nie wiem jaka jest kwota umowy z GPW i czy przeprowadzane przez StockWatch analizy są warte tych pieniędzy... jednak wg mnie jest to najlepsze miejsce w sieci na temat rynku Catalyst (poza StockWatch warto było jedynie zajrzeć na http://obligacje24.com które już nie istnieje). Raporty były jak dla mnie wystarczająco obszerne, poza tym opis nowych emisji pozwalał szybko się zorientować w rodzaju obligacji bez zagłębiania się w dokumenty emisyjne. To samo mogę powiedzieć o rankingach... Nie bez znaczenia jest również fakt, że forum to skupiało indywidualnych inwestorów na Catalyst (podobengo forum nie zauważyłem w sieci), co okazało się przydatne np przy kłopotach z wykupem obligacji. Ogólnie pozytyw, a powyższe forum to moja obowiązkowa pozycja w codziennym przeglądzie stron www.
|
|
widzę że przez ostatnie 3 dni zaangażowanie w temacie podobne do obrotów na WIG20... czy wszyscy uporczywie czekają decyzję w sprawie limitu USA czy po dzisiejszej "beżowej księdze" jednak z rana polecimy zdecydowanie w dół...
|
|
notowania mobilne na wersję JAVA (niepotrzbny zaden smartfon) są w http://www.bdm.com.pl/ za 5zł co do systemów pozwalających składać zlecenia to raczej jest potrzebny telefon z windows mobile, jedynym znanym DM który oferuje mobilny interfejs na zwykłe telefony jest ING i jego sidoma mini sidoma Mini jest daleka od ideału (kiepski podgląd wykresu - NOM o niebo lepszy) i taki absurd jak brak notowań indeksów , ale do składania zleceń od biedy ok, poza tym serwis informacyjny i PAP NOM śmiga na kązdym telefonie z koleii Siodoma jest dość ciężka i u mnie trochę muli telefon osobiście używam nokii e51 + Sidoma Mini + NOM z BDM + intenert z Play (pakiet 100MB za 5zł na styk starcza na notowania i pocztę )
|
|
w dość przyzwoitej cenie było ANTI - chyba 66%:)
a tak na serio to okazje zdarzają się dość często ostatnio np PCM przez chyba 2 tygodnie był w okolicach 101, wspomniany GANT, Zeneris
ja osobiście kupuje długoterminowo i liczę że pierwszy kupon idzie na straty... ale równocześnie wystawiam zakupione obligacje na sprzedaż po dość wysokiej cenie i liczę że znajdą się jacyś chętni, tak m.in pozbyłem się BPS za 104,80 w czerwcu...
|
|
albo kupuje na IKE
|
|
przede wszystkim zestawienie w tabeli rodzajów zabezpieczeń dla poszczególnych papierów
szczerze mówiąc właśnie tych informacji brakuje mi w "tablicach" wklejanych w wątku "Debiuty i statystyki dla GPW Catalyst"
|
|
może inwestorzy czekają do 31 marca gdy zdecydują co z Nasdaq
|
|
polecam statice w wersji java - jest oferowana przez Beskidzki Dom Maklerski 1 oferta za 4,95zł (w cenie serwis inforamcyjny) , 5 ofert - 84zł
oferta BDM jest korzystniejsza niż zakup bezporśrednio do Statica
|
|