Temat:
SYGNITY
orzech napisał(a):cóż jakiś czas już obserwuję spółkę i dzisiaj zdecydowałem się na wejście z pakietem... żeś sobie udanie wybrał.... O co chodzi z tym nagłym wzrostem dziś? Juś jest 13,8 - prawie 5% w górę?
|
|
Temat:
SYGNITY
Co ciekawe.... jeszcze informacji nie prostowali. Czekają na koniec dnia w celu zbicia ceny do 10 PLN?
|
|
Temat:
SYGNITY
Miły koniec dnia...
Lista wniosków o dofinansowanie spółek z GPW, które znalazły się na liście PARP (tabela)
14.9.Warszawa (PAP) - Poniżej przedstawiamy listę wniosków giełdowych spółek, które zostały zaakceptowane do przyznania wsparcia na realizację projektu zgłoszonego w ramach działania 1.4 Wsparcie projektów celowych - Działania 4.1 Wsparcie wdrożeń wyników prac badawczo-rozwojowych.
Spółka kwota dofinansowania wsparcie w proc.
KGHM 39,6 mln zł 32,4 Sonel 6,4 mln zł 38,42 Zetkama 0,48 mln zł 39,7 Polcolorit 3,17 mln zł 40,55 Asseco Poland 2,98 mln zł 28,85 PZ Cormay 3,19 mln zł 53,13 Sygnity 0,9 mln zł 36,75 Comarch 0,2 mln zł 39,7 Comarch 0,5 mln zł 39,74 Sygnity 0,7 mln zł 36,45 Betacom 0,45 mln zł 45,75 Betacom 0,45 mln zł 48,71 Macrologic 1,76 mln zł 25,14 Sygnity 1,12 mln zł 40,24 Sygnity 1,18 mln zł 36,09 Sygnity 2,14 mln zł 36,53 Arteria 0,72 mln zł 25,78 Infosystems 2,73 mln zł 45,62 Skotan 13,4 mln zł 43,49 One-2-One 0,25 mln zł 35,21
|
|
Temat:
SYGNITY
Ciekawa sprawa.... w Firmie brak już założycieli... Tomka Sielickiego oraz Kosturków.... ciekawe co z tego będzie...
|
|
Temat:
SYGNITY
|
|
Temat:
SYGNITY
WatchDog napisał(a):Dzisiaj poszła korekta wczorajszego raportu - fundamentaliści, czego dotyczyła? To jest realny problem, z którym się trzeba zmierzyć, a nie tylko ciąć koszty (które jeszcze cięte nie są - rok do roku nawet nieco wzrosły). Moim zdaniem wychodzą niedoskonałości grupy, której rozrost nie był przemyślany. W międzyczasie Asseco zdobywa kontrakty i notuje wzrosty, więc jednoznacznie coś jest źle z Sygnity. Koszty jeszcze nie cieli. Do tej pory przede wszystkim zamykali nierentowne kawałki i zwalniali ludzi (2007/2008). Potem zabrali się za restrukturyzację długu i udało im się. Natomiast problemem jest że chyba zapomnieli się dostosować do uwarunkowań rynkowych i przespali adaptację. Zobaczymy co tam wymyślą oprócz tych zwolnień... Ale tłumaczenie że kryzysy niszczą Sygnity, to już nijakie tłumaczenie jak Góral się chwali przychodami.
|
|
Temat:
SYGNITY
No to nieźle. Zwolnienia grupowe, 200 osób. Trochę oszczędzą, ale czy na pewno?
|
|
Temat:
SYGNITY
Za PB.pl:
Sygnity z gigantyczną stratą kwartalną
Strata netto informatycznej grupy po II kwartale wynosi już 92,5 mln zł netto - podała kierowana przez Piotra Kardacha spółka. To głównie efekt spadku przychodów aż o 200 mln zł.
Po I kwartale strata grupy wynosiła 17 mln zł. W raporcie półrocznym wzrosła do 92,5 mln zł wobec 24,8 mln zł straty w I półroczu 2008 r. Zawiniły przychody, które w całym półroczu stopniały do 281,5 mln zł z 481 mln zł przed rokiem. W efekcie, już na poziomie wyniku brutto ze sprzedaży Sygnity notuje stratę (ponad 4 mln zł). W ciągu roku spadły wprawdzie koszty ogólnego zarządu, ale z nawiązką zrównoważył to wzrost kosztów sprzedaży.
Słabe wyniki kwartału Sygnity sygnalizowało już 20 sierpnia, co spotkało się z fatalną reakcją GPW.
|
|
Temat:
SYGNITY
martinezo napisał(a):ale bajer Etam, Już od dawna tak jest. Raz im się dźwięk nie włączył... Ale ogólnie to wewnętrznie do kontaktów z pracownikami są stosowane takie metody komunikacji. O Tu są starsze webcasty
|
|
Temat:
SYGNITY
Dzień zaczynamy od wzrostów. Patrząc na psychologię tłumu (nie na AT), należałoby stwierdzić, że w ciągu dnia duża część osób pozbędzie się papiera skuszona zarobkiem rzędu 10% na akcji. Czy tak będzie? Ja bym tak zrobił gdybym się załapał na promocję :) niestety środki na rachunek maklerski nie doszły :D.
Tak więc obserwuję z boku z ciekawością. Przed chwilą było +7%.
|
|
Temat:
SYGNITY
owner napisał(a):buldi ja też dzisiaj dobrałem do okrągłej ilości. najwyżej będziemy tym palić w piecu To tym da się palić?... chyba wirtualnie.
|
|
Temat:
SYGNITY
Gortal napisał(a):Dobrze? Niedobrze? Moim zdaniem dobrze. Kalkulują wszystko dokładnie i nie mają obaw podjąć decyzje, wycofać się z decyzji i/lub inwestycji. Zdecydowanie gorzej by było jeśli Sygnity zdecydowałoby się brnąć dalej. Z drugiej strony nie znam szczegółów "inkorporacji", być może obciążyłoby wynik - w tej sytuacji byłaby to tylko "zagrywka pod publikę"
|
|
Temat:
SYGNITY
Niusik...
Zarząd Sygnity poinformował o odstąpieniu od połączenia ze spółką Aram Sp. z o.o. Stwierdził, że w obecnych uwarunkowaniach rynkowych, inkorporacja Aram do Sygnity nie jest rozwiązaniem optymalnym.
|
|
Temat:
SYGNITY
A przy okazji niusy (jeśli ktoś przeoczył): Sygnity za 5,9 mln zł sprzedało udziały w spółce zależnej KPG
20.7.Warszawa (PAP) - Sygnity sprzedało udziały w spółce zależnej KPG, dostarczającej produkty i usługi geodezyjne. Całkowita wartość transakcji to 5,9 mln zł. Transakcja wpłynie korzystnie na skonsolidowany wynik operacyjny Sygnity w III kw. 2009 r., w wysokości 960 tys. zł - poinformowała spółka w komunikacie prasowym.
Z 5,9 mln zł, jakie za udziały w KPG ma otrzymać Sygnity, 3,5 mln zł wpłynęło na rachunek spółki w lipcu tego roku, a 1,2 mln zł zostanie spłacone jeszcze w 2009 roku (po 600 tys. zł w III i IV kwartale). Pozostała część kwoty transakcji będzie spłacona do końca czerwca 2010 r.
"Po sprzedaży w II kwartale br. nieruchomości w Warszawie oraz spółki Web Inn, sprzedaż KPG to kontynuacja działań porządkujących strukturę aktywów grupy Sygnity" - powiedział cytowany w komunikacie Piotr Wierzbicki, wiceprezes Sygnity ds. finansowych.
Krakowska spółka KPG specjalizuje się w usługach geodezyjnych, kartograficznych oraz fotogrametrii. Wśród klientów firmy są jednostki administracji rządowej i samorządowej, firmyábudowlane i budownictwa drogowego, firmy projektowe oraz firmy konsultingowe.á
Sygnity w drugim kwartale 2009 roku poinformowało o dwóch transakcjach sprzedaży aktywów o łącznej wartości 23,5 mln zł.
Sprzedaż KPG okazała się zgodna z wcześniejszymi zapowiedziami Sygnity. W połowie czerwca prezes spółki Piotr Kardach informował PAP, że oczekuje jeszcze jednej transakcji, z której potencjalne wpływy miały wynieść około 6 mln zł.(PAP)
gsu/ jtt/
Na razie nie jest znany termin sprzedaży spółki Geomar przez Sygnity
20.7.Warszawa(PAP) - Po sprzedaży przez Sygnity udziałów w spółce KPG z istotnych aktywów do zbycia pozostały jeszcze udziały w firmie Geomar. Sygnity na razie nie prowadzi jednak intensywnych rozmów w tej kwestii, więc termin potencjalnej transakcji pozostaje niewiadomą - poinformował PAP rzecznik Sygnity Michał Michalski.
"Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami do sprzedania pozostały nam udziały w spółce Geomar. Nie prowadzimy obecnie intensywnych rozmów w sprawie ich zbycia, także nie możemy określić przybliżonego terminu transakcji" - powiedział PAP Michalski.
Dodał, że nie jest wyznaczona żadna data graniczna, do której Sygnity chciałoby się pozbyć udziałów w tej spółce.
Sygnity posiada 127.263 akcji Geomaru, stanowiących 81,35 proc. kapitału zakładowego firmy. Rzecznik nie ujawnił, na ile Sygnity wycenia posiadane udziały w Geomarze.
W połowie 2008 r. Sygnity podpisało umowę sprzedaży wszystkich posiadanych akcji w spółce Geomar za 10,85 mln zł, oraz udziałów w KPG za 6,15 mln zł, jednak we wrześniu tego samego roku informatyczna firma odstąpiła od umowy, gdyż kupujący, katowicka firma Terra Technologies, nie wpłaciła pieniędzy za akcje i udziały w wymaganym terminie.
W poniedziałek Sygnity poinformowało o sprzedaży udziałów w spółce KPG za 5,9 mln zł.
Grzegorz Suteniec (PAP)
gsu/ gor/
|
|
Temat:
SYGNITY
Versace napisał(a):w takim dobrym dniu !!! taki kataklizm... dla mnie to zagadka nie znam się na AT i świeczkach ALE... patrząc z ludzkiego punktu widzenia: Jakaś ilość osób z pewnością traktowała Sygnity jako krótkoterminową spekulację. W momencie kiedy się upewnili co do niesamowitego odrodzenia WIGów, zdecydowali się wyjść, zrealizować zysk, i wejść w coś bardziej perspektywicznego.... a potem to już lawinowo zachowania stadne się uruchomiły.
|
|
Temat:
SYGNITY
Gortal napisał(a):Ładnie jedzie, dokupiłem ciut więcej wow... 16.51 nieźle odjechało.
|
|
Temat:
SYGNITY
Super napisał(a):Dzisiaj bedzie wlasnie TEN dzien od ktorego sygnity zacznie wzrost (po wzrostach za oceanem) Już zaczął. 4% na plusie.
|
|
Temat:
SYGNITY
Jarbas napisał(a):Jak te "pokazywanie" po 50 coś da "dosypie" więcej ;) Jeśli by się uzbierało tak na milionik...to pewnie kogoś by zastanowiło - co się dzieje. To raczej nie jest naturalnym zjawiskiem :)
|
|
Temat:
SYGNITY
owner napisał(a):to jak wam się podobają takie zabawy to może na NC wykupimy ff w jakiejś firmie? Komisję sejmową utworzą w celu rozwiązania problemu manipulacji na rynkach finansowych. W tym celu będzie trzeba ustalić grupę trzymającą władzę.... jak myślisz, do kogo pójdą :D
|
|
Temat:
SYGNITY
buldi napisał(a):No to mamy 11000 głosów na walnym Nic tylko wyznaczyć przedstawiciela i być silną grupą udziałowców mniejszościowych...
|
|
Temat:
SYGNITY
doniu napisał(a):juz niektorzy sie zapisali :) Myślałem że dysponujemy trochę więcej niż 11k akcji....
|
|
Temat:
SYGNITY
Kapitalna strona :) Kolega autor serwisu robił jak ja.... arkusz excella z linkiem do strony i automatycznie aktualizującymi się danymi...link bardzo bardzo dobry, trzeba będzie dać na piwo :)
|
|
Temat:
SYGNITY
obi011 napisał(a):dajcie znać czy wystawiać to zlecenie za 50 , jesli jakas akcja jest , to sie pisze ;) Ja wystawiłem, 50 PLN, sprzedaż. Jestem ciekaw kogoś kto ma dostęp do systemu i jest w stanie powiedzieć ile tam wisi :)
|
|
Temat:
SYGNITY
Śmiechem żartem...
Ale serio powiedziawszy, jeśli się umówić na sprzedaż: 50,17 PLN wszyscy dają takie zlecenia - a następnie ktoś (kto ma dostęp do Warsetu ?) powie na jaką sumę stoi zlecenie sprzedaży... dowiedzielibyśmy się jakim "kapitałem" dysponujemy...
|
|
Temat:
SYGNITY
Phenomen79 napisał(a): dla wspolnej sprawy wystawie zlecenie za 50 zl tylko o ktorej? na fix zamykajacy ? BTW nie wiedzialem ze rozmowy o spoldzielniach sa tutaj niemile widziane jakie sa tego przyczyny ? W "kupie" razniej .... Nooo, ja stawiam na cały dzień. Co tu się rozdrabniać :) właśnie prawie już klepłem.
|
|
Temat:
SYGNITY
doniu napisał(a):wystarczy wrzucic zlecenie sprzedazy wszystkiego po 50 zl, chyba to nie będzie ryzykowne Very interesujące. Wchodzę w to :) Na jutro ustawię batona na 50 PLN :) ciekawe co się tam na giełdowych ekranikach wyświetli :) Jak tam, robimy stress testa na papierze?
|
|
Temat:
SYGNITY
majama napisał(a):A to ciekawy pomysl, moznaby sie umówic na okreslona cene i okreslona godzine zeby zobaczyc ile razem macie akcji w ręku i ile ludzi stąd je ma. Zabawa troszke ryzykowna, jakby sie siec zawiesila Równie dobrze możemy się umówić, żeby poszły zlecenia sprzedaży i kupna małych porcji po zawyżonych cenach :D
|
|
Temat:
SYGNITY
Jarbas napisał(a):Będzie dobrze ;) Bez paniki ;) Ale kto tu panikuje?? DM AmerBrokers rekomenduje "trzymaj" Sygnity 14.7.Warszawa (PAP) - Dom Maklerski AmerBrokers, w raporcie z 7 lipca, wydał rekomendację "trzymaj" dla Sygnity, wyceniając akcję spółki na 16,38 zł. Rekomendacja została sporządzona przy kursie akcji Sygnity wynoszącym 15,05 zł za akcję. W poniedziałek na zamknięciu za jeden papier spółki płacono 15,17 zł. "Wycena uwzględnia dodatkowe, 10 proc. dyskonto z uwagi na ujawnione, ale niesprecyzowane plany emisji akcji i akwizycji" - napisano w raporcie.(PAP) pel/ ana/
|
|
Temat:
SYGNITY
JAG napisał(a):Szkoda czasu na ten papier, takie wywalanie słabo wygląda Zgadzam się...ale cóż robić. Ja już się z dostatecznie dużą "stratą" pogodziłem. Takie małe wahania w te czy wewte mnie nie ruszają... biorę na wyczekanie, spółka nie splajtuje, jeśli nie odbije się teraz, to może za rok... o, rzekłem.
