0 Dołączył: 2021-03-08 Wpisów: 9
Wysłane:
6 czerwca 2021 02:22:32
Czy orientujecie się może, który dom maklerski w swoich aplikacjach do notowań/składania zleceń posiada wolumen rzeczywisty, a nie tickowy na spółkach gpw ?
XTB posiada wolumen tickowy na spółki z gpw.
Nie wiem jak jest w Aliorze jeszcze, nie mogę sie w weekend na NOL'a zalogowac.
Generalnie postanowiłem zaangażowac się bardziej w metodologie VSA, ale żeby ona miała jakikolwiek sens praktyczny, to potrzebuje właśnie wolumen'u rzeczywistego na spółkach GPW. Głownie handluje na kontraktach terminowych.
|
PREMIUM
522 Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
6 czerwca 2021 10:07:00
W Bosiu i innym normalnych DM masz wolumen rzeczywisty. XTB to broker CFD, a nie normalny DM.
|
0 Dołączył: 2021-03-08 Wpisów: 9
Wysłane:
6 czerwca 2021 18:44:35
@anty tersa
Rozumiem że korzystasz z Statica4/5 albo NoL'a, ze staticą 4 mam taki problem że nie mogę sobie zmienić koloru świeć wzrostowych/spadkowych na inne kolory (zielony/czerwony )
W BOŚu owszem jest dostęp do statici 4 ale jeśli ma się minimalny pakiet wykupiony za 19 zł /miesiąc. Statica 5 jest dostępna od wyższych pakietów.
W BPS dostęp do Statica 4 jest darmowy w podstawowym koncie.
W Aliorze jest kompletny dramat jeśli chodzi o działanie usług maklerskich, -> ciągłe wylogowywanie z bankowości internetowej co jest równoznacze z wylogowanie z programów do notowań/zleceń, ciągłe komunikaty o braku dostępności usług inwestycyjnych, nie wykrywanie zainstalowanych NOL i Statica 4 na kompie. Dlatego planuje przeniesienie wszystkich usług albo do BOŚ'a albo do BPS, wraz z kontem bankowym. Plusem aliora są natychmiastowe przelewy między rachunkami bankowym i maklerskim, nie wiem jak to wygląda w BOŚ i BPS.
|