Temat:
SERINUS
Z forum, Część wierceń (nabytych) jest produkcyjna, poszukiwawcze, nowe muszą uzyskać zgodę na wydobywcze i tak przypuszczam przebiega proces eksploatacji węglowowodorów(jestem z eksploatacji węgla). Zbyszek
|
|
Temat:
SERINUS
ponieważ nie mają zgody na wydobywcze, a to zalezne jest od uzyskania wyników wierceń. im mniejszy wysyp to mniejsze opłaty za przekształcenie. Zbyszek
|
|
Temat:
SERINUS
ARWENA Stopień: Elokwentny Grupa: StockWatcher Dołączył: 2011-02-28 Wpisów: 251 Wysłane: 13 grudnia 2011 21:30:01 przy kursie: 1,26 zł zbychM@ Myślisz że aż tak? Też zwróciłem na to uwagę. Ale odpowiedz Pana Prezesa że zawsze podawany jest maksymalny przepływ zbił mnie z tropu. Tylko dlaczego te zwężki są coraz mniejsze?
|
|
Temat:
SERINUS
Witam, (wszyscy liczymy) dla mnie (nas) wychowanym/ch w układzie dziesiętnym bardziej przejrzyste byłoby podadawanie danych w kubikach - takie wielkości bardziej przemawiają do zrozumienia (przeciętny budynek jednorodzinny zużywa ok 500 m sześć. w miesiącu co daje ok. 17 m sześciennych na dobę (595 cf/d). Nasza dyrekcja główkuje (nie wychylać się)- zwróćcie uwagę na zwężki zaczęło się od o-6 fi 8, 0-8 fi 7, o-18 fi 5. Zacznie się po przekształceniu na wydobywcze. Pozdrawiam Zbyszek
|
|
Temat:
SERINUS
Witam, jak na razie to tylko plotkujemy. "Quantinus" ma rację to tylko spekulacje. Redface dał wiele do zrozumienia, negocjacje mogą się skończyć w nieokreślonym terminie. Zastanawiam się nad dymisją. Plotka mówi, że Pani Minister kupiła nieruchomość w Wiedniu za 20 M$ i kazała sprawdzić (łączyć to z dymisją?). Z tego względu nie skupiałbym się na Nigerii, niezależnie od wszystkiego w najbliższych miesiącach to tylko koszty. Proponuję by bywalcy zwrócili się na wschód - tam widzę wyraźny wzrost. Spokojnie bez szrpania poczekajmy na ESPI i będzie dobrze. Pozdrawiam wytrwałych Zbyszek
|
|
Temat:
SERINUS
Witam, Chciałbym zwrócić uwagę na to co jest. Przeczytałem komunikat PGNiG z 18-X (dzisiaj), który mnie zaskoczył. Prognozowane wydobycie gazu z szelfu norweskiego ma wynosić 0,24 mld m sześciennych, natomiast KUB-Gas aktualnie wydobywa 574.285 m sześciennych gazu na dobę, co daje 0,146 mld m sześciennych dla KOV przy kosztach nieporównywalnych. Przemknął mi komunikat, który stwierdza wykonanie czterech odwiertów w Brunei i nic - przecież coś tam zalega (chyba, że złoto i tajemnica) nie tylko sam piasek. Wprawdzie gaz dzisiaj potaniał, co nie uzasadnia spadku o 10% w ciągu ubiegłych dni. Syria dawno uwzględniona - przy pierwszych zamieszkach. Redface - co jest pod powierzchnią w BRUNEI? Czy Chińczycy coś robią? Pozdrawiam Zbyszek
|
|
Temat:
SERINUS
Witam, dziękuję za odnośniki do zapytania (pozdrawiam robokop, lewsey, GDA66TY - nie znam GGW i DGW,może jestem starej daty). Moją intencją było uwypuklenie technologii pozyskiwania gazu i ropy,celem poinformowania części akcjonariatu o trybie i czasochłonności procesu dojścia do "kasy". Zdaję sobie sprawę że w dziennym obrocie akcjami stały akcjonariat nie przekracza 20% obrotu. Dalej się nie orięntuję jakie parametry testów decydują o przydatności złoża do opłacalnej eksploatacji i czy takie parametry są publikowane. Złoże może mieć 50 bilionów kubików a eksploatacja może okazać się nieopłacalną. Jak zabawię dłużej to może >5% i pozwoli na wgląd. Zbyszek
|
|
Temat:
SERINUS
Witam, ja do meritum spółki. Przeglądałem internet żeby dowiedziedzieć się na czym polegają testy na wykonanych otworach wiertniczych (nie znalazłem). Jestem prostym górnikiem, w przypadku minerałów robi się dziurę i w nią włazi - sprawdzenie organoleptyczne. Jak ktoś uczony mógłby coś na ten temat napisać byłbym wdzięczny. Pozdrawiam Zbyszek
|
|
Temat:
SERINUS
Witam, nerwowo na forum. KOV jest jedną z nielicznych spółek podająca jasno ryzyka i projekty. Pan Korczak jest w stałym kontakcie, informował o prawie a nie o PP. Możliwe, że ktoś gra na spadki, nie wierzący panikują. Prognoza jest optymistyczna ale w dłuższym terminie - od kwietnia 2011 do góry i będą chętni.
|
|
Temat:
SERINUS
Witam ponownie, jak nie masz 5,1% to można jedynie spekulować co będzie. Jest szansa i trzymam. Zbyszek
|
|
Temat:
SERINUS
PS Po drobnym info był moment, że kurs osiągnął 2,30
|
|
Temat:
SERINUS
Witam, utopiony w ropie i zagazowany, drobny akcjonariusz drżę, że przy korekcie na WIG20 kurs od góry przebije 1,60. Czekam z niecierpliwością by Kieronictwo Wyższego Szczebla ogłosiło, że jak Grecja, Irlandia, Portulagalia, Hiszpania i Polska nie zbankrutują. Wojna w Korei nie wybuchnie. Piraci się uspokoją, to 30 czerwca 2011 roku KOV sprzeda 1000k baryłek ropy i 100 tys kubików gazu i wyjdzie na +. Pozdrawiam Zbyszek
|
|
Temat:
SERINUS
Witam, jest nadzieja - dzisiaj 3 oferty (5500 szt.)kupna ale po 1,66 i jedna oferta sprzedaży 1000 szt. po 1,69. Czas pokaże w którą stronę. Ludzie bez wiary poddają się.
|
|
Temat:
SERINUS
Wzsystkie moje aktywa przeniosłem na KOV - dzisiaj jestem z piewszych po 1,72 - jako ryzykant wierzę, że  i odrobię straty. Przestałem wierzyć w analityków - na 17 hitów jesieni 2009 wyszedł tylko BORYSZEW. Procent nieszczególny. Trzymam z wiarą i dziwię się, że spólki ledwie dyszące skaczą po +20% - dziwna gra jak życie.
|
|