Temat:
GPRE
Jest tu ktoś w stanie ocenić jak nowy podatek od powierzchni biurowej wpłynie na zyskowność spółki?
|
|
Ponieważ chcę przez ten rok albo dwa, albo 3, a może pół mieć wyższe odsetki z dziesięciolatki. Idąc twoim tokiem rozumowania to po co ktoś w ogóle je kupuje? Bo płacą, i w tym momencie dość dobrze płacą, nie wiesz ile będą płacić za rok albo za dwa. Jest to jedno z bezpieczniejszych miejsc gdzie można zaparkować złotówki.
|
|
Witam użytkowników tego szanownego forum.
Mam problem z obligacjami skarbowymi. Postanowiłem jakiś czas temu ulokować w nie część gotówki, ale mam problem z ich zakupem. Probówałem kupić ds0725, ds0726, ds0727 (interesują mnie długie terminy i stałe odsetki). Oto co zauważyłem: 1) Płynność jest żałosna (spodziewane), a animator stoi daleko od rynku (spodziewane) 2) Jak wstawiam jakie kolwiek zlecenie, pare sekund później animator wstawia się zleceniem na taką samą ilość (lub podobną) z ceną o grosz lepszą - co skutecznie utrudnia jakikolwiek handel; jeśli nie uderzy się po rynku (w ceny bardzo dalekie od rynku) można czekać dniami 3) Nikt nie handluje w cenach rynkowych (+- środek między zleceniem kupna i sprzedaży animatora) oprócz.. 3) Jedyne zlecenia jakie mają sens na tym rynku, to zlecenia blokowe (na większe ilości) które są po cenach jakie faktycznie są na rynku.
Czy macie jakieś porady jak zakupić te obligacje? Ten spread na nich skutecznie niszczy ten produkt dla jakiegokolwiek inwestora (drastycznie obniżając rentowność). Może da się z kimś ugadać żeby trzymał moje zlecenia w książce żeby dostać jakąś normalną cenę? Chodzi mi o duże ilości mogę kupować jednorazowo ponad 100 szt ale żeby dostać jakieś normalne ceny.. Skąd te zlecenia blokowe? Jak odbywa się handel na tych rynkach? Proszę o jakiekolwiek informacje i wskazówki na temat tych produktów bardziej doświadczonych inwestorów.
|
|
Witam, Poszukuje tej samej książki co autor tematu. Ważne żeby była to wersja polska. Może być nowa/używana. Zainteresowanych zapraszam do kontaktu quadamus@wp.pl
|
|
Temat:
FAM
Dobry dzień :) Jako że jestem laikiem, bardzo bym prosił techników o poradę. Jak ustawiacie stop loss? Dolny knot świeczki przebijającej kanał spadkowy (2,13~), czy może ostatni dołek? (2,04~)?
|
|
Temat:
TECHMEX
Jak sądzicie, jeśli będzie zażalenie kurs odbije do góry? Jest sens kupować po info? Fajnie by było znów zarobić na tym papierze :P
edit: zażalenie, nie odwołanie:>
|
|
Temat:
TECHMEX
moze to ktoś potwierdzic?
|
|