PARTNER SERWISU
dmgkwpoa
asaliah

asaliah

Ostatnie 10 wpisów
Trafiłem dzisiaj na artykuł w interii odnośnie znalezionej ropy przez miedż cooper i w dalszej części tegoż artykułu na wzmiankę - San Leon ropy z łupków szuka nie tylko w Lubuskiem, lecz również na Warmii. Na terenie koncesji Braniewo współpracuje z firmą Wisent Oil, związaną z Petrolinvestem. Przy okazji wiercenia otworu na głębokości niemal 3 tys. metrów oprócz gazu natrafiono już na ropę. Spółki przeprowadziły zabieg szczelinowania, a teraz szykują się do uruchomienia przepływu testowego i kolejnych szczelinowań.

Czytaj więcej na biznes.interia.pl/biznes.inter... Czyżby Rysiu jeszcze nie upadł jak wszyscy sądzą.

Przepraszam jeśli uraziłem forumowicza Buldi, nie chciałem kogokolwiek tutaj obrażać, chodziło mi przede wszystkim o wpis moderatora, wg mnie stronniczy. Chyba nie ma sensu tego drążyć, jest to forum inwestycyjne. Nie umiem wkleić tutaj wykresu ze strony Stooq.pl, dlatego mogę jedynie napisać, iż w interwale długo czasowym trzy średnie EMA przecieły się, jak również od dłuższego czasu jest sygnał sprzedaży na RSI, STOCH i MACD.

Kod:
mod: bez urazy. taka praca. fakt - moderatorzy są stronniczy. stronimy od myślenia życzeniowego, bezpodstawnych wniosków i sugerowania innym decyzji. takie stronnicze forum.

Chciałbym również dodać iż nie jestem specjalistą od AT, ale z czasem zrozumiałem że tworząc wykres, każdy chce zobaczyć na nim to co chce - mam tu na myśli interwał czasowy przy tworzeniu wykresu. Jako że wcześniej nie znając zupełnie podejścia do AT, sugerowałem się powyższymi wykresami podawanymi w SW, popełniałem mnóstwo błędów - ze swojej winy i braku wiedzy, a podejrzewam że takich jak ja na tym forum jest około 95 procent. Dlatego proszę jedynie o wyrozumiałość dla nowicjuszy, jak również srogość dla nietykalnych. Podobno wszyscy jesteśmy równi. A poza tym gram na kontraktach FW20, ale lubię ten portal i jego forum, dlatego zawsze będę go polecał.

mod: na forum nie udzielamy porad inwestycyjnych. Szczególnie zabronione jest omawianie własnych zamierzeń, transakcji i nastawienia inwestycyjnego na wątkach spółek. Odsyłam do regulaminu i zapraszam do Kronik lub innej zakładki z luźniejszymi dyskusjami. Tutaj rozmawiamy o spółkach.
A w ogóle, pamiętaj o stop lossie.
Nie żebym się czepiał szanownego Pana ale forumowicz Buldi jasno daje do zrozumienia aby kupować, jednak ma On 4869 wpisów. Z wyrazami szacunku.

Tak jak obiecałem zakupię 100 akcji Perełki i zaszczycę swoją osobą WZA. Jeśli ktokolwiek ma jakiekolwiek pytania do zarządu oczekuję na wpisy oczywiście merytoryczne jak przystało na portalu StockWatch.

dlaczego nikt z dziennikarzy do tej pory nie zapytał o te otaczające Petrol i Biotka cypryjskie "stwory" tu jest ewidentnie rozwiązanie tajemnicy całego tego zamieszania...

przecież to śmiech na sali, że jakiś masaszi ma wielkie pakiety akcji a nie ma strony internetowej, więcej nie można znaleźć nawet adresu korespodencyjnego tej zacnej firmy - skąd petrol dowiedział się o istnieniu MASASHI ?

4. Co to jest za podmiot Tabacchi.
Zmiana tematu i przejście do znakomitej firmy z wieloma sukcesami Hallwood. Ponawiam pytanie. Tabacchi ma udziały bez znaczenia to jakie to ma znaczenie co to jest za firma.
Jest to 4 pkt pytania z ostatniego WZA. Oczywiście Masashi to nie jest Tabacchi ale podejrzewam że odpowiedz byłaby taka sama.

To mnie Irfy trochę zaskoczyłeśEh? Rozumiem że przed ostatnim WZA jednak bawiłeś się OILem na poważnie. Szczerze mówiąc też zgupiałem widząc te wzrosty w sumie bezpodstawne. Nie mniej jak będzie WZA kupię 100 akcji i znowu zapytam o dodatkowe pytania od forumowiczów.

Życzę Wszystkim inwestorom jak i pracownikom Stockwatcha zdrowych i spokojnych Świąt, aby trafne lub nie inwestycje nie zakłóciły ich spokoju.

Ja też dziekuję za posprzątanie, z jeszcze większym optymizmem wejdę w poniedziałkowe kontrakty. Nie wiem komu dziękować dlatego dziękuję wszystkim. Wpis do usunięcia.

Osobiście nie mam nic przeciwko indykowi, jednak bardziej preferuję polski bigoslove4 , ale indeksy europejskie nic sobie z tego nie robią, pomijam obroty, jednak dzisiaj jesteśmy zakałą na tle rynkówangry3

Czy ktokolwiek się orientuje co jest grane, ruch praktycznie zamarł na WIG20 i FUT, giełdy na zielono u nas dąży do czerwonego - czy to już jest weekend i nie ma sensu siedzieć przed kompem d'oh!

Zachęcam do zapoznania się z moimi wypocinami z ostatniego WZA, pytaniami które chciałem zadać i na które udało mi się uzyskać odpowiedz przez Pana Prezesa - parę stron wcześniej.

Jako że nie należy podejmować decyzji wpisami z forum, chciałbym do tego dodać pewne sprostowanie mianowicie, czytajcie wpisy Pana Infy, muszę przyznać iż dzięki Niemu wyleczyłem się z choroby o nazwie PETROLINVEST, za co serdecznie Mu dziękuję - nie wiem jak Mu się odpłacę, jak Pan będzie w Gdyni to zapraszam. Choroba ta jast bardzo niebezpieczna, zarażliwa i trudna do wyleczenia, ale decyzje każdy podejmuje sam. Jeszcze raz pozdrawiam Pana Infy.

Od siebie polecam THE MONEY MASTERS, kulisy krachów giełdowych, wojen i wszystko co najgorsze, trochę przydługi ale można sobie odpowiedzieć kto naprawdę w dzisiejszym kryzysie przyczynił się do niego.

Panowie, wysłałem zapytanie do biura, ale nie mogę doczekać się odpowiedzi, wiąc może Wy mi pomożecie. Gdybym chciał odpocząć od kontraktów to co muszę zrobić. Naturalnie jeszcze nie kupiłem ale chcę się zabezpieczyć.Dzisiaj może kupię jak luka się zmniejszy powiedzmy do 2330 na wsparciu.

Za namową forumowicza Krewa przeczytałem cały wątek - bardzo pomocny jak i odstraszający od gry. Jeśli dotrwam do grudniowego wygaśnięcia, podzielę się swoimi spostrzeżeniami.

Jeszcze raz za wszystko dziękuję, mam nadzieję iż w razie wątpliwości będę mógł na Was liczyć, cwany makler zawsze zarobi - no cóż.

Biuro zrobiło kurs na kontrakty żeby zchęcić do gry. Na kursie wszystko wyglądało cacy, lepiej niż na akcjach - dzwignia - temu dałem się złapać. Po wstępnym czytaniu Pana Zalewskiego jednak jest duża różnica między akcjami. Pozostaje tylko liczyć na AT, no i modlitwa.

Bardzo dziękuję. Nie mogłem się tutaj pogodzić że skoro sprzedałem kontrakt z zyskiem, to po ruchu w górę sprzedaję już sprzedany kontrakt, bo jestem na złej pozycji. Rozumiem że na DT jak w przypadku akcji np. Petrola gdzie ruch zamarł, to tutaj raczej nie poszaleję. Ale wracając do mojego poprzedniego wpisu, sprzedałem przy 2350 pkt, rano otwiera się na 2360, otwieram długą pozycję z SLem, i wtedy moja sytuacja jest w lepszym położeniu jak urośnie do 2400. Na damo to już chyba za póżno, w poniedziałek będę musiał wystartować bo podpisałem już nową umowę.

Panowie ratujcie bo już nie wiem czy ze zmęczenia dobrze rozumiem grę na kontraktach, a od poniedziałku część kapitału z akcji będę miał na kontrakty - dopiero startuję i czytam książkę Pana Zalewskiego o kontraktach. Do rzeczy. Kupuję 1 kontrakt otwierając długą pozycję np. przy 2300 pkt, po wzroście np. 2350 pkt sprzedaję i w ten sposób otwieram pozycję krótką - zakładam że jest to tego samego dnia. Następnego dnia indeks rośnie do np. 2400 pkt czyli co, na koniec dnia odpisze mi się 50 pkt - 500 zł - straty bo założyłem iż rynak spadnie - tego właśnie nie wiem a tak wydaje mi się z książki.

Bardzo, ale to bardzo jestem zły. To po co ja wydałem tyle pieniędzy na książki, żebyście teraz wszystko podali na tacy. Bardzo nie ładnie. A tak na poważnie, szczęka mi opadła, spadłem z krzesła i poparzyłem się kawą, za co serdacznie dziękuję, teraz sprawdzę w praktyce.thumbright

Na konkurencyjnym bankierze.pl jest ciekawy temat - cała prawda o surylian - gdzie niejaki PD obnaża całą działalność szacownego Pana Ryszarda. Ostatnio wyliczył on - PD - że Surylian nabył akcje po 0.14 gr za sztukę. Jeśli tak to przy obecnej cenie w małych pakietach Rysiu może sprzedawać i to z jakim zyskiem.

Przypomniał mi się jeden szczegół, mianowicie w jednym pytaniu Irfy polecił mi zapytać dlaczego Prokom obejmuje akcje po 10 zł kiedy to na giełdzie są po około 4 - w tamtym czasie. No i pytanie zostało bez odpowiedzi a za tym poszły czyny. Irfy jesteś naprawdę WIELKI, może powinienneś zostać Rysia doradcą inwestycyjnym.

Nie jestem fanem AT na Petrolu, ale jak się dobrze przyjrzeć RSI był mocno wyprzedany
a oprócz tego pokazała się formacja objęcia hossy, z drugiej strony przy dzisiejszych
zawirowaniach na świecie ciężko cokolwiek przewidzieć. Myślę że poniedziałek pokaże na
co stać Petrola.

Nie pozostawiłeś mi żadnej nadzieji, szkoda, ale jeszcze jedna rzecz nie daje mi spokoju, mianowicie przeglądając wykaz akcjonariuszy z WZA, jest tam siedem podmiotów z USA i jeden z Japonii, łącznie mają około 500 000 akcji, wiem że to nie za wiele ale po co te fundusze inwestycyjne /przejrzałem ich strony/ miały by inwestować w OILa - po prostu nie rozumiem - tym bardziej że nie są to cypryjskie słupy.

Jako że nie czuję się specjalistą od AT, na OIL to już wogóle, jednak nurtuje mnie jedna rzecz, mianowicie po wybiciu w lutym otworzyła się luka która została zamknięta, przy 5 zł, teraz jest koło 5 zł mała luka, czy w związku z tym nie powinna być domknięta.

Na WZA spotkałem jegomościa, drobnego akcjonariusza z pakietam 82110 akcji, część z nich po 12,50. Nie wiem ilu drobnych jest z takimi pakietami którzy się nie ujawnili, nie mniej szczerze mu współczułem.

WZA Petrolinvestu dnia 27. 09. 2010
1. Czy firma nadal współpracuje z Total.
Total zażyczył sobie dodatkowych badań 3D, aby dokładnie wybrać nowy odwiert – tj. ten K4. Oil musi uwolnić licencje – spłacić kredyt bankowy, po spłacie Total wkracza do akcji.
2. Czy firma nadal współpracuje z Mc Daniels.
Tak, na podstawie o próbowania przekwalifikuje złoże, czas bliżej nieokreślony, może pod koniec października, kiedy to zostanie wprowadzony lekki sprzęt – o którym była już mowa.
3. Wg eksperta, poszukiwanie jest tańsze od wydobycia, czy to już koniec emisji.
Wydaje się że tak, jednak w biznesie nie ma 100 procent gwarancji że tak będzie.
4. Co to jest za podmiot Tabacchi.
Zmiana tematu i przejście do znakomitej firmy z wieloma sukcesami Hallwood. Ponawiam pytanie. Tabacchi ma udziały bez znaczenia to jakie to ma znaczenie co to jest za firma.
5. Skąd wzięła się wycena Silurian.
Na podstawie innych spółek na naszym rynku poszukiwań gazu łupkowego, konkretnie dwóch spółek jednak nazwy nie pamięta.
6. Co skłania firmę Prokom do obejmowania akcji po 10 zł, gdy na rynku warte są około 4zł.
Pytanie nie do mnie.
7. Czy w bilansie rocznym zostanie uwidocznione 300 – 400 mil zł, które powinny wpłynąć do firmy z racji nowej emisji.
Jest to emisja warunkowa – jeśli dobrze zrozumiałem nie koniecznie te akcje będą obejmowane w tym roku, ale to tylko moja sugestia.
8. Ile funduszy spółka zamierza realnie uzyskać z nowej emisji.
Jak najmniej – z tego rozumuję że nie koniecznie cała nowa emisja musi być wydrukowana, jednak to tylko moje przypuszczenia – wróć do pytania 3.
9. Firma ma 350 mln zł krótkoterminowych zobowiązań, z czego zamierza je spłacić.
Brak odpowiedzi. Ze względu na brak czasu proszę o nie zadawanie więcej pytań. Przed 10.00 koniec zgromadzenia, w związku z czym nie mogłem zadać pozostałych pytań. Starałem się pisać odpowiedzi w miarę szybko jednak wiem iż dokładnie nie przytaczam odpowiedzi, musiał bym mieć dyktafon - za co szczerze przepraszam .

Dzisiaj na WZA było 16 osób z łączną ilością 10 779 398 akcji co daje około 12,71 procenta. Jako że nie było kworum, uchwała została przeniesiona na jutro. Jeśli Pan Irfy nie ma nic przeciwko to chciałbym jego pytania jak i odpowiedzi równierz wpisać na forum money.pl. Do jutra.salute

Ciekawe skąd zarząd wie że na walne 26 i 27 nie zarejestruje się 30 % kapitału akcyjnego, przecież Prokom wskazywał podmioty finansowe które kupowały akcje z ostatniej emisji czyżby te podmioty już wszystko sprzedały na giełdzie3some

Witam forumowiczów Petrolinvestu. Na wstępie widzę po wpisach iż faktycznie w porównaniu z innymi forami na tym trzeba się wykąpać, umyć zęby i założyć garnitur. A teraz do rzeczy. Wybieram się na WZA, nie ukrywam że jestem tam częstym bywalcem, w związku z tym jeśli ktokolwiek miałby jakieś pytania a nie będzie brał udziału bez problemu mogę je odczytać, dodam iż nie należę do żadnej sekty typu Nasz Petrolinvest, jestem tylko drobnym akcjonariuszem. Poniżej opiszę moje pytania skierowane do firmy. 1. Czy firma nadal współpracuje z Totalem, czy wobec zadłużenia Petrolinwestu lub innych przyczyn współpraca to jest zawieszona. 2. Czy firma nadal współpracuje z McDaniels gdyż z ostatnich informacji wnioskuję iż obowiązki przejeła firma Schlumberger - komunikat 16 sierpień - jeśli tak to dlaczego. 3. Wg experta paliwowego Andrzeja Szczęśniaka, poszukiwanie ropy jest tańsze niż infrastruktura, oczyszczanie itp. Z ostatniej wypowiedzi Pana Prezasa w TYN CNBC będzie to ostatnia emisja, przy czym poprzednia pod infrastrukture też miała być ostatnia o czym na ostatnim WZA zostałem osobiście zapewniony. Wg powyższego jaka jest gwarancja że jest to ostatnia emisja. 4. Co stało się z pieniędzmi z ostatniej emisji pod rzekomą infrastrukturę. 5. Czy hipotetycznie firma zakłada sprzedać działki w Kazachstanie, spłacić zobowiązania i ogłosić upadłośc. 6. Firma ma 350 mln zł krótkoterminowych zobowiązań, z czego planuje je spłaćić, z emisji nowych akcji. 6. Powszechnie wiadomo iż akcjonariusze jak i analitycy mają o firmie nie najlepsze zdanie, nie będzie nadużyciem jeśli powiem że jest zakałą GPW. w związku z tym czy Prezes nie obawia się utracić swojego wizerunku jeśli firmie nie powiedzie się w Kazachstanie, czy pensja Pana Krauze jest tego warta. Na koniec proszę o wyrozumiałość moderatora, który jest ostry i szybki jak szabelka Pana Wołodyjoskiego. Z poważaniem.

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 3 września 2013 19:32:34
Liczba wpisów: 34
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,348 sek.

ueqbixtv
lmfzbsrk
hcqicsrr
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
asewyofn
vggapeqo
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat