Bill napisał(a):Cytat:w takim razie czy to wygląda następująco: - wisi K 1 szt. za 1zł (nie moje) - wystawiam 20x S PKC - wystawiam 19x K PKC (bo 1 szt. już poszła do chętnego po złotówce) efekt: sprzedaję 20 ale za ile? odkupuje swoje 19 ale za ile? Czy może z uwagi na widełki min ustawione na 66zł gość za 1zł nie kupuje i zlecenie czeka na inną ofertę K w ramach widełek? karnet będzie cały czas zawieszony ponieważ zlecenie "będzie chciało" zrealizować się po 1zł ale widełki mu na to nie pozwalają. chyba nie rozumiesz jak to działa wystawiasz S 20 sztuk PKC i musisz wystawić 20 sztuk kupna co najmniej 1 grosz powyżej widełek jeżeli wystawisz mniej do zakupu a więcej PKC to się zablokuje i nigdy nie sprzedaż na pewno kupisz swoje ponieważ PKC bez względu na inne oferty sprzedaż ma zawsze pierwszeństwo i jeżeli będzie tyle samo sztuk do kupna powyżej widełek to transakcja powinna być zrealizowana
|
orekki to ma sens właśnie sprzedałem 20 sztuk po prostu z strony sprzedaży stawiasz obligacje po PKC a ze strony kupna tą samą ilość 1 grosz powyżej widełek mi tak dzisiaj poszło i mam stratę podatkową a obligacje mogę normalnie zgłosić do sądu
|
[quote=Gregorio]Czy ktoś będzie w stanie odpowiedzieć na pytanie: jak (cena nieisotna) sprzedać obligi EKA, żeby zrobić stratę podatkową? Wystawiam zlecenia sprzedaży, po drugiej stronie jest oferta kupna, a transakcji brak. Wiem, że chodzi tu o widełki, ale jeżeli są strony chętne do transakcji po 2% to dlaczego nie można jej zawrzeć? Jakieś rady od dobrych ludzi?
To proste musisz mieć dwa konta maklerskie i sam od siebie kup o 1 grosz powyżej dolnych widełek
|