PARTNER SERWISU
eioqzsso
luki9222

luki9222

Ostatnie 10 wpisów
mozemy polemizować i to sobie chwale. nie zgadzam ie tylko na szufladkowanie ssi jako firmy budowlanej. bo co oni wybudowali? wchodzą na budowe w innym momencie. na wykończenie. sa w stanie,co tez robia, dokładnie sprawdzić zlecenie. wiadomo ze sytuacja jest trudna, i nie ma co liczyć na gwałtowne odbicie. spokojnie czekam na nowe inwesycje i branże w które wchodzą.
btw napisalismy dzisiaj wiecej na wątku ssi niż przez ostatni rok, cos może jest na rzeczy.
pzdr

właśnie rodzynków... produkcja też jest obarczona niekorzystnymi wpływami choćby kursowymi. to są ryzyka prowadzenia biznesu. po to si ssi ubezpiecza na kontraktach, po to wyliczenia maja sie zgadzac z rzeczywisroscia a nie byc zaniżane po to by wziąc tyko kontrakt. takie firmy wypadaja z biznesu. ważna jest marża dla wykonawcy, jakość dla zamawiającego. ssi także mocno sie dywersyfikuje.

Układanie instalacji elektrycznych to nie budowlanka? Owszem, może nie leją betonów i nie kładą stali, ale uczestniczą w procesie budowlanym, a ich głównymi klientami są generalni wykonawcy.

...gdzie sa zgłoszonym wykonawca. piszesz jeszcze o cenach materiałów. do dotyczy każdego biznesu. od budownalki, produkcji po usługi. wszystko to sie wiąże. ssi pokutuje za swoje wybryki z lat ubiegłych, za sytuacje rynkową. nikt nie rozlicza ich na podstawie bieżacych raportów. szkoda, ale przyjdzie i na to czas.
po drugie znajdz na nc inna spółke która publikuje tak obszerny raport ja ssi?
pzdr

wszystko sie pieknie moze i zgadza. tyle ze ssi to nie budowlanka. to integrator. firmy produkcyjne tez musza uważac na koszty surowców z których produkują.
co do ssi nie maja kontraktów na 2-3 lata realizacji. podpisują umowy na max 15 mcy jak dobrze pamiętam. wiekszośc zamyka sie w roku. zgodze sie natomiast ze ssi płaci kursem za przypisywanie jej do sektora budowlanego.

nie rozumiem komentarza. czy twierdzisz ze oszukuja w wynikach czy o co chodzi?

kupowałeś ssi?

witam,

ostatni post w listopadzie 2011? kurs zjeżdza niemiłosiernie. czy ktos ma jakiekolwiek informacje co dzieje sie w tej społce? jezeli cos wiecie dzielcie sie wiedzą
pzdr

czesc.

wchodzimy w trend boczny? sam sobie zadaje pytanie bo nie wiem. obroty duze. rozwazam jeszcze mozliwosc ubierania lub zbierania akcji. nie ma sypania na pale byle nizej. cały czas odbieraja akcje. co sadzicie? technicznie pozostajemy w tym samym miejscu.w/g mnie oczywiscie.
pzdr

czyli to sypanie to ucieczka przed najgorszym?

wszystko sie zgadza. nie moge jednak zrozumiec dlaczego kurs jest tak perfidnie dolowany. wyniki nie byly tragiczne. jest multum spolek z gorszymi wynikami a sa notowane zupelnie inaczej. bylo juz pisane ze po wynikach kurs gdyby byl na poziomie 23 zł tez nikt by nie lamentował. jest po 16 i dalej uwalaja po 100 szt robiac sztuczny tłok. albo jest cos na rzeczy z kondycja społki- dostalem maila ze spolki o swietlanej przyszłosci- albo robia na w ch***a.

ciagle mieszaja pakietami. teraz po kilkadziesiat tysiecy. poki nie ustana te wymianku bedzie tak jak teraz. czyli nijak.

od razu razniej w kilka osób. nie ze umoczonych razem ale myslalem momentami ze bede pisał do siebie sam. ja ze sr 18zł. bez strachu ale dziwnie to wyglada. wystosowalem dzisiaj 2 maile. pierwszy do mariana a drugi do goscia od kontaktów z inwestorami. opisalem im sytuacje, moze oni nie wiedzą?Think ,co sie dzieje i zapytałe dlaczego sie tak dzieje? zobaczymy. dam znac jezeli cos napłodzą.

na bankierze wieszczą jednocyfrówke na kopkuShame on you , ale ja w podówjne dno bessy nie bede grał bo w to nie wierze.

pzdr

hej kolezanki i koledzy. czy dajecie jeszcze rade? czy nie zakrawa to na komedie w wykonaniu kopexu? czy moze ja juz zwariowalem i jestem na pokładzie bankruta i aferzysty?????

ps. trzymacie akcje czy juz na boku?

wazniejsze wydaje sie chyba ile jeszcze potrwa to obdzieranie kopexu z godnosci osobistej?

witam.

widze skrajny pesymizm u wiekszosci posiadaczy kpx. jezeli ma byc tak zle to kto odbiera te pakiety. nie mowie tu o 50k a o 1000000? to juz nie sa groszki a powazne pieniądze.

nikt sie nie odzywa. wszyscy sprzedali. cisza...................

zebysmy tylko nie prezimowali pod "17 cm lodem". w tym wypadku wyżej było by cieplej.

te rekomendacje to zwykły bełkot.Speak to the hand piajni maklerzy wydaja rekomendacje na to co chca kupic lub sprzedać.

dzisiaj pojawiło sie w koncówce ukryte kupno na 17.10

ktos tu sie dzisiaj wykrwawił. mam nadzieje ze do końca. na fixie nie poszła sztuka. moze to był ten dzień.

spadki na kpx sa uzasadnione wychodzeniem arki. ktos to zbiera. tylko cierpliwosc.

to tez do poczytania

www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

o Boze jak wszyscy narzekają. jak spadało to dobrze jak urosło to nie dobrze. wszyscy pesymistyczni. nie do wiary.

nie wiem dokladnie o co chodzi. jezeli o famur to mamy trupka w szafie i trzeba bedzie placic. jezeli to nie ta sprawa to zachowanie kursu jest przedziwne. cały czas trzymany za morde.

MAC napisał(a):
tez to czytałem - jeden sypiący juz się znalazł. i teraz może robić do woli...

to informacja na 18 sierpnia. od tego czasu przemielilo sie juz troche papiera

na wykresie linowym wyszło dzisiaj odbicie od 61,8% fibo liczac od dolka z 28.11.2008.

plynacyzrynkiem napisał(a):
@luki, ok na koniec wzieli sie do roboty :) ale jeszcze nic ciekawego nie ma, na razie tylko przestali spadac

wszystko w porządku. masz racje. końcówka napawa lekkim optymizmem. poza tym dopiero powrót nad 17zł pozwoli na chwile odetchnąć.

obroty nie najgorsze, a na koniec 20k poszło.

czy kolezanki i koledzy mysla ze to tylko przerwa w spadkach?

szkoda tylko ze nie wiadomo kto sypie a kto odbiera?

wujek_staszek napisał(a):
ale sypie skubaniec.... ma cel i tam jedzie...tu nie chodzi tylko o wyjście z papiera..

to o co chodzi? o famur i pozew w sadzie?

akcjonariart zmeczony i zniesmaczony wiec odbicie blisko.

bezndzieja. wyniki nie były tragiczne zeby tak sypać. Jezeli to caly czas Arka to skur.wielom zostalo juz niewiele. jezeli nie to mamy trupa- w co nie dam wiary. sam zapakowalem sie pod korek,a le widze ze promocja trawa w najlepsze.

nieh jeszcze ktos wymysli kto brał paczki po 100 i 200 k wyzej.

nocnygracz napisał(a):
Nastroje na Kopku dziś bardzo przypominają nastroje z mniej więcej stycznia - lutego 2009 na całej GPW. Może jeszcze spadnie, nikt nie wie. Dla długoterminowca tych kilka złotych w dowolną ze stron nie robi różnicy.

chcąc nie chcac wszyscy stalismy sie długoterminowcami.
Boo hoo!

pomimo wszystko ktos cały czas sypie z ukrytego. szkoda.najgorsze jest to ze nie widze dna. a jeszcze gorsze jest to ze jestem dziwnie spokojny o przyszłość? ku..r...

czesc.

dwarto byłoby zebrac wszystko do kupy.

