PARTNER SERWISU
lljbqwvv
ci_chy

ci_chy

Ostatnie 10 wpisów
Oczywiście, że celowo prognozują tak nisko. Pierwsza prognoza była wręcz absurdalna, co potwierdziły wyniki za Q1. Obecnie też prognozują bardzo konserwatywnie (to delikatne słowo), bo zysk netto w H2 zaledwie w wysokości 45% wyniku z H1. Biorąc pod uwagę, że będzie jeszcze b. dobry Q4, oraz Q3 powinien pokazać co najmniej taki wynik jak Q2, to widać jak na dłoni, że 10 mln zysku netto pęknie bez problemu.

Czy ktoś obserwuje tę spółę? We wtorek wyniki. Patrząc po wzrostach pegenigu tutaj też sentyment powinien być na plus. Spółka chce zwiększać przychody w bardzo szybkim tempie. Przy poprawie rentowności może w kolejnych kwartałach pokazywać coraz lepsze wyniki. Silny wzrost w ostatnim tygodniu trochę odstrasza, ale w terminie kilku miesięcy papier wydaje się perspektywiczny.

Mam następujące pytanie:

W informacji dodatkowej do sprawozdania rocznego za 2008 znajduje się zestawienie nierozliczonych opcji na 31.12.2008.

Znajduje się tam informacja iż: "średniomiesięczny wolumen opcji putt na 31.12.2008 roku wynosił 2.200 tys. EUR.
Średniomiesięczne przychody w EUR w 2008 roku wyniosły ca` 2.800 tys"

Jak to wyliczono? To 2200 tys. wynika jakoś z tego zestawienia? Mam rozumieć w takim razie, że nominały opcji podane w tabeli to tez wartości średniomiesięczne?

Skoro spółka wszystkie opcje zawierała na lewarze 1:2, to można uznać, że nominał wystawionych opcji call w tym przypadku przekracza znacznie przychody eskportowe i że były to transakcje stricte spekulacyjne?

Jeśli ktoś mógłby mi powiedzieć czy dobrze rozumiem, to bylbym wdzięczny.

Mam pytanie. Gdzie i jakie dane na temat zawieranych transakcji zabezpieczających (oraz pozostałych transakcji na instrumentach pochodnych) można znaleźć w sprawozdaniach finansowych spółek?

Czy wszystkie spółki mają obowiązek takie dane ujawniać i na ile są one szczegółowe? Widziałem, ze niektóre spółki np. Lena Lightning ujawniały w komunikatach wartość, kurs i termin wygasnięcia instrumentów. Czy inne spółki też podawały w ostatnim czasie takie dane?

Jest mi to potrzebne na studia a nie jestem zorientowany najlepiej w obowiązkach informacyjnych spółek i analizie sprawozdan finansowych (mam nadzieję ze szybko się to zmieni;) ). Muszę zebrać jak najwięcej danych na temat transakcji dokonywanych przez nasze spółki.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 29 sierpnia 2013 08:56:16
Liczba wpisów: 4
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,214 sek.

mjzzhqsi
bzxmnanz
mlnpjbyn
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
morskmjl
omgfufot
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat