Czy może ktoś wrzucić wykresy WIG z jesieni 2008r? Sytuacja niby nie tak sama, ale myślę że sporo podobieństw można by się dopatrzeć...
a tuż po 9 rano, sytuacja się normuje, czyli spadki w okolicach 1% . . . ( tauron, JSW, GPW...)
|
|
Temat:
MIDAS
|
|
Temat:
MIDAS
sejtan - nie będzie decyzji środowiskowych, tylko analizy środowiskowe - urzędy się do tego już nie mieszają ( już nie...).
Pozwolenia budowlane - trwają i trwają, czasem w nieskończoność, zatem istniejąca infrastruktura to bardzo duży "+" - pod względem kasy, i czasu.
A jeśli chodzi o kasę na nowy sprzęt - zawsze, za każdym razem nowy sprzęt który ma przynosić zyski jest drogi, aczkolwiek nie ma nawet co porównywać budowy stacji od podstaw z dokładaniem doń kolejnych zabawek.
|
|
Temat:
MIDAS
broker_ns - nic się nie kłóci. Do LTE trzeba nowego sprzętu Nokia Siemens, niestety nie wiem, czy Polkomtel bazuje na ich sprzęcie, czy dopiero będą musieli go kupować od NSN. Na stacji bazowej ( konkretnie na istniejącej infrastrukturze) instaluje się sprzęt, anteny, konfiguruje wszystko i załatwione - to jednak też kosztuje, i to niemało. Nie trzeba budować osobnych, nowych stacji, a dokłada się nowy sprzęt - i o to właśnie chodzi.
|
|
Jaką reakcję rynku przewidujecie po piątkowym NWZA? Zwykle po pozytywnych informacjach dot. przejęć kurs obierał północ...
|
|
Temat:
REINHOLD
Ja z tego nic nie rozumiem - żadnej dobrej informacji, same raczej negatywne. Jedynie denka się powtarzały, spadki mniej więcej do tego poziomu co na początku dzisiejszej sesji. Miałem parę tych akcji jednak zakupionych w złym momencie . . . wzrost uchronił od strat:-)
|
|
A co z Patentusem ?
|
|
47,57PLN
|
|
Temat:
CDPROJEKT
Witam,
czy dobrze rozumiem - spółka aktualnie jest niepewna , i nie ma wystarczająco pozytywnych przesłanek, żeby w nią inwestować? Bo szczerze mówiąc, zasadzie to wogóle nie widzę pozytywów...
|
|