Generalnie wszystko się zgadza. Szczególnie to co pisze Irfy zawsze ma ręce i nogi. Tylko zastanawiam się po co on (ryży) to zrobił ? Jeszcze - powiedzmy - 10 lat temu był jednym z 3 najpotężniejszych biznesmenów w Polsce (Kulczyk, Solorz, Krauze). Nie tylko miał mnóstwo pieniędzy ale i szacunek. Wiadomo, że zdobyty na państwowych zleceniach, ale jednak stworzył wielką firmę (Prokom), przynoszącą bardzo duże zyski i będącą liderem rynku. Notowaną na GPW, szanowaną przez inwestorów (ha, nawet płacącą dywidendę !!!). Po co więc mu to było ? Być może on zarabia na tym finansowym majstersztyku, który ma miejsce na Petrolu masę kasy, pływa sobie jachtem po morzu śródziemnym i spokojnie pije najlepsze alkohole, ale co z tego ? Przecież on miał to wszystko już wcześniej !! A do tego jeśli nie szacunek to przynajmniej poważanie. A teraz ? Większość inwestorów nie tylko Petrola ale i Biotonu czy Polnordu splunęła by mu z chęcią w twarz ! W biznesie jest spalony. Być może w interes z nim wejdzie jakiś Kulczyk czy ktoś w tym stylu bo to jego kolega, a kolegów się podobno nie kiwa, ale żaden fundusz ani tzw. ulica nie wejdzie już w żaden jego biznes. Wizerunkowo i wiarygodnościowo ten koleś nie istnieje. Więc moje pytanie brzmi: po co mu to było ? Irfy...
|
Temat:
COLIAN
Nie chwalą się bo zupełnie nie rozumieją na czym polega bytność spółki na giełdzie. Prezesik się wywiadów nie udziela, chyba że podstawionym dziennikarzom z portalu spożywczego, który czyta 0,0000000000000000000000001 % inwestorów. Poza tym nawet tam prezes nie mówi niczego nowego tylko po raz milionowy powtarza, że "jutrzenka będzie przejmować" itd. Inni nie mają zbytnio szansy by z nim porozmawiać, nawet redaktorzy stockwatchu próbowali zdaje się z nim umówić i oczywiści ich zawsze zbywa. Nie chce mi się teraz szukać w archiwum ale któryś z nich tak tu sprawę opisywał. Ja od siebie dodam, że spółka NIGDY nie odpowiedziała mi na żadnego e-maila pomimo że w sumie wysyłałem im je 4 razy. Generalnie prezes powinien sobie w duchu odpowiedzieć jaki jest sens pobytu jutrzenki czy tam koliana na giełdzie, bo on zupełnie nie rozumie na czym to polega. Dlatego kurs spada i odbijać nie zamierza. Swoją drogą najbardziej rozśmieszyło mnie jak kolański kiedyś powiedział, że zamiast dywidendy spółka przeprowadzi skup. He, i od tego czasu kurs zjechał z 4 zł na 2 zł. A gdyby była dywidenda to raz, że jakaś kasa by wpadła, a dwa to mam wrażenie że kurs byłby jednak wyżej. Dopóki kolański nie spojrzy dalej niż czubek własnego nosa nic dobrego z giełdową wartością spółki się nie wydarzy. Pozdrawiam.
|
Temat:
GRAAL
Inwestycyjne i finansowe nie.
|
Temat:
GRAAL
WatchDogu, jeśli dobrze rozumiem to owa nieścisłość będzie miała pozytywny (jeśli się sprawdzi) lub neutralny (jeśli się niesprawdzi) wpływ na wyniki ? Natomiast zastanawia mnie dlaczego spółka nie opublikowała przepływów inwestycyjnych i finansowych, przynajmniej ja we wszelakich publikacjach za 1 kwartał ich nie znalazłem i wszędzie jest luka pod tym względem. A odpowiedzi ze spółki raczej się chyba nie doczekacie WatchDogu. "Znamy" przecież Graala... niestety. Pozdrawiam
edit: ...za 1 półrocze oczywiście a nie za 1 kwartał.
|