Temat:
KRUK
Krewa, literatura podaje roznie - w ksiazce murphyego pisze, ze od 1 do 3 tyg, w innych zrodlach znajdziesz info do 6, ale i tak to nie bedzie regula i najwazniejszym wyznacznikiem Gdyby wszystkie wykresy dzialaly ksiazkowo to wszyscy bylibysmy bardzo bogaci, ale nie dzialaja... I zawsze znajdzie sie jeden oscylator np, ktory nie bedzie pasowal Ponizej przyklad, ze flaga moze trwac dluzej (olaboga, wolumen sie nie zgadza) ;)  kliknij, aby powiększyć W przypadku kruka nie trzeba tego nazywac idealnie flaga, ale wybicie z tego kanalu gora tak czy siak wg mnie da sygnal kupna
|
|
Temat:
KRUK
wykres tygodniowy - Anty Teresa, hm, dziwny rozjazd wykresow miedzy stooqiem a stockwatchem... Co do rysowania linii trendu: Wykres dla mnie wydaje sie calkiem ok, bo dzialala juz kilkakrotnie Krewa, przeciez flaga nie musi trwac idealnie 3-4 tyg, z mojego doswiadczenia wynika, ze moze dluzej :) Koniec koncow, trend jest i trwa poki nie zostanie zlamany, wybicie sie z tego kanalu (wg mnie bedacego flaga) da sygnal kupna Chociaz dalej mnie dziwi na roznica na wykresach, przeciez nie wyplacali zadnej dywidendy...
|
|
Temat:
KRUK
|
|
Temat:
KRUK
Watchdog - przeciez wykres w tym wypadku jest bardzo klarowny i latwy do odczytania:) Pomoc uzyskasz w encyklopedii analizy technicznej, pojecia trendu, kanalu, wsparc, itp itd :)
[***usunięto nawiązanie do skasowanej wypowiedzi***]
|
|
Temat:
CIGAMES
schodek cenowy - tadaaaam, szukajcie a znajdziecie :) innymi slowy chodzi o przebicie wsparcia, cofkę do tego poziomu i jazdę dalej na południe, gdyż to wsparcie stało się teraz oporem - może takie tłumaczenie jest bardziej obrazowe krzyz na droge temu, który kupił i dalej trzyma ci games w trendzie spadkowym ;)
|
|