PARTNER SERWISU
tyjehzse
Pakito84

Pakito84

Ostatnie 10 wpisów
nie wiem jaka jest kwota umowy z GPW i czy przeprowadzane przez StockWatch analizy są warte tych pieniędzy...
jednak wg mnie jest to najlepsze miejsce w sieci na temat rynku Catalyst (poza StockWatch warto było jedynie zajrzeć na http://obligacje24.com które już nie istnieje).
Raporty były jak dla mnie wystarczająco obszerne, poza tym opis nowych emisji pozwalał szybko się zorientować w rodzaju obligacji bez zagłębiania się w dokumenty emisyjne. To samo mogę powiedzieć o rankingach...

Nie bez znaczenia jest również fakt, że forum to skupiało indywidualnych inwestorów na Catalyst (podobengo forum nie zauważyłem w sieci), co okazało się przydatne np przy kłopotach z wykupem obligacji.

Ogólnie pozytyw, a powyższe forum to moja obowiązkowa pozycja w codziennym przeglądzie stron www.

widzę że przez ostatnie 3 dni zaangażowanie w temacie podobne do obrotów na WIG20...
czy wszyscy uporczywie czekają decyzję w sprawie limitu USA czy po dzisiejszej "beżowej księdze" jednak z rana polecimy zdecydowanie w dół...

notowania mobilne na wersję JAVA (niepotrzbny zaden smartfon) są w http://www.bdm.com.pl/ za 5zł
co do systemów pozwalających składać zlecenia to raczej jest potrzebny telefon z windows mobile, jedynym znanym DM który oferuje mobilny interfejs na zwykłe telefony jest ING i jego sidoma mini

sidoma Mini jest daleka od ideału (kiepski podgląd wykresu - NOM o niebo lepszy) i taki absurd jak brak notowań indeksów , ale do składania zleceń od biedy ok, poza tym serwis informacyjny i PAP

NOM śmiga na kązdym telefonie z koleii Siodoma jest dość ciężka i u mnie trochę muli telefon

osobiście używam nokii e51 + Sidoma Mini + NOM z BDM + intenert z Play (pakiet 100MB za 5zł na styk starcza na notowania i pocztę )

w dość przyzwoitej cenie było ANTI - chyba 66%:)

a tak na serio to okazje zdarzają się dość często ostatnio np PCM przez chyba 2 tygodnie był w okolicach 101, wspomniany GANT, Zeneris

ja osobiście kupuje długoterminowo i liczę że pierwszy kupon idzie na straty...
ale równocześnie wystawiam zakupione obligacje na sprzedaż po dość wysokiej cenie i liczę że znajdą się jacyś chętni, tak m.in pozbyłem się BPS za 104,80 w czerwcu...

albo kupuje na IKE

przede wszystkim zestawienie w tabeli rodzajów zabezpieczeń dla poszczególnych papierów

szczerze mówiąc właśnie tych informacji brakuje mi w "tablicach" wklejanych w wątku "Debiuty i statystyki dla GPW Catalyst"

może inwestorzy czekają do 31 marca gdy zdecydują co z Nasdaq

polecam statice w wersji java - jest oferowana przez Beskidzki Dom Maklerski
1 oferta za 4,95zł (w cenie serwis inforamcyjny) , 5 ofert - 84zł

oferta BDM jest korzystniejsza niż zakup bezporśrednio do Statica

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 17 stycznia 2024 19:26:51
Liczba wpisów: 9
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,273 sek.

ftlglyuj
wlyekfmx
moiypxuc
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
aebzgzsl
nlzbnfxn
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat