PARTNER SERWISU
zfxxayua
Skittles

Skittles

Ostatnie 10 wpisów
Krewa, literatura podaje roznie - w ksiazce murphyego pisze, ze od 1 do 3 tyg, w innych zrodlach znajdziesz info do 6, ale i tak to nie bedzie regula i najwazniejszym wyznacznikiem
Gdyby wszystkie wykresy dzialaly ksiazkowo to wszyscy bylibysmy bardzo bogaci, ale nie dzialaja... I zawsze znajdzie sie jeden oscylator np, ktory nie bedzie pasowal

Ponizej przyklad, ze flaga moze trwac dluzej (olaboga, wolumen sie nie zgadza) ;)

kliknij, aby powiększyć

W przypadku kruka nie trzeba tego nazywac idealnie flaga, ale wybicie z tego kanalu gora tak czy siak wg mnie da sygnal kupna

wykres tygodniowy - Anty Teresa, hm, dziwny rozjazd wykresow miedzy stooqiem a stockwatchem...

Co do rysowania linii trendu: Wykres dla mnie wydaje sie calkiem ok, bo dzialala juz kilkakrotnie

Krewa, przeciez flaga nie musi trwac idealnie 3-4 tyg, z mojego doswiadczenia wynika, ze moze dluzej :)

Koniec koncow, trend jest i trwa poki nie zostanie zlamany, wybicie sie z tego kanalu (wg mnie bedacego flaga) da sygnal kupna

Chociaz dalej mnie dziwi na roznica na wykresach, przeciez nie wyplacali zadnej dywidendy...

Watch, wlasnie po to powstalo to forum - zeby sie uczyc :)

www.wdsoftware.com/pl/encyklop... - teoria

Kruk wykres - a tu życie :)

jutro wazny dzien :)

Watchdog - przeciez wykres w tym wypadku jest bardzo klarowny i latwy do odczytania:)
Pomoc uzyskasz w encyklopedii analizy technicznej, pojecia trendu, kanalu, wsparc, itp itd :)

[***usunięto nawiązanie do skasowanej wypowiedzi***]

schodek cenowy - tadaaaam, szukajcie a znajdziecie :)

innymi slowy chodzi o przebicie wsparcia, cofkę do tego poziomu i jazdę dalej na południe, gdyż to wsparcie stało się teraz oporem - może takie tłumaczenie jest bardziej obrazowe

krzyz na droge temu, który kupił i dalej trzyma ci games w trendzie spadkowym ;)

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 7 sierpnia 2014 08:04:27
Liczba wpisów: 6
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,224 sek.

hdehazgk
itdwnwqd
nflktdaq
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
loonujan
subcjuin
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat