Temat:
EMUZYKA
Z aktualnych spraw ranking innowacyjności w którym E-Muzyka znalazła się przed wieloma giełdowymi firmami. Polecam też posiadaczom innych walorów. "Na 5 miejscu rankingu znalazła się firma Comarch - pierwsza z branży ICT, na 28 IVO Software, na 36 Transition Technologies, na 41 DGT, na 42 Telekomunikacja Polska, na 44 Asseco Poland, na 47 Novitus, na 66 Biuro Projektów i Zastosowań Systemów Informatycznych MICROSYSTEM, na 69 Radwar, na 71 Unit4 Teta, na 72 ATM, na 81 MNI, na 84 Unizeto Technologies, na 84 Quantum Software, na 91 Software Mind, na 101 Telefonia Dialog, na 111 Wasko, na 112 Macrologic, na 113 Asseco SEE, na 114 Komputronik, na 137 Ever, na 138 K2 Internet, na 165 Grupa Onet, na 178 Rodan Systems, na 181 Sygnity, na 182 BPCS, na 183 Betacom, na 195 e-Muzyka. Po drugiej setce w rankingu znalazły się też Samsung Polska (257 miejsce), ADB Polska (263), OPteam (271), Netia (277), Comp (280), Crowley Data Poland (289), Elzab (293), Unima 200 (299), Bankier.pl (307), ESA Projekt (351), GoldenLine (352), Netline Group (359), IBM Polska (366), ZETO Łódź (399), City Interactive (411), mPay (415), LSI Software (416), Combidata Poland (473), DGA (479) i Computer Plus Kraków (482). Spośród wszystkich 48 firm z branży ICT i branży internetowej 8 ma zarejestrowane patenty w Polsce. Unit4 Teta ma ich 4, Wasko 1, Ever 2, K2 Internet 3, BPCS 1, Betacom 4, e-Muzyka 1, a ADB Polska 5. www.computerworld.pl/news/3746...
|
Temat:
EMUZYKA
Coś dostać po lewej jednak trudno, ale może to i dobrze bo podaży brak i można się poczuć bezpiecznie Wartościowy artykulik o strategii Empik Digital: www.internetstandard.pl/news/3...Z kolei Istotnym elementem strategii e-Muzyka ma być bliska współpraca z operatorami GSM oraz dystrybutorami internetowymi. "Usługami mobilnymi związanymi z muzyką jest zainteresowanych ponad 35% wszystkich użytkowników telefonów komórkowych w Polsce, co stanowi ponad 10 mln potencjalnych klientów" - twierdzą przedstawiciele Grupy Empik. Duży potencjał ma także sam rynek cyfrowej dystrybucji muzyki w Polsce, który dziś stanowi zaledwie 4,5% całego rynku sprzedaży muzyki. To najniższy wskaźnik w krajach Unii Europejskiej.
|
Temat:
EMUZYKA
Starałem się przeanalizować raport z 2010 roku i tam zrobiono jakiś odpis majątku. Dlatego ta strata była w czwartym kwartale taka wysoka. Wkurza mnie ta firma. Kupiłem w lutym 2011 roku jak Empik skupił pakiet większościowy za 1,65 PLN i myślałem, że nie spadnie poniżej tej ceny. Teraz wykazują lepsze wyniki i dalej kurs ani drgnie. Co Twojej wyceny ja patrzę na przyszłe kwartały bo przeszłość już chyba została zdyskontowana. Empik dalej robi mi nadzieje bo wycenia opcje odkupu akcji E-Muzyka od Zarządu w 2015 roku na prawie 3 mln zł, czyli 2,7 za akcje a to dopiero za 4 lata, więc pokaźna kwota i pewnie bedzie rosła wraz ze zbliżaniem się terminu płatności w 2014. Dalej nie wiem czy w przy kupowaniu od zarządu skupi też pozostałe akcje z rynku. Całe szczęście, że zarząd może oddać swoje akcje w 2014 Empikowi a wycena jest uzależniona od wyników więc mam nadzieje że dalej będą tak szybko rosnąć. Tylko co ztego jak firmą i tak się nikt nie interesuje...
|
Temat:
EMUZYKA
zapomniany walor tylko czy słusznie? Czy kogos ta firma interesuje lub zna ja na tyle zeby potwierdzic moje wyliczenia? Wycena: kapitalizacja obecna to 6 mln 800 tys -marża EBITDA za półrocze 2011 = 876 tys - marża EBITDA na 2011 to 876 tysięcy plus 171% x 898 tysięcy = 2 420 tys. - wskaznik P/EBITDA = 2.8 -wskaznik P/Zysk Netto = 6 jak bedzie staly podatek i koszty finansowania newconnect.pl/?page=get_ebi_fi...
|