PARTNER SERWISU
hpjadevv
marcinkl78

marcinkl78

Ostatnie 10 wpisów
witam
mało piszę , ale trochę się interesuje wątkiem , mam parę akcji .
Nie widziałem nigdzie stwierdzenia Kulczyka , że nie będzie emisji akcji , przynajmniej tak mi się wydaje . Wydaje mi się że na razie nie będzie debiutu na AIM , że całość ryzyka na razie bierze na siebie , ale czy po wycenie aktywów nie mógłby objąć całej nowej emisji w KOV . Mysle , że można by wydrukować , np.200 mln.akcji które objął by KI i powiększył by zaangażowanie do około 66% , wszyscy byliby w miarę zadowoleni chyba......A kiedyś podzielił by się akcjami z zainteresowanymi podmiotami , już w cenie wyższej , jakby rozwinął koncesje OML 42 . tak rozumiem wzięcie ryzyka na siebie....
jak pomieszalem coś przepraszam , ale tak sobie to poukladalem ...

to może 2:1 i od razu za jednym zamachem odkupimy jeszcze 20 % od KI :-)

połowa że 160 mln to zawsze będzie 80 mln , chyba , że coś pokrecilem ...., niezależnie od tego po ile akcje będą chodzić w danym momencie . Na zbiciu kursu zależeć może jedynie tym którzy mają objąć nowa emisje , aby wyemitowane było teraz jak najwięcej akcji , a co za tym idzie , aby procentowo mieć większe udziały .....

Panowie !

@_trader
w moim pierwszym poście napiszę ,że tu się nie mogę z tobą zgodzić .Piszesz :" a co do AIM to też nie ma co pisać że mi się wydaje, że cena to będzie taka czy inna bo może być tak że spółka wejdzie po niższym kursie niż obecnie, bo ktoś te akcje musi kupić i nikt nie będzie przepłacał, jak teraz może kupić tanio na GPW " , już pisze dlaczego : jesli wejdziemy na AIM będzie to równoznaczne z posiadaniem Nigerii , a tzn. iż będziemy jako KOV posiadać 9% z około 1,8 miliarda baryłek ropy naftowej , co daje około 160 mln baryłek ( perspektywa ) po cenie liczę 50 $ , co daje 8 mlrd $. Nie wiem jaki będzie z tego zysk netto ,i jak długo zejdzie zanim to wydobędziemy i czy wogóle to wydobędziemy.

a teraz moje "wyliczenia" co do wartości akcji na AIM ,
aby wykupić Nigerię potrzebujemy 30% z 800 mln $ ,czyli około 250 mln $ , tyle musimy kasy zebrać ,Prezes wyliczył wartość spółki po przejęciu Nigerii na kwotę 1 mld $ (moje wyliczenia trochę się różnią :) . Nasze 200 mln $ (GPW) i 250 mln $ z AIM , to dopiero połowa wartości .Jeśli nawet drukną tyle samo akcji , tj 400 mln , dzieląć przez kwotę jaką trzeba zebrać daje 0,62 dolara ( około 2zł ).
nie liczę tu nic ponad Nigerię ...
a jeszcze Ukraina , której nikt chyba nie neguje ,
wydatki na Syrię i Brunei będą wtedy procentowo nie tak duże , a nagroda może być spora..

Ale to wszystko to tylko moje zdanie , a ja się nie znam ...

pozdrawiam wszystkich tu piszących i dzięki za wasze udzielanie się na forum i szukanie w internecie ciekawostek dotyczących firmy

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 11 stycznia 2012 13:24:21
Liczba wpisów: 4
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,252 sek.

wwpriuad
dczttlen
mpmbbcsa
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dkjrcwjp
mdworyxb
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat