Zostałem niedawno wezwany osobiście porzez wizytę dzielnicowego u mnie do złożenia zeznań jako poszkodowany. Sąsiedzi mogli to jednak inaczej odebrać... Jedyne co mogłem wykazać to swój stan posiadania.
|
|
Szukam informacji, jezeli ktoś jest lepiej zorientowany, na temat przeszłej i obecnej sytuacji majątkowej wszystkich społek tworzonych i stowarzyszonych w przeszłości z PCZ.
|
|
Robi się gorąco "Co ciekawe z ławy obrońców podejrzanego zniknęła Anna D. Wrocławska adwokatka została w ubiegłym tygodniu zatrzymana przez CBA i aresztowana na dwa miesiące. Jak podało na swojej stronie internetowej Centralne Biuro Antykorupcyjne agenci z Wrocławia zatrzymali adwokat za próbę skorumpowania pracownika prokuratury i skłonienia „sprzedania” informacji ze śledztwa. Łapówką miało być 200 tys. lub mieszkanie. Związek ze sprawą podejrzanego o oszustwa szefa medycznego holdingu potwierdza prokurator prowadzący śledztwo." magazynprawniczy.com/kolejne-m...
|
|
Wydaje mi się że zgłoszenie wysłałem w terminie. Kolejną barierą jest trudność w uzyskaniu numeru zgłoszenia. Bez tego syndyk nie chce udzielić odpowiedzi.
|
|
|
|
Wpłacić zaliczkę na poczet postępowania czy nie? Prawnik twierdzi że w razie braku możliwości odzyskania wierzytelności ze składników majątku wpłacona zaliczka powiększy stratę. "Sędzia komisarz postępowania upadłościowego UBOAT-LINE w Krakowie w upadlości likwidacyjnej SSR Katarzyna Szymska działający w Sądzie Rejonowym dla Krakowa Śródmieścia w Krakowie , VIII Wydział Gospodarczy dla spraw upadłościowych i restrukturyzacyjnych wzywa do uiszczenia zaliczki w trybie art. 235 ust. 2 w kwocie 830pln w terminie 7 dni pod rygorem zwrotu wierzytelności." Termin wpłaty licząc od daty odbioru listu poleconego upływa w poniedziałek.
|
|
Posiadam troche MSA613 i MSA1013 Nie podejmowalem dotad zadnych dzialan Podobno pojawil sie na rynku podmiot-kancelaria posredniczaca w zalatwianiu takich spraw.
|
|