Temat:
LUG
INFORMACJA PRASOWA LUG S.A. Oświadczenie Zarządu w kwestii praw poboru nowej emisji Zielona Góra, 16 kwietnia 2010 r. – Nadzwyczajne Walne Zgromadzenia Akcjonariuszy LUG S.A. – jednego z największych producentów opraw oświetleniowych w Polsce – zadecydowało 25 marca br. o przeprowadzeniu emisji akcji z prawem poboru. W ramach nowej emisji spółka chce pozyskać do 5,4 mln zł. W emisji częściowo będzie także uczestniczył Prezes Ryszard Wtorkowski. -„Jako największy akcjonariusz spółki będę uczestniczył w emisji ale wykonam tylko część posiadanych praw poboru, na temat pozostałej części prowadzone są aktualnie negocjacje z szeregiem podmiotów finansowych, które chętnie powitalibyśmy w akcjonariacie. Zależy nam aby spółka pozyskała z emisji maksymalne możliwe środki i pozostała dla inwestorów przejrzysta, zapewniając przy okazji lepszy free float.” – mówi Ryszard Wtorkowski, Prezes Zarządu LUG S.A. W ramach emisji spółka wprowadzi do obrotu 35 992 850 akcji serii C z prawem poboru (cztery pp będą uprawniać do objęcia 1 nowej akcji serii C). Ryszard Wtorkowski jest największym akcjonariuszem spółki i jej Prezesem. Aktualnie kontroluje on wraz z małżonką 94 432 000 akcji Spółki, które stanowią 65,59% udziału w kapitale zakładowym Spółki i uprawniają do wykonania 94 432 000 głosów z tych akcji, co stanowi 65,59% ogólnej liczby głosów Spółki. W akcjonariacie znajduje się również dwóch inwestorów instytucjonalnych: Opera TFI S.A. (17,39%) oraz Black Pearl Capital S.A. (3,47%).
|
|
Nie wytrzymałem ciśnienia i dzisiaj sprzedałem resztę akcji. I nigdy więcej takich szemranych spółek. Pozdrawiam wszystkich.
|
|
To czemu lecimy w dół skoro wszystko tak pięknie wygląda ??
|
|
Ciekawe czy jutro obronimy 90 groszy ? Widzę że zaciekawienie spółką jest spore, zwłaszcza na forach. Ale niestety brak zaufania i wiele niejasności.
|
|
I jak Panowie, już za niecałe 15 godzin zobaczymy jakie nastawienie ma rynek do GPH. Poziom adrenaliny powoli rośnie Ale co ma być to będzie. Każda inwestycja ma wpisane ryzyko
|
|
Temat:
ATONHT
Warto wejść przy tej cenie ? Kurs ostatnio ostro szedł w górę, to może teraz być jakaś korekta ?
|
|
Dopóki się nie udowodni czyjejś winy nie można być pewnym że to prawda. Każdy może pisać co mu ślina na język przyniesie, a zwłaszcza na forach. Na przykład mogę wejść na forum ATO i wypisywać o defraudacjach i oszustwach, ale nie koniecznie to musi być prawda. Może się przejadę na GPH, a może nie.
|
|
mathu napisał(a):noe33 napisał(a):Mam nadzieje że wszyscy leszcze się dzisiaj wyleszczyli To w poniedziałek pojedziemy na północ A tak na marginesie to ktoś się orientuje kiedy debiut "HMSG" ? Czy ty w ogóle zrozumiałeś co wykombinował zarząd PSW i czym to się skończy? A masz na to dowody ?
|
|
Mam nadzieje że wszyscy leszcze się dzisiaj wyleszczyli To w poniedziałek pojedziemy na północ A tak na marginesie to ktoś się orientuje kiedy debiut "HMSG" ?
|
|
A ja nadal trzymam i nie mam zamiaru sprzedać. Myślę że niedługo pójdzie ostro w górę. Wtedy sprzedam po 1.50 zl. Za luty powinni mieć dobre wyniki, a i w marcu zima nie odpuści. Moja szklana kula mówi że przyszły tydzień będzie dobry dla spółki
|
|
Mam nadzieje że poniżej 90 groszy nie zejdziemy
|
|
mathu napisał(a):No bardzo możliwe że dotkniecie 90 gr...
Wolumen spory, ale jeszcze nie paniczny. Zgadzam się z kolegą w 100%
|
|
Marcinjot napisał(a):noe33 napisał(a):Wygląda na to że spółce nie idzie sprzedaż węgla. a skad ten wniosek? Po tym jak cały czas wszyscy się pozbywają akcji, nawet ze stratą. Jak Panowie obstawiacie jutrzejszą sesje GPH ? Północ czy południe ?
|
|
Wygląda na to że spółce nie idzie sprzedaż węgla.
|
|
mathu napisał(a):No bardzo możliwe że dotkniecie 90 gr...
Wolumen spory, ale jeszcze nie paniczny. Może nawet jutro.
|
|
Obroty dość spore. Trochę się przemieliło papieru. Może się w końcu wysypią wysypywacze
|
|
TheBlackHorse napisał(a):noe33 napisał(a):TheBlackHorse napisał(a):noe33 napisał(a): Masz coś innego na oku ??
Pomidory zbliżają się do finału... Pomidory to już za dojrzałe To chyba nie o tych Pomidorach myślisz... Przyznaje się bez bicia  , nie wiem jakie pomidory. Improwizowałem
|
|
Ciekawe kto tak wysypuje, i dlaczego ? Taką ilość to na pewno nie drobny inwestor. Może ktoś z głównego akcjonariatu.
|
|
TheBlackHorse napisał(a):noe33 napisał(a): Masz coś innego na oku ??
Pomidory zbliżają się do finału... Pomidory to już za dojrzałe
|
|
Już czas się wycofać. Ja dziś sprzedałem 50% Nie będę czkał rok na jakieś większe wybicie. A po za tym za rok to pewnie będzie wysyp akcji po 30 groszy.
|
|
Na giełdzie niestety często brak logiki. Zdarza się tak że spółka która ma dobre wyniki nie będzie miała zainteresowania, a spółka bliska bankructwa wciągu tygodnia wzrośnie o 50%. Po prostu ludzie kupią tą o której się mówi i która idzie do góry, a potem to już reakcja łańcuchowa i tak bez opamiętania.
|
|
Ale Panowie jest też druga strona medalu. Może być tak że większość drobnych akcjonariuszy sprzedała akcje by zainwestować w aktualnych liderów takich jak ATO lub PHO. A gdy tam zacznie się korekta to wszyscy zaczną wracać do GPH.
|
|
noe33 napisał(a):TheBlackHorse napisał(a):[quote=noe33]TheBlackHorse trzymasz jeszcze swój pakiecik w całości czy powoli się wykruszasz ? Ja jeszcze trzymam, ale jak tak dalej pójdzie to chyba się wyleszcze jak inni Powoli się wykruszam. Dzisiaj wyrzuciłem 30% pakietu, na dniach pewnie resztę (zdecyduje kreska trendu). Takie jazdy to nie na moje nerwy... Jak ktoś się w końcu namyśli i przestanie sabotować papier, wrócę. A największy ból to taki że zanim kupiłem GPH zastanawiałem się nad ATO. I zamiast strat miał bym zyski. Teraz wejść w ATO to już za duży ryzyk. Mam nadzieję że w tym tygodniu się trochę wyklaruje sytuacja w GPH i nie będę musiał sprzedawać.
|
|
TheBlackHorse napisał(a):noe33 napisał(a):TheBlackHorse trzymasz jeszcze swój pakiecik w całości czy powoli się wykruszasz ? Ja jeszcze trzymam, ale jak tak dalej pójdzie to chyba się wyleszcze jak inni Powoli się wykruszam. Dzisiaj wyrzuciłem 30% pakietu, na dniach pewnie resztę (zdecyduje kreska trendu). Takie jazdy to nie na moje nerwy... Jak ktoś się w końcu namyśli i przestanie sabotować papier, wrócę. Masz coś innego na oku ??
|
|
TheBlackHorse trzymasz jeszcze swój pakiecik w całości czy powoli się wykruszasz ? Ja jeszcze trzymam, ale jak tak dalej pójdzie to chyba się wyleszcze jak inni
|
|
mirzag napisał(a):To co sie dzisiaj wydarzylo to jakis absurd. Dla akcji GPH to żaden absurd. Tutaj tak się często dzieje. Dzisiaj i tak jest nieźle bo zakończyliśmy na plus.
|
|
noe33 napisał(a):TheBlackHorse napisał(a):Się okaże jutro. Aczkolwiek znów się obawiam podbicia i wysypu... Tak jak pisałeś. Ładnie wysypują. Może się uda dokupić za 1,07 . Wygląda na to że mieliśmy rację Spółka całkiem straciła zaufanie inwestorów i już nie odzyska choć by nie wiadomo co wypisywała. Prędzej mi kaktus wyrośnie niż kiedykolwiek dojdziemy do 1,50.
|
|
Tej firmie już nikt nie zaufa, a na pewno nie przez najbliższe 100lat. Widzę że jednak jest szansa zjazdu poniżej 1.10 A do wiosny może nawet poniżej zeta.
|
|
TheBlackHorse napisał(a):Się okaże jutro. Aczkolwiek znów się obawiam podbicia i wysypu... Tak jak pisałeś. Ładnie wysypują. Może się uda dokupić za 1,07 .
|
|
Bardzo dobra spółeczkaka do grania na krótkie dystanse. Jak trochę wzrośnie trzeba sprzedać bo za chwile można kupić dużo taniej.
|
|
noe33 napisał(a):Ciekawe czy w tym miesiącu kurs wzrośnie do 1,20 ? Ale jakoś trudno mi w to uwierzyć. Chyba prędzej zjedziemy na 1,01.
|
|
Ciekawe czy w tym miesiącu kurs wzrośnie do 1,20 ?
|
|
TheBlackHorse napisał(a):noe33 napisał(a):TheBlackHorse napisał(a):Może głupio to zabrzmi i nierealnie ale w ciągu dwóch tygodni powinien nastąpić odjazd... Zobaczymy czy szklana kula mówi prawdę... Ale w którą stronę ? Północ czy Południe ? Tylko Północ mnie interesuje... Co szklana kula mówi o poniedziałkowej sesji ?
|
|
TheBlackHorse napisał(a):Może głupio to zabrzmi i nierealnie ale w ciągu dwóch tygodni powinien nastąpić odjazd... Zobaczymy czy szklana kula mówi prawdę... Ale w którą stronę ? Północ czy Południe ?
|
|
Tutaj już chyba żadne dobre info. nie pomoże. Ale i tak mam zamiar dokupić
|
|
Niestety lecimy w dół.
|
|
Temat:
ATONHT
Ciekawe kiedy się skończy to pompowanie ? Kto wie może dojdzie do 7 zl.
|
|
Chyba dzisiaj będę miał powód do radości Jest szansa że dzisiaj nie zakończymy na czerwono Na wzrosty nie liczę, ale żeby chociaż nie spadało
|
|
My tu gadu gadu a kurs leci na pysk Jeżeli nie zmieni się kierunek to aż się boje po ile będzie latem. TheBlackHorse miał racje.
|
|
mathu napisał(a):Dziś kapitał na NC przepływa na ATO :) Ciekawe kiedy i czy w ogóle przepłynie na grupePSW ?
|
|
Widzę że troszeczkę się poprawiło, już jest 1,07, rano myślałem że spadnie poniżej 1,00, ale teraz nie jest źle.
|
|
TheBlackHorse napisał(a):Jeśli ktoś nie zacznie skupu możemy pomarzyć o wzrostach. Ci co mają tylko patrzą jeden na drugiego i albo czekają, albo wywalają. Akcjonariat stracił zaufanie do spółki i tyle. Na nowo potrzeba sternika... Potrzeba kogoś kto znowu obudzi byka. Ja bym jeszcze dokupił ale już nie mam za co
|
|
Ktoś się orientuje na kiedy planują debiut HMSG S.A
|
|
Czyli nie wykluczone że może spaść na 0,60 ?? Choć osobiście w to nie wierze.
|
|
Myślę że bez problemu w tym roku będzie 2zł. Za styczeń były niezłe zyski i pewnie za luty nie będzie gorzej.
|
|
Dziś mamy małą korektę wczorajszego wzrostu  Nie jest źle.
|
|
Moim zdaniem nie było żadnych negatywnych informacji. Jak na ogólną sytuacje gospodarcza to spółeczkaka radzi sobie jak najlepiej.
|
|
I jest zielony Zawsze wierzyłem w GrupePSW Myślę że mnie nie zawiodą.
|
|
Mam nadzieje że dzisiaj zakończymy dzień na zielono Już jest na niebiesko
|
|
Ktoś wie czemu taki spadek, i to po ostatnim raporcie ? Powinien być wzrost. O co chodzi ?!?! Jeśli to realizacja zysków to kto sprzedawał po 1,07zl.(pewnie ci co kupili po 1,28zl.) Teraz to nie prędko wrócimy do 1,28zl. Pozdrawiam tych co wytrwali.
|
|
Kosmetyczna korekta  ??
|
|
Dołuje, ale nie aż tak jak Grupa, i może właśnie przez nią. Wczoraj prawie 1,30 a dziś 1,07. Masakra
|
|
Dzięki za słowa otuchy. Chyba jestem za nerwowy na NC.
|
|
Zaraz ze złości pogryzę komputer
|
|
Mam nadzieje że nie spadnie poniżej złotówki
|
|
Grupa ma jakieś poważne problemy finansowe że tak kurs spada ?? Czy to tylko drobna korekta ??
|
|