Wieczorek milczy bo ma ciekawsze zajęcie oferując obligacje PCZ. Prowizja od Religi skasowana i pewnie juz przejedzona, a Wy się bujajcie. Może PCZ nie skończy jak inni klienci "Czarnego Piotrusia" jak ktoś już wcześniej go nazwał.
|
|
Zobaczymy jak to będzie wyglądało ale wydaje mi się, że choćby ze względu na swój wizerunek ( w końcu to nie sklep z pietruszką z NC )LST dotrzyma warunki oferty.
|
|
[i]Kolejnym krokiem będzie rejestracja obligacji w firmie inwestycyjnej, do czasu ich rejestracji w KDPW i dematerializacji. Po wpisaniu hipoteki obligacje zostaną zarejestrowane w KDPW i zdematerializowane, a następnie wprowadzone do obrotu na rynku Catalyst.
Zarząd pragnie Pana zapewnić, że Spółka podejmuje wszelkie działania, aby proces wprowadzenia obligacji na Catalyst przebiegał zgodnie z planem.
Z poważaniem, Małgorzata Piasecka
Myślisz, że nie wprowadzą tych papierów na Catalyst??
|
|
Skoro LST zdecydowało o dojściu do skutku tej emisji to widać uznało emisję za udaną, po za tym możliwe, że Szanowni inwestorzy ruszyli po obligacje serii G takiego krezusa jak Religa Development i LST odpuścili :-)z tego co pamiętam to oferty dostałem mniej wiecej w tym samym czasie, mi się udało bo wyjechałem wcześniej na weekend majowy ale pokusa była.
|
|
Do wakpil: Koniec języka za przewodnika więc wykonałem kolejny tel. do GPF CAUSA i otrzymałem informację ,iż prawie rok temu zrezygnowali z Salwixu i Pana Wieczorka jako AD. Ponoć był w tej sprawie komunikat na NC i rzeczywiście udało mi sie go znaleźć. Poniżej link: www.newconnect.pl/index.php?pa...Kończę ten wątek bo zeszliśmy troszkę z tematu Religi, a przypadek jest ciekawy dla wszystkich posiadaczy obligacji nie tylko z emisji Religi ale ogólnie postępowania po " wtopie".
|
|
Piotr111 pisze: Dokument Ofertowy opracowywała kancelaria prawna GPF CAUSA z Wrocławia a my tylko weryfikowaliśmy zawarte tam dane a potem czy opublikowane dane w raportach EBI zawarte są w dokumencie ofertowym. Nie mamy prawa wglądu w dokumenty firmy zgodnie z Ustawą o ofercie. Dostawaliśmy gotowy dokument do zatwierdzenia - a ponieważ w naszej ocenie był rzetelny dlatego ja i rodzina kupowała instrumenty Religi
Jako akcjonariusz GPF CAUSA SA zadzwoniłem do nich z pytaniem czy to właśnie oni byli odpowiedzialni za napisanie dokumentu dotyczącego jakichkolwiek obligacji RELIGA Development SA? i otrzymałem zdecydowaną odpowiedz, iz nie mają NIC wspólnego z obligacjami Religi! nie oferowali jakiejkolwiek emisji obligacji Religi, nie pisali żadnych dokumentów. Co więcej będą żądać od Wieczorka oficjalnego sprostowania. Dodatkowo dowiedziałem się iż zgłaszają sie do nich poszkodowani drobni akcjonariusze upadłej Inwazji PC ( dla których Wieczorek robił dwa dokumenty informacyjne) oraz RELIGA Development SA z prośbą o reprezentowanie tychże drobnych akcjonariuszy przeciwko AD i jest wielce prawdopodobne że zabiorą się za to.
|
|
[quote=Resal]Pośrednikiem jest Salwix? I tu różowe światełko. Chyba Salwix oferował obligacje Religi. "Czarny Piotruś"?
Masz rację zdaje się, że Salwix (Pan Wieczorek) to ten sam doradca od InwazjaPC i ostatnio Religa Development, miejmy nadzieje że PCZ uniknie ich kłopotów bo firma ciekawa.
|
|
Spółka wygląda bardzo dobrze, sporo informacji w necie, łącznie z rap. za I kwartał 2012 r. tylko ta emisja przebiega jakoś dziwacznie.
|
|
Dzwoniłem, spytałem co jest grane. Ponoć jest zainteresowany większą ilością obligacji ale decyzja w przyszłym tygodniu. Jeśli tak jest, a są blisko progu lub lekko go przekroczyli to w sumie te decyzje mogą być zrozumiałe. W sumie do środy niewiele czasu a przynajmniej wiem, że się emisja zamknie.
|
|
Nie wiem jak tam "grube ryby" ale ja się cieszę, że jako "drobny leszcz" mogłem zainwestować w ciekawą firmę. Mam tylko nadzieję, że dojdzie do skutku bo zrezygnowałem z innej inwestycji.
|
|