PARTNER SERWISU
zoyywfsv
romualdf

romualdf

Ostatnie 10 wpisów
007 napisał(a):
SGWC jest słaby w tym sensie, że się słabo sprzedaje. Oceny graczy to rzecz drugorzędna, ważniejsze jest to ile kasy wpłynie do spółki i czy wystarczy na finansowanie bieżącej działalności. O podbieraniu przez fundusze możesz zapomnieć, bo w przyszłym roku nikt nie będzie się zastanawiał jakie są zyski tylko kiedy będzie kolejna emisja.

Prawdopodobnie masz rację co do potrzeby dofinansowania spółki mocnym kapitałem. Zaciągnięcie nowego kredytu może nie wystarczyć na produkcję nowych gier. Osobiście to jestem mocno za wpompowaniem ok 100 000 000 zł. Prawa Poboru dla posiadaczy akcji np. 1:1. Napisałeś o tej emisji jak byś nią straszył.

Padło wiele wyszukanych słów ale co sugerujesz ?
Wzrost czy spadek a może konsolidacja ale na jakim poziomie ?

Prezes jest w posiadaniu prawie 60 mln. akcji. Przy spadku z 3 zł na 90 gr. facet po zarwanych nocach zaczyna wariować.:-) nic dziwnego też bym wariował gdybym w tak krótkim czasie stracił ok 120 mln. zł.

Sporo mądrości tu przeczytałem i mam wielki szacunek co do niektórych ale korekta ponad widły to sporadyczny przypadek. Bardzo ciekawy jestem jutra. Nie naganiam ale ta spółka to nie jest bankrut.

timon napisał(a):
Nie ma co panikować. Z ostateczną oceną poczekajmy... aż gra się załaduje i będzie można ją ocenić :)
www.youtube.com/watch?v=cNSURe...

No tak nie ma sensu panikować. WIG-20 przebił 2 300 PKT. Szeroki rynek szaleje w górę a tutaj drugie widły w dole. Ale spoko :-)

Cytat:
Data sporządzenia: 2017-04-15
Treść raportu:Zarząd spółki CI Games S.A. z siedzibą w Warszawie („Spółka”) przekazuje informacje na temat zakończonej subskrypcji akcji zwykłych na okaziciela serii F o wartości nominalnej 0,01 zł każda, emitowanych w ramach warunkowego podwyższenia kapitału zakładowego Spółki, o której Zarząd Spółki poinformował w raporcie bieżącym nr 23/2017 z dnia 5 kwietnia 2017 roku („Akcje serii F”)
...................................................................................................
6. Liczba papierów wartościowych, które zostały przydzielone w ramach subskrypcji: 550.000 (pięćset pięćdziesiąt tysięcy) Akcji zwykłych na okaziciela serii F; w ramach oferty nie zostały wydzielone transze.
7. Cena, po jakiej akcje były obejmowane: 0,70 zł (siedemdziesiąt groszy).
8. Liczba osób, które złożyły zapisy na papiery wartościowe objęte subskrypcją: 5 (pięć).

Źródło: www.stockwatch.pl/komunikaty-s...
Kod:
Mod: Proszę nie zaśmiecać forum przeklejając bezsensownie treść raportów-tasiemców. Do cytatów niezbedne jest wskazanie źródła.

Dla mnie to nie jest normalne że KNF na to pozwala.
Takie spółki raczej się omija.

Patrząc na AT to dojdzie to cacko do 7 zł. ??? :-)

marcinbyko napisał(a):
Gdzie sprawdzacie ceny wegla koksowego
dajcie linka
dzieki

Nie szukaj gdzieś w RPA czy Australii. Wejdź sobie na WNP. Tam znajdziesz ceny w ARA i RB.
Na Moje potrzeby wystarcza :-0

Witam czy wiecie coś na temat emisji akcji ???
Głośno o tym tylko pytanie kiedy, po ile i na jakich zasadach ???

Fajnie to już coś się wyjaśniło. Teraz został jeszcze temat odnośnie sypnięcia 1 500 000 akcji.
Robi się ciekawie.

Skoro rozwodnienie o 5% to tak czy tak oznacza to spadek cen akcji. Znakiem tego należy zaczekać aż dojdzie zapowiedź do skutku. Potem ewentualnie można się zdecydować na kupno. Klikam tak po chłopsku.:-). Spółka ma 27 945 465 akcji. Kościelny ma 7 576 250 akcji. Wojczakowski ma 7 576 250 akcji. Daje im to 59,2 % udziału w spółce. Znakiem tego nie mogą sobie też pozwolić na zbytnie rozwodnienia gdyż mogą być zagrożeni utratą kontroli nad spółką. Gorzej jest wtedy gdy następuje emisja akcji ze wskazaniem i to po cenie np. w tym wypadku np. po 1 zł. To wtedy omijał bym tą spółkę ( tak jak kolega napisał powyżej ) szerokim łukiem.

Dzień dobry.
Czy zna ktoś może termin przejścia spółki VIVID n GPW ?

Przeczytałem na parkiecie ciekawą informację to chyba korzystne dla JSW.

"Jastrzębska Spółka Węglowa pozyska od MSP z Funduszu Restrukturyzacji Przedsiębiorstw około 300–400 mln zł. Pieniądze będą przeznaczone na realizację inwestycji w dwóch zakładach. Chodzi o wzbogacanie przeróbki mechanicznej węgla w zakładach Budryk i Knurów-Szczygłowice."

Dzień dobry
Czy zna ktoś z państwa przyczynę przejścia sp. ZREMB na fixing ?

ING Bank Śląski zażądał od JSW wykupu obligacji o nominale 26,26 mln zł oraz 12,95 mln USD.
Datą wcześniejszego wykupu ma być 21 września, a odsetki od obligacji to - odpowiednio - 280 tys. zł oraz 99,9 tys. USD.

Powód żądania to "brak dokonania przez Spółkę emisji obligacji na międzynarodowych rynkach kapitałowych do dnia 30 lipca 2015 roku oraz o trwającym w związku z tym procesem uzgodnień z Obligatariuszami, w ramach którego Spółka zwróciła się do Obligatariuszy o wstrzymanie się przez każdego z nich do dnia 31 października 2015 roku z wykonaniem prawa do żądania wcześniejszego wykupu", podano w komunikacie.
(ING Bank Śląski, którego prezesem jest Małgorzata Kołakowska, w przeciwieństwie do pozostałych posiadaczy obligacji JSW nie ma w akcjonariacie skarbu państwa, więc zamiast troszczyć się o kondycję górnictwa i nastroje górników, może się troszczyć o swoje pieniądze.)
Ciekawe jak JSW rozwiąże ten problem.Pray

JSW uruchamia nową ścianę w kopalni Knurów – Szczygłowice
Jastrzębska Spółka Węglowa uruchomiła ścianę XV w pokładzie 405/1 w kopalni Knurów - Szczygłowice, której możliwości wydobywcze szacowane są na niemal 4000 ton węgla na dobę

Jak podkreśla spółka, wydobywany tam surowiec to węgiel koksowy, na który wciąż jest duże zapotrzebowanie na rynku krajowym i europejskim. Ściana XV miała zostać uruchomiona znacznie wcześniej, bo już w lutym tego roku. Plany te pokrzyżował jednak pożar w sąsiedniej ścianie XIV, do którego doszło w lutym w okresie przeszło dwutygodniowego postoju związanego ze strajkiem załogi JSW. Jak tłumaczy spółka, zasięg zagrożenia pożarowego był tak duży, że kopalnia straciła nie tylko eksploatowaną już ścianę XIV, ale nie mogła też oddać zgodnie z planem przygotowywanej do eksploatacji pobliskiej ściany XV.

- Dzięki intensywnym pracom profilaktycznym, ogromnemu zaangażowaniu załóg i sprzyjającym warunkom naturalnym udało się opanować zagrożenie w rejonie, zlikwidować pole pożarowe i stworzyć bezpieczne warunki dla wydobywania węgla z tej ściany – podkreśla Jerzy Borecki, zastępca prezesa JSW ds. technicznych.

Władze spółki przekonują też, że po uruchomieniu ściany XV i odzyskaniu pełnych zdolności wydobywczych kopalnia ma wszelkie przesłanki, by zrealizować - mimo wcześniejszych trudności - plan wydobycia na 2015 r., podobnie jak cała JSW. Obecnie kopalnia prowadzi wydobycie w pięciu ścianach.
Zaczyna się jakiś przełom po tych strajkach. Tylko czy to się w końcu kiedyś przełoży na zmianę kursu cen akcji.?

Szutnik napisał(a):
romualdf napisał(a):
Wyznacznikiem wzrostu dla JSW są notowania cen węgla w ARA i RPA.
Cena jak na razie mówiąc delikatnie spada.
Żeby chociaż nasz rząd zablokował import węgla z Rosji.

Problem polega na tym, że to nie jest "rosyjski" węgiel, tylko "cypryjski" i "luksemburski", a że ciężar dowodu dumpingu spoczywa na skarżącym, Polska musiałaby oprócz utarczki z Rosją ruszyć do walki z broniącymi "swoich" (nazwijmy to w ten sposób Angel ) firm Cyprem i Luksemburgiem. A to już byłaby gruba batalia prawna, bo trzeba pamiętać, że "raje dla firm" mają dobrą i wyspecjalizowaną w bojach prawniczych ekipę. To przecież jeden ze sposobów zdobycia klienta, zapewnić mu dobrą ochronę prawną thumbright
Poza tym Polska mogła posługiwać się argumentem dumpingu tylko do momentu gdy Kompania Węglowa nie zaczęła eksportować węgla ze zwałów po cenach niższych od kosztów wydobycia.
Prawnicy firm "luksemburskich" na pewno by z tego faktu skorzystali w bataliachDdz prawnych...

Dziękuję za komentarz do mojej wypowiedzi To miło że ktoś mnie czyta. Pewnie za dużo mądrości nie napiszę ale wydaje mi się że Rosyjski węgiel stanowi bardzo duży problem dla naszych rodzimych kopalni. Nie wiem jak mocno zaangażowany w handel Rosyjskim węglem jest Luksemburg czy Cypr ale nawet jak by została na początek wprowadzona blokada na bezpośrednie dostawy z Rosji to już by była dla naszych rodzimych kopalni ogromna ulga. Co do batalii prawniczych to sami widzimy jaki jest import. Biznes ma siłę przebicia.

Dobry news. Węgiel w ARA odbił. Ciekawe tylko czy to zwiastun wzrostów czy tylko korekta spadków.

Wyznacznikiem wzrostu dla JSW są notowania cen węgla w ARA i RPA.
Cena jak na razie mówiąc delikatnie spada.
Żeby chociaż nasz rząd zablokował import węgla z Rosji.

W ubiegły czwartek mimo bardzo dużego spadku Spółka dość gwałtownie i wysoko odbiła i kontynuuje ten wzrost do teraz. Ciekawi mnie jaka jest tego przyczyna. Jedyne co mi przychodzi do głowy to planowana publikacja raportu na dzień 14 maj. Zapewne tego dnia prezes wyciągnie asa z rękawa.:-)hello1

Stanowisko ArcelorMittal Poland w sprawie dostaw z JSW

ArcelorMittal Poland w trakcie trwania protestów i strajków w Jastrzębskiej Spółce Węglowej zabezpieczył na potrzeby swoich dwóch koksowni – w Krakowie i Zdzieszowicach – węgiel zamorski.
Jastrzębska Spółka Węglowa poinformowała dziś o wznowieniu dostaw węgla zarówno typu 34, jak i typu 35. W najbliższych dniach oczekujemy stabilizacji transportów ze strony JSW.
O rekompensatach w zakresie niezrealizowanych dostaw chcemy z przedstawicielami Jastrzębskiej Spółki Węglowej rozmawiać w najbliższym czasie.

Co tu dyskutować. Program oszczędnościowy został uzgodniony.280 mln. zł. do przodu. Prezes podał się do dymisji. Przełom ostatnich turbulencji podniósł ekonomikę spółki co przełożyło się na znaczny wzrost kursu. Pytanie tylko brzmi jak wysoko inwestorzy docenią JSW.

Nie wiem czy mnie pamięć nie myli ale wydaje mi się że skarb państwa przez 10 lat od debiutu JSW na giełdzie nie może mieć mniej jak 51% swoich udziałów.

Nic nie trzeba dodawać poza tym jak to się ma do przyszłości JSW.

Witam panów. Czytałem kiedyś artykuł o planowanej nowej grze CIGAMES o powstaniu Warszawskim.
Szukam artykułu i jakiegoś potwierdzenia ale nigdzie nic nie mogę znaleźć. Mam pytanie w związku z tym. Czy ktoś coś na ten temat czytał,wie ???

Mam troszkę poczytane na temat Brunei ale szukam nowalijek.
Bywał tu swego czasu pan J.Korczak i liczyłem na to że być może ktoś ma jakąś cynę odnośnie cichej umowy Kulczyka z władzami Rosji.

Witam wszystkich czytelników i aktywistów tego wątku.
Mam do was pytanie. Czy słyszał ktoś o opracowywaniu gry pt. powstanie warszawskie???
Sam już na wstępie tytuł robi wrażenie tym bardziej że jest jeszcze taki tytułowy serial.
Ciekawi mnie to na ile jest to prawdą ???

Witam szanowne grono
Od pewnego czasu interesuje mnie ta spółka która ma wiele niewiadomych.
Z tego co wiem to spółka wchodziła na giełdę mając tylko aktywa w Brunei i te właśnie prowadzone tam prace pobudzały wyobraźnie inwestorów-Ciekawi mnie jak wygląda sytuacja w Brunei.
Drugi bardzo poważny temat to UKRAINA !
Wiadomo że jest tam sytuacja napięta i do czasu kiedy się nie ustabilizuje to będzie
SERINUS cierpiał spadając z ceną za akcje. Inwestorzy jak i nie inwestorzy przekomarzają się w temacie-czyja będzie wschodnia Ukraina. Ja chciałbym tylko wiedzieć co się stanie gdy sprawdzi się najgorszy scenariusz (wschodnia Ukraina w rekach Rosji) to czy SERINUS będzie dalej Kulczyka???

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 28 listopada 2019 11:18:03
Liczba wpisów: 28
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,364 sek.

tpkuxnul
nunapxul
whrnvdbs
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qkqfnsbl
vkuetxfy
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat