Według Prokuratury zabezpieczono majątek o wartości 73 milionów zł. Znikneło 79 mln zł, czyli jednak jest szansa na odzyskanie części pieniędzy.Wiadomo czy Romuald Ś. nadal siedzi? Czy syndyk wydał jakiś komunikat?
|
|
Temat:
TESGAS
Doskonale rozumiem, że istnieją terminy nie do przetłumaczenia lub powszechnie stosowane (np.EUR/USD czy joystick). Jednak omówienia raportów czytam dlatego, że jako laik nie widzę tego co omawiający w samych raportach. Rozumiem, że omówienia są po to, żeby takim jak ja, rozjaśnić a kalarepie a nie zaciemnić. Proszę - jeżeli to możliwe o wyjaśnianie co autor ma na myśli pisząc mieszanką polsko angielską. I nie chodzi mi o EBITDA tylko o te mniej zrozumiałe dla nas szaraczków nie posługujących się biegle fajnaszal ingliszem słowa. Polecam artykuł: www.wprost.pl/ar/250536/Kod-ko...Tyle na temat. Nie chcę zaśmiecać wątku mało istotną dyskusją o poprawności języka. W końcu chodzi o to czy kupić te akcje czy nie, a jeżeli tak to kiedy?
|
|
Temat:
TESGAS
Mam prośbę do autora o używanie języka polskiego w treści omówienia raportu. Wrzutki typu cash flow, upside czy total gearing nie powodują, że analiza staje się lepsza niż jest ( a uważam że jest rzeczowa) i przypomina bełkot korporacyjny. Są polskie odpowiedniki. Pozdrawiam
|
|