Tak ale skup obejmuje niemalże cały FF. Sporo pieniędzy - niedużo akcji...Dzisiaj przy takich spadkach nie chciał lecieć w dół..10 % sprzedałem, w nadziei, że odkupię, ale nie spadł poniżej...mogłem ich nie ruszać...sprzedałem po 9 pln...w nadziei, że odkupię za jakieś 8,7 PLN lub w najgorszym razie za 8,92 PLN..ale się nie udało...Przytrzymam sobie kaskę, jakby Petrolinvest ruszył.. :-) Dla mnie to jest w miarę bezpieczna inwestycja...zdrowa , dobra spółka, która mogłaby spokojnie chodzić po 13, 14 PLN
|
Witaj. Uważam, że w tych niespokojnych czasach to dobry port. Mały FF, brak trwożliwych fundów, myślących o zamykaniu swoich pozycji i jeszcze gwarancja skupu do 11 PLN..Wg mnie to bezpieczny port http://www.czasnazysk.pl/wykres/mvppzdr
|
Dzięki Irfy za odpowiedź. Ja szacowałem bez infa o zasobnym złożu na 10.25 PLN..więc cieszy mnie Twój optymizm...ciekawe, czy dzisiaj coś podadzą.. pzdr
|
Jaki teoretyczny zasięg wzrostów dalibyście Petrolowi?
|
Widziałem analizę, że teoretyczny zasięg wzrostów na Marvipolu to ok 15 pln. Co o tym sądzicie?
|
Dzięki Irfy za odpowiedź. Jestem początkujący, ale gram dość intensywnie :-) Mam spory pakiet Marvipolu i wierzę, że odbije, bo właśnie po kluczu solidnych fundamentów trafiłem na tą spółkę, zdywersyfikowaną, robiącą dobre sprzedaże, z roku na rok kilkadziesiąt procent wzrostu to dobry wynik...Mój pakiet jak na obecną płynność jest czasami nawet parodniowy he he..chodzi mi o dni, gdy sprzedaje się kilkaset akcji...ale wierzę, że płynność się pojawi...obiektywnych warunków wzrostu brak - czyli dywidendy, zainteresowanych funduszy..itp ale jeśli teraz jest dołek, a w to wierzę, teoretycznie powinien odwrócić się trend...ale czy drobni inwestorzy sa w stanie ruszyć kurs w górę..o to pytałem...rok temu był ok 18 PLN...jest realny powrót w te rejony? Ja to po cichu mam nadzieję , że tak...bo jak to na giełdzie, co jest przez wszystkich zapomniane, przeklinane i nie doceniane, a ma dobre fundamenty...te oczywiste spółki do rośnięcia jakoś nie rosną ...a czasami rosną te padające, słabe, zadłużone...teraz też wszyscy mówią, że Marvipol nie urośnie...bo nie mam popytu...a ja po cichu sobie myślę, że może jednak odbije...jeśli nie mam sporą stratę! :-)
|
Jestem nowy na giełdzie i ciągle się uczę... Zdaję sobie sprawę, że Marvipol mam mały FF oraz, że nikt z "dużych graczy" nie będzie kupował papieru w celu przejęcia firmy itp.. nie ma też przewidzianej dywidendy..więc motywatorów brak, ale , czy patrząc na obecny wykres i zakładając, że złapaliśmy obecnie dołek , czy nie ma szansy, aby inwestorzy kupujący teraz akcje wynieśli znacząco kurs do góry? Czy mógłbym prosić doświadczonych kolegów o opinię, jakie są , bądź nie ma szans na taki scenariusz??? pzdr P.
|