1. raport słabszy od oczekiwań, ale w całej branzy jest gorzej(było). Przychody utrzymane. Famur podobnie. WatchD podał dobry przykład zza oceanu. reakcja zupełnie inna niz na naszym rynku.
2. Utrzymanie prognoz na cały rok.
3. Restrukturyzaca w toku. I znowu warto wesprzec sie analiza WD. Zyski głównie przynosi malutki Hansen. Konnieczne bedzie dalsze zamykanie nierentownych biznesów. Oby jak najszybciej.
4. ostatnie kontrakty/umowy na 80 milionów zł.
5. druga połowa roku powinna byc znacznie lepsza, w oczach prezesa jak i po informacjach ze spólek.
6. Kurs jest w/g mnie ciagle spuszczany z premedytacją. bo jaki kurs bedzie godziwy?
7. technika w/g mnie już od dawna nie miała tutaj znaczenia. sam kresliłem linie i nie dawły zadnego wsparcia.
pzdr

zastanawia mnie jeszczkto odbierał te paczki po 100 i 200 k na wczesniejszych sesjach. macia jakieś przemyślenia?

i co tu teraz robić? w piech i czekac na lepsze czasy czy oddac i szukać innych spółek?

pojawiaja sie juz pierwsze opinie.

Kopex mniej zarobił w pierwszym półroczu
kbac 31-08-2010, ostatnia aktualizacja 31-08-2010 19:02
Trzeci co do wielkości na świecie producent maszyn górniczych miał w pierwszym półroczu 24,7 mln zł zysku netto wobec 57,4 mln zł w analogicznym okresie ubiegłego roku. Wynik ten osiągnął przy zbliżonych przychodach na poziomie 1,1 mld zł

Zysk na działalności operacyjnej wyniósł w minionym półroczu 35,6 mln zł wobec 103 mln zł w pierwszym półroczu 2009 roku. Zysk na jedną akcję zwykłą wyniósł 0,28 zł wobec 0,77 zł w analogicznym okresie 2009 r. Spółce udało się zmniejszyć m.in. zobowiązania długoterminowe z 215 mln zł w pierwszym półroczu 2009 r. do 134,7 mln zł w minionym półroczu.

Zdaniem Krzysztofa Jędrzejewskiego, głównego udziałowca Kopeksu, drugie półrocze powinno być dla spółki lepsze niż pierwsze. W rozmowie z „Rzeczpospolitą” przypomniał, że na wyniki w pierwszym półroczu 2010 r. wpływ miała m.in. restrukturyzacja spółek z grupy Kopex – polskiego Tagoru oraz spółek w Serbii.

parkiet.com

nie ma wielkiego poruszenia z powodu mniejszego niz zakladany zysku. widać ze restrukturyzacja w toku. o tym wspomina Marian.

Watch D podaj swoje przemyślenia.

pzdr

ps. z tym konkursem to google.

takie uspokojenie w taką burze? pojawiły sie tez wieksze zlecenia na k. maiłem wrazenie ze było ukryte k na 17,95. co sadzicie?

v3nom napisał(a):
wujek_staszek napisał(a):
Kupiłem. Ostał mi sie jeszcze jeden, ostatni nabój. :)
Potem pozostanie już tylko wysłać wszystko PKS'em w przestrzeń :)

Wujek, jeden nabój w bębenku? A jakiego kalibru ? Angel

luki9222 napisał(a):
no i gdzie tu bedzie dno. jestem cierliwy ale zaczyna mnie to wszystko denerwować. musi byc jakis trup w szafie. inaczej tego nie widze.

Luki, inwestorze małej wiary, wydaje mi się, że ktoś tu zajął pozycję zbyt pochopnie i teraz przebiera nóżkami blackeye

Nie ma co spekulować, trzeba czekać na raport. Może cały czas fundusz sprzedaje akcje na rynku, powodując spadki? Zeszli przecież poniżej 5% i nic nie muszą już raportować. Taką mają strategię, wcale nie musi to oznaczać trupa w szafie.

Technicznie dla mnie sytuacja nadal nie rozstrzygnięta - czekam na podwójne dno. Do tego szeroki rynek nie rozpieszcza, więc spadki nie dziwią.

Ja szczerze mówiąc liczę na dobry raport. Czy się przeliczę? Trzeba będzie "doładować sobie konto" na SW, bo abonament wygasł thumbright

Z ostatniego wywiadu dla TVN CNBC (z 2 czerwca 2010) zapamiętałem dwie sprawy:

1. Prezes wspominał, że wydobycie węgla w Polsce spada co roku o kilka procent, dlatego Kopex będzie stopniowo przenosił aktywa za granicę. Chociażby wdrażanie technologii wydobycia głębinowego w Indonezji, gdzie rynek dopiero przechodzi do tej fazy z fazy wydobycia odkrywkowego.

2. Modernizacja kopalni w Chinach poprzez spółkę joint venture Tagao. Sprzedali do Chin kombajn za 3mln euro w celach testowych. Prezes powiedział, że jak sprzęt się sprawdzi, to spodziewa się zamówień znaczących ilości (kilkanaście - kilkadziesiąt sztuk) w skali kilku lat. Do tego dochodzi stworzenie zaplecza serwisowego.

W innym wywiadzie (już nie pamiętam z kim) była mowa o tym, że Chiny same rozwijają technologię wydobywczą. Dopuszczając do rynku tylko te firmy, które dostarczają bardzo zaawansowany sprzęt, będący jeszcze poza zasięgiem Chińczyków. Mam wrażenie, że to właśnie dotyczy wspomnianego kombajnu Kopexu.

napewno masz racje co do zajetej pozycji. pierwsze zakupy powyzej 19 zł to błąd. ale kurs tez zjechal z 28zł. a nic to. co do raportu to raczej powinno byc ok. było tez ostatnio wspomniane w podłodze ze wyniki winny byc ok.
przebieram troche nozkami, jak to nazwałeś, bo troche jednak dziwi zachowanie kursu. spólka w restrukturyzacji z zyskiem netto, perspektywami. WatchD w oststnim raporcie tez wskazał na mozliwy wzrost kursu. jednak spada. popatrze na giełdowe balony, a one juz w stratosferze. no nic. poczekam.
pzdr

no i gdzie tu bedzie dno. jestem cierliwy ale zaczyna mnie to wszystko denerwować. musi byc jakis trup w szafie. inaczej tego nie widze.

... no i jeszcze ta sypiąca Arka.

buldi napisał(a):
Zobacz Vox gdzie jest długoterminowe wsparcie, jakieś 10gr poniżej ostatniego dna i nie daj się ograć.
Na innym wątku wspomniałeś że Ci się RGRy nie sprawdzają. W hossie podwójne dna mogą mieć podobną sprawdzalność.
Czekam na Twojego stopa.Angel

piszesz o dnie na 16,93? tam jest podówjne dno. bedzie bolał, czy warto poczekać? wyniki mają byc dobre a 3Q wyraźnie lepszy.
po odtatniej analizie WatchD potencjał do zmiany jest. jezeli restrukturyzacja sie powiedzie to myśle poziomy wskazywane wcześniej przez Arke bedą osiągalne.
pzdr

to co mnie martwi to podłącznie sie do wywalana akcji mniejszych inwestorów. arka wywala i to jest pewne. nie wiem tylko jakie poziomy osiagniemy. srednia cena arki to 23 zł wiec wala ze stratą. ktos odbiera jednak pakiety po 100 i 200 k. Nikt sie nie ujawnia. nie zwieksza wiec zaangażowania aviva. Macie jakies informacje kto pochłonął te papiery.

co do ceny to podobnie jak kolega za wczesnie poszły pierwsze zakupy-19,30. Srednia 18,60.

pzdr

jest szansa na odbicie jutro/pojutrze

http://stooq.com/q/a/?s=kpx

przemolb napisał(a):
a moze te wzmocnienia w kadrze menadzerskiej to bedzie ktos z Tietoblah5

to chyba myślenie rzyczeniowe. no ale marzyc można bo za to nie sadzaja za kraty.

czesc,

troche jestem umeczony przez sygnity. zastanawiam sie nad całą rozgrywką. po przegraniu kontraktu na 112 zaczeły sie spadki. wychodzi z tego ze była to tylka czysta spekulacja. od tego czau pojawiło sie kontraktów na około 100 mln i ten najważniejszy na 37 z pl.ID, całośc to 370 mln.
cały czas mam niodparte wrażenie ze kurs jest sterowany i papier jest odbierany. niecierpliwi którzy brali pod 112 sprzedaja ze strata. obroty to nawet nie mizeria ale dramat. jezeli ktos z tego wychodzi, w takim tempie zajmie mu to wieczność. ui jeszcze dziesiejsza sesja, a własciwie koncówka, zabranie z prawej 15k.

co sadzicie?

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 27 listopada 2012 15:53:48
Liczba wpisów: 52
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,448 sek.

eprrhacu
vxspbvdd
nhsutgxi
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
oxdpnzkc
xoqqpkxm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat