Temat:
KREZUS
Kamil napisał(a): Trzymam się teorii Dowa i na jej podstawie uważam że trend główny jest niezagrożony. Po tak silnej bessie uważam że czeka nas jeszcze conajmniej 1,5roku hossy(choć jej charakter pozostaje niewiadomą).
a mógłbyś przybliżyć coś więcej ...... skąd takie wnioski ?
|
|
Temat:
KREZUS
Kamil napisał(a):Dave napisał(a):w ten sposób i z taką filozofią można dość szybko .... zaangażować cały kapitał w inwestycje długoterminowe Masz rację, ale popatrz jaka jest sytuacja: Kupuję Krezusa powyżej 2zł. Bezdyskusyjny błąd, pytanie w jaki sposób za ten błąd zapłacę. Niektórzy wolą zapłacić w złotówkach i próbować odegrać się na innych spółkach. Ja zakładam że mamy hossę i trend jest niezagrożony, więc jestem przekonany że w końcu i Krezus zacznie odrabiać. "Karę" za swój błąd wypłacam w czasie jaki marnuję trzymając te akcję. A powstrzymywanie się od sprzedaży będzie jeszcze trudniejsze niż teraz. To jest kwestia strategii jaką się obierze. Strategia skaczącej pchły to nie dla mnie. Po za tym ciężko znaleźć lepszego psa na którego można by przeskoczyć;-) ok, a zmień na chwilę założenie na takie, że jesteśmy w trakcie zawracania trendu na całym rynku i przed nami nowe dołki. ile będziesz potrzebował czasu aby się odegrać ?
|
|
Temat:
KREZUS
Kamil napisał(a):PDZ22 napisał(a):co szanowni koledzy myślą o obecnych poziomach?? czy przyjdzie nam przełknąc smak goryczy zaliczając poziom ok. 1,44 gdzie jest krocząca 200-sesyjna?? bo promocja na reszcie spółdzielni też jest. Ja trzymam się zasady, że nie ma złych spekulacji, są tylko te długoterminowe. Każda spółka w odpowiedniej perspektywie przyniesie zysk(o ile wcześniej nie zbankrutuje, ale to nam raczej nie grozi). Jeśli sprzedawać, to tylko żeby kupić coś bardziej interesującego, a w tym momencie ciężko cokolwiek takiego znaleźć. Cały rynek się obsuwa. Nie ma się co przejmować, trzeba się uzbroić w cierpliwość. Ja uśredniłem na 1,60, ale nie twierdzę że nie spadniemy poniżej 1,50. w ten sposób i z taką filozofią można dość szybko .... zaangażować cały kapitał w inwestycje długoterminowe
|
|