PARTNER SERWISU
qmvkrwmv
Fibo_Fan

Fibo_Fan

Ostatnie 10 wpisów
@gucio

Stopów nie stosuję, wychodzę po prostu ze stratnej transakcji kiedy wydaję mi się że jest odpowiednia chwila. Decyzje o wyjściu są zazwyczaj złe (zarówno przy zyskach jak i stratach), co dobitnie pokazuje Opteam, można było zaczekać. Nie martwi mnie to jednak. Uważam, że nie można podjąć jedynie słusznej decyzji - zawsze można było dokonać transakcji lepiej lub gorzej.

Wykresy:
TIM - Modelowy przykład mojej strategii. Cena początkowo zatrzymuję się na poziomie 61,8% - 12,81 PLN, następny spadek zatrzymuję się na 100% - 11,21. Czerwona linia to zapis mojej transakcji. Proszę zwrócić uwagę że poprzedni ruch cen (początek w X 2010) również jest zniesiony w ok 62%.

kliknij, aby powiększyć

DUDA - Dwa ruchy cen zniesione w 62%.

kliknij, aby powiększyć

@sss56

Celna uwaga - też o tym myślałem.

Dziś sentyment chyba pozytywny, czy się mylę?

Tak właśnie jest, Johnny Bravo.

Dokupiłem Hawe (3,24)

Po dłuższej nieobecności.

kliknij, aby powiększyć

Jedna transakcja zjadła mi cały zarobek, ech.
Zmieniłem trochę format tabelki. Myślę że daje do myślenia.

Moim skromnym zdaniem można Helio ładować do wora. Kurs ładnie opiera się o 61,8% zniesienia Fibo i na pewno zaraz odbije. Denko jest właśnie, według mnie, uklepywane.
Ale zawsze mogę się mylić.

Sprzedałem Procad (2,00) oraz ERG (1,05).

Portfel +4,72%.

@Kamilek123
Wolałbym nie podawać inwestowanych kwot. Staram się wrzucać po 20% kapitału na każdą spółkę.

Po poniedziałkowej sesji małe zmiany. Sprzedaż 11Bit, niestety po cenie zakupu + prowizje. Spanikowałem tutaj trochę. Oraz kupno ERG po 1zł oraz Procad po 1,91.

Portfel +3,10 %.

@Heyahpanama

Co w tym imponującego. Przy moich założeniach wystarczy 166 3% transakcji by zrobić 100%.
Zrobienie 3% nie wydaje się takie trudne, choć rzeczywistość zweryfikuje. Najgorsze jest to że dwie spółeczki z portfela na których tracę, osiągnęły 3% i nie zostały z różnych powodów sprzedane - chodzi o Opteam i 11Bit. Jest to oczywiście mój błąd co utwierdza mnie w przekonaniu że kierunek jest dobry.

Wychodzę z założenia że zarobek 3% już daje więcej niż przeciętna dniówka.

Beż personalnych zmian w portfelu. Jedyna zmiana to spadek wartość po czwartkowej sesji (do 2,75%) i lekki wzrost po piątkowej (2,86%).

Dziś bez tabelek.

Portfel +4,5%

Skład: Opteam, 11BIT (cena zakupu 13,60), WDMSA (0,79), Zastal (2,87)

W międzyczasie kupno Pronox (0,87) i sprzedaż Pronox (0,90), założone 3% zrobione.

Zastanawiam się czy nie zwiększyć poziomu wyjścia. Tab.2. (Cena MAX/Cena S) pokazuje iż można było z każdej pozycji wycisnąć jeszcze co najmniej 2%.

Zniesienia rysuję w oparciu o wykres tygodniowy, uwzględniając tylko ceny otwarcia i zamknięcia. Natomiast, jeśli chodzi o czas trwania uwzględnianej przeze mnie formacji, może być on różny - od kilku tygodni (np. PCGuard, nie wszedłem, ustawiłem się po 2.41), jak i kilka miesięcy (Wandalex).
Stopów raczej nie zamierzam stosować.

Witam,

Pragnąc dołączyć do społeczności Kronik Giełdowych i podzielenia się dokonaniami i "dokonaniami" oraz dla swej własnej dyscypliny zdecydowałem się na otwarcie tego wątku.

Moja gra opiera się kupowaniu 100 procentowego zniesienia Fibo ostatniego ruchu cen, oraz na szybkim pozbyciu się akcji. Założyłem sobie zysk z każdej inwestycji na poziomie 3%, gdyż nic mnie tak nie boli jak strata, a już najbardziej strata na pozycji która choć przez chwilę, minimalnie, ale była zyskowna. Nie należy również zapominać że papiery które kupuję tracą, a ja liczę na chwilowe zatrzymanie tego ruchu.

To moje drugie zderzenie ze zjawiskiem giełdy. Pierwsze zakończyło się porażką. Odpocząłem blisko rok, ale co dzień obserwowałem zachowanie rynku, no i zmieniłem strategie. Zawsze zastanawiałem się jak to jest, że cena po spadkach w pewnym punkcie zaczyna odrabiać. Zniesienia Fibo, wybrane przeze mnie 100%, jak również 61% i 38%, wydają mi się odpowiedzią na to pytanie. Jeśli tak nie jest to przynajmniej nie kupuję na górce.

Oto moje dokonania z ostatniego tygodnia czyli od momentu kiedy zacząłem GRAĆ po raz drugi.

kliknij, aby powiększyć

Uploaded with ImageShack.us

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 7 sierpnia 2011 14:42:17
Liczba wpisów: 16
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,299 sek.

airndvaw
kytlbtxa
nvjcayvd
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 599,59 zł +383,00% 96 599,59 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
jgstkzjn
qzrhohlg
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat