salute
„Inwestorzy nie planują przegrywać. Przegrywają, bo nie planują”...
"Taka jest moja koncepcja
Tak ja to widzę"

kijekjjk
0
Dołączył: 2009-01-05
Wpisów: 336
Wysłane: 3 stycznia 2010 21:19:18
Dzisiaj nastąpiła kolejna aktualizacja arkusza, ponieważ znalazłem jeszcze błąd w skoroszycie kontrakty (oby ostatni).
Jeżeli ktoś ma chęć to niech przetestuje działanie arkusza na wszelkie możliwe scenariusze zawarcia transakcji i podzieli się efektami tych testów..wczoraj myślałem, że uwzględniłem wszystko, a dzisiaj na świeżo jeszcze jeden drobiazg wynalazłem.
............
przepraszam za te dyskusje z samym sobą, ale edycja poprzedniego wpisu może nie zwrócić uwagi forumowiczów na aktualizacje.
„Inwestorzy nie planują przegrywać. Przegrywają, bo nie planują”...
"Taka jest moja koncepcja
Tak ja to widzę"

adambo
0
Dołączył: 2009-12-23
Wpisów: 4
Wysłane: 4 stycznia 2010 13:14:44
witam;
coś dalej chyba jest nie tak;
wpisuję: kupno 3 po ........ w jednym wierszu; w drugim sprzedaż 6 po ......... --- i nie wylicza kolumny L; M; R; S
:(
pozdrawiam

>> Ponad 160% zysku od początku 2017 r. – sprawdź ofertę portfela wzorcowego Cztery Fazy Rynku w StockWatch.pl


kijekjjk
0
Dołączył: 2009-01-05
Wpisów: 336
Wysłane: 4 stycznia 2010 17:00:38
adambo napisał(a):
witam;
coś dalej chyba jest nie tak;
wpisuję: kupno 3 po ........ w jednym wierszu; w drugim sprzedaż 6 po ......... --- i nie wylicza kolumny L; M; R; S
:(
pozdrawiam

czy po przejsciu do nastepnego wiersza, wypelnieniu kolumn A B C naciskasz przycisk 'wyświetl otwarte pozycje'? w tym momencie kolumny D i E powinny zostać uzupełnione poprzez makro i wpisanie 6 w kolumnie J spowoduje wyliczenie kolumn L M R S
„Inwestorzy nie planują przegrywać. Przegrywają, bo nie planują”...
"Taka jest moja koncepcja
Tak ja to widzę"

isuella
0
Dołączył: 2009-12-26
Wpisów: 1
Wysłane: 4 stycznia 2010 23:34:46
kijekjjk napisał(a):
adambo napisał(a):
witam;
coś dalej chyba jest nie tak;
wpisuję: kupno 3 po ........ w jednym wierszu; w drugim sprzedaż 6 po ......... --- i nie wylicza kolumny L; M; R; S
:(
pozdrawiam

czy po przejsciu do nastepnego wiersza, wypelnieniu kolumn A B C naciskasz przycisk 'wyświetl otwarte pozycje'? w tym momencie kolumny D i E powinny zostać uzupełnione poprzez makro i wpisanie 6 w kolumnie J spowoduje wyliczenie kolumn L M R S


Super arkusz, teraz jeszcze łatwiejszy do pobrania. Z tego co pobieżnie zauważyłam to zakładka prowizje obejmuje jedynie marże, bez opłat GPW i KDPW. Pozdrawiam.

pawelkrynki
0
Dołączył: 2010-01-04
Wpisów: 2
Wysłane: 5 stycznia 2010 15:58:43
Jesteście w stanie podać to na maila..mam problem ze ściągnięciem..

kijekjjk
0
Dołączył: 2009-01-05
Wpisów: 336
Wysłane: 5 stycznia 2010 16:22:08
pawelkrynki napisał(a):
Jesteście w stanie podać to na maila..mam problem ze ściągnięciem..

problem ze ściągnięciem spowodowany był wykorzystaniem limitu 25 pobrań (fajnie, widać arkusz się przydaje:)..plik ponownie wrzuciłem i już można ściągnąć bez problemu
salute
„Inwestorzy nie planują przegrywać. Przegrywają, bo nie planują”...
"Taka jest moja koncepcja
Tak ja to widzę"
Edytowany: 5 stycznia 2010 16:29

pawelkrynki
0
Dołączył: 2010-01-04
Wpisów: 2
Wysłane: 5 stycznia 2010 17:21:28
Mam podobną informację o uszkodzeniu pliku, zapisuje z rozszerzeniem .rar i nie moge w zaden sposób otworzyć...ponawiam prośbę , jeśli to nie problem

pawlos133
0
Dołączył: 2009-05-14
Wpisów: 1
Wysłane: 5 stycznia 2010 20:32:46
jest możliwość kupna pliku?

Wykupowanie abonamentu (minimalnie chyba 60zł) w moim przypadku mija się z celem, bo obracam bardzo małymi środkami.

pozdrawiam
pawlos133@wp.pl

WatchDog
WatchDog PREMIUM
35
Grupa: Bus Driver
Dołączył: 2008-07-25
Wpisów: 8 584
Wysłane: 5 stycznia 2010 20:51:32
Autorem jest Kijekjjk i to On decyduje w jaki sposób udostępnia plik.


majama
1
Dołączył: 2009-01-12
Wpisów: 1 178
Wysłane: 5 stycznia 2010 21:49:51
Kawal roboty tu włozonej widać, jednak ja doszedłem do wniosku że osobiście nie potrzebuje az tak rozbudowanego archiwum dla swoich inwestycji i zostane przy swoim skromnym pliku do wyliczania zysków i strat. Może w przyszłości go wykorzystam, dzieki.
To jest gra. Zabawa na pieniądze.

kijekjjk
0
Dołączył: 2009-01-05
Wpisów: 336
Wysłane: 6 stycznia 2010 01:55:21
pawlos133 napisał(a):
jest możliwość kupna pliku?

Wykupowanie abonamentu (minimalnie chyba 60zł) w moim przypadku mija się z celem, bo obracam bardzo małymi środkami.

pozdrawiam
pawlos133@wp.pl


Odpowiem tak: poprosiłem z ciekawości kiedyś jakąś osobę z ogłoszenia o obiektywną wycenę arkusza i kwota była trzycyfrowa.Sick
„Inwestorzy nie planują przegrywać. Przegrywają, bo nie planują”...
"Taka jest moja koncepcja
Tak ja to widzę"

Abner1984
Abner1984 PREMIUM
0
Dołączył: 2009-12-01
Wpisów: 696
Wysłane: 6 stycznia 2010 02:50:39
Czy ktoś z was próbował otworzyć akrusz w programie Pages na MacBook'u?

"Ekonomista to ekspert który będzie wiedział jutro dlaczego nie sprawdziło się dzisiaj to co prognozował wczoraj..."

kijekjjk
0
Dołączył: 2009-01-05
Wpisów: 336
Wysłane: 6 stycznia 2010 17:05:58
adambo napisał(a):
witam;
coś dalej chyba jest nie tak;
wpisuję: kupno 3 po ........ w jednym wierszu; w drugim sprzedaż 6 po ......... --- i nie wylicza kolumny L; M; R; S
:(
pozdrawiam

udało się dociec gdzie jest powyższy problem
wersja dla STAREGO excela gubi formułe w jednej kolumnie
jeżeli ktoś korzysta z wersji dla starego excela, to następującą formułe należy wkleić do komórki P3 w skoroszycie kontrakty i przeciągnąć w dół
Cytat:
=JEŻELI(O3<>0;JEŻELI(ORAZ(D3>0;F3>0;J3>0);JEŻELI(J3>F3+D3;K3;JEŻELI(J3>F3; E3;ZAOKR.DO.CAŁK(((F3-J3)*G3+D3*E3)/O3)));JEŻELI(ORAZ(D3<0;F3>0;J3>0);JEŻELI(J3+MODUŁ.LICZBY(D3)<F3;G3;JEŻELI(J3<F3;E3;ZAOKR.DO.CAŁK((MODUŁ.LICZBY(D3)*E3+(J3-F3)*K3)/MODUŁ.LICZBY(O3))));JEŻELI(ORAZ(D3=0;F3>0;J3>0);JEŻELI(J3<F3;G3;K3);JEŻELI(ORAZ(D3>0;F3=0;J3>0);JEŻELI(J3<D3;E3;K3);JEŻELI(ORAZ(D3<0;F3>0;J3=0);JEŻELI(F3<MODUŁ.LICZBY(D3); E3;G3);JEŻELI(F3<>0;ZAOKR.DO.CAŁK((F3*G3+D3*E3)/O3);ZAOKR.DO.CAŁK((J3*K3-D3*E3)/(-O3))))))));0)
„Inwestorzy nie planują przegrywać. Przegrywają, bo nie planują”...
"Taka jest moja koncepcja
Tak ja to widzę"

edgaross
0
Dołączył: 2009-12-28
Wpisów: 4
Wysłane: 18 stycznia 2010 22:23:55
Witam,
Próbowałem ściągnąć, ale chyba znów przekroczyło limit, bo nie chce iść. Jeżeli to możliwe to proszę o ponowne zamieszczenie. Z góry dzięki i pozdrawiam ;)

kijekjjk
0
Dołączył: 2009-01-05
Wpisów: 336
Wysłane: 18 stycznia 2010 23:41:19
edgaross napisał(a):
Witam,
Próbowałem ściągnąć, ale chyba znów przekroczyło limit, bo nie chce iść. Jeżeli to możliwe to proszę o ponowne zamieszczenie. Z góry dzięki i pozdrawiam ;)

zrobionesalute
„Inwestorzy nie planują przegrywać. Przegrywają, bo nie planują”...
"Taka jest moja koncepcja
Tak ja to widzę"

edgaross
0
Dołączył: 2009-12-28
Wpisów: 4
Wysłane: 19 stycznia 2010 22:55:48
Właśnie ściągnąłem i odpaliłem. Wielkie dzięki!!! Widać od razu, że kawał dobrej roboty zrobiłeśthumbright

pozdrawiam

edgaross
0
Dołączył: 2009-12-28
Wpisów: 4
Wysłane: 5 lutego 2010 14:43:29
Po kilku dniach użytkowania mogę powiedzieć jedno - arkusz jak dla mnie jest REWELACYJNY !!!
Wcześniej korzystałem z dwóch własnoręcznie zrobionych tabelek w excelu, ale teraz mam wrażenie jakbym przesiadł się z malucha do mercedesa. Jeszcze raz dzięki.

Mam jeszcze pytanie - w jaki sposób zaczynasz kolejny rok? Wpisujesz wszystko dalej na tym samym arkuszu czy też zamykasz jeden i otwierasz drugi - a jeżeli tak to w jaki sposób wpisujesz do nowego roku niezamknięte pozycje z roku poprzedniego?Think

kijekjjk
0
Dołączył: 2009-01-05
Wpisów: 336
Wysłane: 6 lutego 2010 19:09:12
edgaross napisał(a):
Mam jeszcze pytanie - w jaki sposób zaczynasz kolejny rok? Wpisujesz wszystko dalej na tym samym arkuszu czy też zamykasz jeden i otwierasz drugi - a jeżeli tak to w jaki sposób wpisujesz do nowego roku niezamknięte pozycje z roku poprzedniego?Think


Zrobiłem tak: otworzyłem nowy arkusz, wpisałem transakcje na akcjach, które posiadam od poprzedniego roku..ofkoz w bilansie pojawia się strata, ze względu na wydatki na prowizje..ale te prowizje uwzględnione zostały w poprzednim roku..więc dorzuciłem jeszcze pozycje korekta, na której tworze sztuczny zysk taki sam jak kwota wydana na zakup akcji z poprzedniego roku. W ten sposób mam akcje w portfelu i w bilansie jestem na zero..czyli tak jak powinno być.
„Inwestorzy nie planują przegrywać. Przegrywają, bo nie planują”...
"Taka jest moja koncepcja
Tak ja to widzę"

starbury
0
Dołączył: 2010-01-12
Wpisów: 1
Wysłane: 17 lutego 2010 14:51:23
Mam tylko informację o uszkodzeniu pliku, zapisuje z rozszerzeniem .rar i nie moge w zaden sposób otworzyć... chyba znów przekroczyło limit. Jeżeli to możliwe to proszę o ponowne zamieszczenie. Z góry dzięki i pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
1 2 3 4 5 6 7 8

Nie możesz tworzyć nowych wątków.
Nie możesz odpowiadać w wątkach.
Nie możesz usuwać swoich wpisów.
Nie możesz edytować swoich wpisów.
Nie możesz tworzyć ankiet.
Nie możesz głosować w ankietach.

Kanał RSS głównego forum : RSS

Forum wykorzystuje zmodfikowany temat SoClean, autorstwa J. Cargman'a (Tiny Gecko)
Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,610 sek.

PORTFEL STOCKWATCH
Data startu Różnica (%) Różnica (zł) Wartość
01-01-2017 +168,25% +33 649,63 zł 53 649,63 zł
Logowanie

Zaloguj
Zapamiętaj | Rejestruj | Aktywuj | Odzyskaj hasło