onochi napisał(a):Dobre pytanie. Nie mam zielonego pojęcia, ale zastanówmy się. Łącznie dla Kub-gaz przy całkowitym wydobyciu 11,4 MMcf i 8USD wychodzi mi miesięcznie nie całe 3 mln USD za miesiąc. Czyli za 3 miesiące koło 9 mln USD. 70% z tego to jakieś 6,3 mln USD. No i jest jeszcze ten magiczny kondensat ale nie wiem jak się go liczy. W sumie 119 baryłek dziennie co daje 10710 baryłek na kwartał. Rabbit wiesz może jak wycenić taką baryłkę? Czy to się przelicza na Mcf i liczy tak jak gaz? Istnieje szansa że dobilibyśmy do 8 mln USD.
Teraz piszę z laptopa to mogę więcej wrzucić.
Kondensat chyba ok 94 USD za baryłę.W 3Q średnio 59 baryłek dziennie w listopadzie wzrost do 119 to już jest coś.
Teraz Gaz.
11.8/d daje 12 210 000 m3 za listopad.Październik 10.610.000 nikt tego nie sprostował to niech tak zostanie.Grudzień taki sam jak październik to za 4Q daje nam 35 000 000 m3.Wzrost wydobycie do 3Q ok 34%.
Przeliczjąc wzrost wydobycia i wzrost ceny przychody powinny wynieść z kondensatem ok 14 mln USD w 4Q.Odnoszę się do przychodów z 3Q.To by był bardzo dobry wynik.
Natomiast licząc wydobycie niech z kondensatu będzie nawet 1 mln USd a z gazu 9.7 mln USD.
Razem 10.7 mln USD i tego właśnie nie roaumiem.Zadałęm już raz pytanie i nikt mi nie odpowiedział.
Może oprócz gazu ziemnego mamy jeszcze jakieś inne gazy które wydobywamy,np hell albo coś podobnego które sprzedaje się drożej.
Też nie mam pojęcia.
Jeszcze z tego trzeba odliczyć 30% bo to są wartości dla KUBGAZ
"Żeby wygrać trzeba grać"