@kross7
Termin zgłaszania wierzytelności do syndyka minął ładnych kilka miesięcy temu. Lista jest zamknięta i już nie da rady dołączyć do tego całego cyrku o podział majątku PCZ. Samo zgłoszenie jest bezpłatne, ale wymagane jest zaświadczenie i blokada papierów przez bank, co już kosztuje ok. 100 zł. Przygotowanie zgłoszenia nie jest specjalnie trudne, ale jak ktoś tego wcześniej nie robił to może mieć z tym problem. A taka usługa u prawnika to kolejne koszty.
Z racji tego, że wątpliwe jest, że w ogóle coś dostaniemy to możesz rodzinkę uspokoić i pozdrowić - nie są sami.
|
Jak ktoś się wybiera na rozprawę o której było wspomniane w tym liście - prośba o streszczenie nam tutaj na forum co tam ustalili.
|
Cześć wszystkim,
Tak jak pewnie większość na tym wątku, kupiłem obligacje PCZ. Zgłosiłem również swoją wierzytelność w sądzie i teraz pytanie do tych co są bardziej w temacie - czy wiadomo coś kiedy i w jaki sposób dostaniemy informację z sądu o stanie naszego zgłoszenia? Ja niestety nic nie otrzymałem a w internecie też ciężko znaleźć informacje na jakim etapie jest cały proces upadłości :(
Będę wdzięczny za jakieś info.
|