Temat:
CEZ
Dziękuję irfy za odpowiedź. Miałem na myśli bardziej kwestie podatkowe niż samych czysto technicznych opłat ale to co napisałeś również trzeba brać pod uwagę bo po drodze gdzieś kasa może uciekać;)Niemniej wdzięczny byłbym jeśli ktoś mógłby zabrać głos jeśli chodzi o kwestie podatków. Rafsty wrzucił umowy o unikaniu podwójnego opodatkowania....czy ktoś wie może jaki w końcu jest pobierany podatek u źródła czyli w samych Czechach?
p.s. dywidenda wyniosła 40CZK
|
Temat:
CEZ
Witam dostałem na konto dywidendę w kwocie 4,07 na akcję. Czy ktoś jest w stanie jasno i klarownie wytłumaczyć skąd taka wartość  ? rachunek maklerski eMakler DIBRE pozdrawiam joseph29
|
Temat:
EMPERIA
Cytat z forum bankier.pl:
"Autor | ~Leszczyk Parkietowy [89.134.253.*] 2012-05-28 10:46
"Jesteś posiadaczem 100% certyfikatów w zamkniętym funduszu inwestycyjnym. Robisz darowiznę dla funduszu. Niby tracisz akcje, ale zyskujesz więcej warte jednostki funduszu - dalej jesteś ich właścicielem, tylko pośrednio, przez fundusz. Fundusz nie płaci podatków od zysków. Płaci się podatek dopiero na końcu - przy wycofaniu wkładu, od różnicy wartości jednostek uczestnictwa. Czyli odwleka się znacznie moment zapłaty podatku, a w tym czasie zaoszczędzone środki mogą pracować i przynosić zyski."
|
|
Z tego co mi wiadomo to umowa z THQ była umową warunkową, a do czasu wyjaśnienia sprawy w sądzie nie ponieśli oni żadnych kosztów związanych z dystrybucją....więc nie wydaje mi się aby taki pozew się pojawił.
|
|
Takie obniżki cen w tym biznesie to raczej norma-taka specyfika branży.
|