PARTNER SERWISU
bnfupzuc
pawel62

pawel62

Ostatnie 10 wpisów
knypsio napisał(a):
Z tym pozytywnym podejściem do dofinansowań bym się nie rozpędzał. Obecny system dofinansowań trafił na ogromną barierę biurokratyczną, przez co ludzie czekają grubymi miesiącami na rozpatrzenie wniosku (sam czekam od lipca na jakąkolwiek decyzję), infolinia programu jest zawieszona, a kontakt mailowy w praktyce nie istnieje. W dodatku potrącanie 20% energii oddanej do ZE przez prosumenta w rozliczeniu.
Dopóki nie zmieni się systemu wnioskowania o dofinansowania oraz nie zmieni się system rozliczeń na linii ZE - prosument, rynek OZE dla klientów detalicznych może mocno przyhamować, a nawet się zatrzymać.

Ja mam zupełnie inne odczucia. Dotację otrzymałem po 5 miesiącach od złożenia wniosku, prawda że długo, ale to nadal nie pół roku ;) Kontakt mailowy działa, szybko odpisują.

Ja się tak zastanawiam czy to nie jest reakcja na info o pozwaniu Banku Millenium przez Abmsolid. Ale przecież to powinno dać odwrotny efekt. Być może kurs spada gdyż niektórzy tracą cierpliwość do spółki ? Ja i tak w nią wierzę i według mnie nie powinna spaćś poniżej 8,20 zł. Spółka jest warta co najmniej 10 zł.

tak, i dziś jestem zadowolony, bo wczoraj dokupiłem za 3,90 , co prawda niewiele ale i tak jest lepiej niż jak miałem tylko za 4,40 , no i dziś było wybicie z trójkąta górą co może świadczyć o marszu na północ, co prawda może martwić mały popyt ale uzasadniam to tym że dziś piątek. :) tak że jestem dobrej myśli , no i zobaczymy w poniedziałek, pozdrawiam

ja też jadę z tobą, ale chyba w dół :) mam nadzieję że ostatnie wyniki spółki dadzą do myślenia i pociąg jednak pojedzie na północ, bądźmy dobrej myśli, ja jeszcze dokupię ja dojdzie do3,50

Coś chyba jest na rzeczy bo ostatnio można zuważyć zwiększone obroty.
Więc jeśli dalej będzie spadać, to w końcu ruszy w górę a wtedy no 20% zysku to minimum.hello1

Wg. mnie te wysokie obroty jak na ostatnie miesiące na walorach tej spółki, moga świadczyć o zmianie trendu na wzrostowy, również przemawia za tym sygnał kupna MACD. Liczę na duże wzrostyking

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 18 marca 2021 18:56:52
Liczba wpisów: 6
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,233 sek.

sulpewgz
nujgkscr
alnphzkd
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
eaawoapb
qjeyktjm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat