Temat:
SUNEX
Ja znalazłem informacje że Wrocław buduje osiedle przyszłości. Budynki będą zużywać czterokrotnie mniej energii niż standardowe. www.money.pl/gospodarka/wiadom...Najważniejszy fragment moim zdaniem to "...Nowe Żerniki mają też sprostać normom budownictwa ekologicznego – alejki rowerowe mają ograniczyć ruch samochodów, część deszczówki zostanie wprowadzona jaka szara woda do obiegu gospodarczego. Budynki mają zużywać czterokrotnie mniej energii niż standardowe, a osiedle zostanie wyposażone w infrastrukturę, która umożliwi generowanie energii ze źródeł odnawialnych..." Czyli kierunek mamy, teraz Wrocław później inne miasta aż do momentu że stanie się to standardem chociażby z powodu ryzyka wystąpienia blackoutu który z każdym rokiem rośnie.
|
|
Temat:
11BIT
Jakby tak w drugim kwartale złotówka osłabła z 90gr do euro i dolara to nie byłoby już tyle wątpliwości czy spółka zrealizuje prognozę.
|
|
Temat:
11BIT
Ranking w USA wygląda ładniej bo pewnie po 11 września gierka wzbudza więcej emocji niż gdziekolwiek indziej
|
|
Temat:
11BIT
oferty sprzedaży data-- wol.-- cena 14:36-- 50-- 9.39 14:36-- 120-- 9.30 14:35-- 120-- 9.25 14:35-- 149-- 9.20 14:35-- 50-- 9.19 oferty kupna data-- wol.-- cena 14:36-- 100-- 8.85 14:36-- 200-- 8.95 14:35-- 60 -- 8.96 14:35-- 3425-- 9.00 14:35-- 32-- 9.03 notowania.pb.pl/instrument/PL1... Ciupaga porównaj sobie oferty sprzedaży oraz kupna i wyciągnij poprawne wnioski...
|
|
Temat:
LUBAWA
Ostatnio mam wrażenie że świat szykuje się do sporego międzynarodowego konfliktu zbrojnego spowodowanego przeobrażeniem się kryzysu gospodarczego w kryzys polityczny... A to odnośnie tego co być może tyczy się przetargu w Indiach: Cytat:Indyjskie wojsko chce, by jego szeregi zasiliło dodatkowych 100 tys. żołnierzy. Zaproponowało też umieszczenie nowych oddziałów górskich i innych formacji bojowych na niespokojnym północnym wschodzie kraju Cytat:W indyjskiej armii służy obecnie około 1,1 mln żołnierzy, w tym 35 tys. oficerów. Realizacja propozycji rozbudowy może kosztować państwo około 13 miliardów dolarów - oblicza PTI. - Być może Lubawa coś na tym zarobi Cytat:Plan modernizacji i rozbudowy armii zakłada również budowę w pobliżu granicy chińskiej nowych pasów startowych i lądowisk dla helikopterów. - wysłać przedstawicieli Lubawy jeszcze do Chin Źródło: www.wprost.pl/ar/268195/Indyjs...
|
|
Temat:
LUBAWA
Wybicie będzie pytanie tylko kiedy? O to kolejne informacje tym razem: Polska - Afganistan Cytat:Sikorski rozmawiał też o dwustronnych stosunkach polsko-afgańskich, potwierdzając m.in. plany militarnego wycofania się Polski z Afganistanu. "Zamierzamy przekazać odpowiedzialność za prowincję Ghazni, gdzie służy 2600 naszych żołnierzy, kiedy powiecie, że jesteście gotowi" - oświadczył. Ponadto Polska liczy na rozwój wymiany handlowej z Afganistanem, stąd w delegacji towarzyszą Sikorskiemu szefowie firm Lubawa, Bumar (obie produkują m.in. na potrzeby wojska) www.wprost.pl/ar/255894/Sikors...
|
|
Temat:
LUBAWA
Rozpoczęcie oficjalnej wizyty Radosława Sikorskiego w Indiach. Spotka się z szefem MSZ Indii Samanahallim Krishną oraz ministrem handlu Anandem Sharmą, z którymi będzie rozmawiał m.in. o perspektywach współpracy Unii Europejskiej z Indiami. W czasie wizyty Sikorski weźmie udział m.in. w forum gospodarczym z udziałem przedstawicieli biznesu Polski i Indii Wydaje mi się że Lubawa jest między innymi jednym z przedstawicieli biznesu Polski www.wprost.pl/ar/252789/Sikors...
|
|
Temat:
ERNE
A co z zarejestrowaniem jako pojazd? Kiedy będą spełniony szereg wymogów branżowych - automotive? Rozumiem że to jeden z powodów które zmusiły dostarczenie auta na lawecie www.pb.pl/2/a/2011/06/09/Venoc...
|
|
Żeby łatwiej Wam było zrozumieć co mi chodzi po głowie najpierw przeczytajcie artykuł na onet.pl "Jak plotka rządzi światem?" pod linkiem: biznes.onet.pl/jak-plotka-rzad...oraz ostatnie informacje o panice w Rzymie: wiadomosci.onet.pl/nauka/panik... lub dużo wcześniej problem roku 2000 o którym też było głośno "pluskwa milenijna" Nie wiem czy się natknęliście na informacje o końcu świata który ma być rzekomo 21 maja. Sprawa jest na tyle interesująca że komuś bardzo zależy na tym aby jak najwięcej ludzi w to uwierzyło, natknąłem się w mieście na bilbordy reklamowe "21 maj dzień sądu..." w bardzo atrakcyjnych miejscach np. na przeciw pksu. Też interesujące jest to że źródło jakby to nazwać... kampanii reklamowej pochodzi z U.S.A co może świadczyć o akcji ogólnoświatowej... Teraz moje podstawowe pytanie: Czy to może mieć w najbliższym czasie wpływ na notowania GPW? Patrząc na zachowania psychiczne ludzi i łatwość manipulacji na przykładach pluskwy milenijnej, panice w Rzymie lub chociażby ostatniego Love Parade gdzie każdy uciekał nie musząc tego robić ja osobiście mam mieszane uczucia  Interesuje mnie np. czy ludzie nie poddadzą się panice i nie zaczną masowo wychodzić z GPW i brać kredytów na ostatni dzień żeby się dobrze zabawić?  (póki co paniki nie ma ale jak będzie?) Jeśli to jest kampania reklamowa jakiegoś nowego megahitu który 21 maja ma się ukazać w kinach to jest robiona po mistrzowsku brakuje mi tu jeszcze jakiegoś mesjasza który by zstąpił z nieba i oficjalnie zapowiedział dzień premiery Lub inna teoria mojej bujnej wyobraźni to taka że może CVC Capital Partners coś kombinuje który ma do zainwestowania 42 miliardy dolarów i chce sobie wypełnić portfel papierami zakupionymi po niższych cenach Ciekawe ilu już osobom zdarzyło się pomyśleć pod tym kontem, w sumie ja bym był zadowolony z takiego toku wydarzeń zawsze to okazja kupna 20 maja ciekawych papierów po niższych cenach i wyjście z nieudanych inwestycji, pewny zarobek jak po ostatnim kryzysie Pozdrawiam wszystkich życzę samych zysków
|
|