|
|
Temat:
SYGNITY
No, jak na razie nic się nie zobaczyło... szorujemy 15.30 cały czas.
|
|
Temat:
SYGNITY
WatchDog napisał(a):To dużo, ale nadal jest z czego żyć pod dwoma warunkami: powściągliwość i praca. Redukuje kredyty i nie inwestuje, stąd wygenerowała sporo gotówki. Na koniec roku ma w kasie 88 mln zł, co jest trochę za dużo. Zahamowanie inwestycji trochę mnie niepokoi, bo to oznacza spowolnienie prac rozwojowych nad nowymi programami, co ogólnie mówiąc, źle wróży dla sprzedaży na przyszłość. Nie fakt. J.Kujawa mówił o sektorze Finansowym, w którym ciągle klepią soft dla Santandera i jakieś podobne projekty mają w Niemczech. Jeśli to będzie coś takiego jak Santander, to będą robić soft pod zamówienie, jednocześnie rozwijając się. Coś jak inwestycja cudzym kosztem ;)
|
|
Temat:
SYGNITY
piter napisał(a): tylko by raczej opublikował "cichaczem"....tak mi się zdaje przynajmniej.
Albo powiedzą że Ness kupuje :D
|
|
Temat:
SYGNITY
Po ostatnich ślamazarnych ruchach... lekkie ożywienie dziś sporym zleceniem. Podpucha czy ktoś wie co Sygnity w komunikacie ogłosi jutro?
|
|
Temat:
SYGNITY
szooler napisał(a):16.5 :( Niestety... Pociesza (w jakimś małym, mikroskopijnym stopniu) rekomendacja KBC (wiem wiem, nie patrzymy na rekomendacje bo o kant d*** można je strzaskać...) KBC podniósł rekomendację Sygnity, podtrzymał zalecenia Asseco Poland i Comarchu 16.2.Warszawa (PAP) - Analitycy KBC Securities w raporcie z 9 lutego podwyższyli rekomendację Sygnity do "trzymaj" ze "sprzedaj", podwyższając wycenę akcji spółki do 21,5 zł. Analitycy podtrzymali rekomendacje "kupuj" dla Asseco Poland, Asseco Slovakia i Compu Safe Support oraz zalecenie "trzymaj" dla Camarchu. Analitycy KBC Securities obniżyli swoje prognozy dla polskich spółek informatycznych na lata 2009-2010 w związku z uwzględnieniem większego niż się wcześniej spodziewano spowolnienia gospodarczego, które będzie miało negatywny wpływ na popyt na usługi IT. Prognozy zysków dla Asseco Poland, Asseco Slovakia, Compu i Comarchu na lata 2009-2010 zostały obniżone średnio o 10-17 proc., co wpłynęło negatywnie na wycenę spółek. Wyjątkiem jest Sygnity, w przypadku którego analitycy lekko podwyższyli prognozy wyników, w związku z bardziej widocznymi efektami planu naprawczego. (PAP)
|
|
Temat:
SYGNITY
Artur napisał(a):Mam ponad 60% kapitalu w Sygnity. Że niby prawie wszystkie akcje w obrocie wykupiłeś? Coś szaleją z komunikatami: Portfel zamówień grupy Sygnity wynosi obecnie ponad 350 mln zł 27.1.Warszawa(PAP) - Obecny portfel zamówień grupy Sygnity ma wartość ponad 350 mln zł - poinformował PAP rzecznik spółki Michał Michalski. We wtorek konsorcjum z udziałem Sygnity, zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami, podpisało umowę z Karpacką Spółka Gazownictwa o wartości 46 mln zł. "Nasz obecny backlog ma wartość ponad 350 mln zł" - powiedział PAP Michalski. Dodał, że kwota ta uwzględnia umowę z Karpacką Spółką Gazownictwa. Poinformował także, że w najbliższych dniach spodziewana jest informacja o podpisaniu kolejnej umowy o wartości około 10 mln zł. We wtorek konsorcjum złożone z Sygnity, MGGP oraz Intergraph Polska, którego liderem jest Sygnity, podpisało umowę z Karpacką Spółką Gazownictwa na wykonanie projektu, budowę, dostawę i wdrożenie Systemu Zarządzania Infrastrukturą. Wartość zamówienia wynosi 46.027.086,40 złotych brutto. Wdrożenie systemu we wszystkich ośmiu oddziałach KSG będzie składało się z trzech etapów i potrwa trzy lata. Zadaniem systemu będzie pełna obsługa procesów biznesowych obszaru zarządzania majątkiem sieciowym poprzez gromadzenie i przetwarzanie informacji dotyczących wszelkich aspektów zarządzania majątkiem technicznym Karpackiej Spółki Gazownictwa. System Zarządzania Infrastrukturą będzie składał się z systemu informatycznego SONET-GAZ (Sygnity) i platformy narzędziowej GIS (Intergraph). Dane o majątku i dane geograficzne, niezbędne do funkcjonowania systemu zostaną pozyskane przez MGGP. Karpacka Spółka Gazownictwa siedzibą w Tarnowie to jedna zásześciu spółek dystrybucyjnych w kraju wydzielonych wcześniej ze struktury PGNiG w efekcie "Programu restrukturyzacji iáprywatyzacji PGNiG SA". Obszar działania KSG obejmuje cztery województwa Polski południowo - wschodniej: małopolskie, podkarpackie, świętokrzyskie i lubelskie, w tym 69 powiatów i 546 gmin. Grzegorz Suteniec (PAP) gsu/ pam/
|
|
Temat:
SYGNITY
ech... no to cofamy zlecenie po 14PLN...
Sygnity ma umowę na dostawę oprogramowania Syriusz o wartości 36 mln zł
26.1.Warszawa (PAP) - Sygnity podpisało z Centrum Rozwoju Zasobów Ludzkich (jednostka powołana przez Ministra Pracy i Polityki Społecznej) umowę na dostawę i wdrożenie oprogramowania Syriusz dla Publicznych Służb Zatrudnienia. Wartość umowy to ponad 36 mln zł netto, a zakończenie wdrożenia planowane jest na czerwiec 2011 r. - poinformowało Sygnity w komunikacie prasowym.
System ma zostać wdrożony w 340 Powiatowych Urzędach Pracy w całym kraju. Docelowo z nowego oprogramowania będzie korzystać około 20 tys. użytkowników końcowych.
Aplikacja Syriusz to system dedykowany Publicznym Służbom Zatrudnienia. Rozwiązanie to jest następcą systemu SI PULS, stworzonego i wdrożonego w ramach projektu ALSO (finansowanego przez Bank Światowy) przez Sygnity, działającego od 1999 r. w Powiatowych Urzędach Pracy, Wojewódzkich Urzędach Pracy oraz Ministerstwie Pracy i Polityki Społecznej.
W ramach umowy ma zostać także przeprowadzony pilotaż usługi SaaS (Software as a Service), polegającej na dostarczeniu systemu poprzez internet z kompletną usługą utrzymaniową, gdzie za prawidłową pracę systemu i infrastruktury sprzętowo-systemowej odpowiada Sygnity, a użytkownik będzie potrzebował jedynie dostępu do internetu.(PAP)
gsu/ gor/
I na dokładkę:
Sygnity liczy, że do końca tygodnia podpisze umowę z KSG o wartości 46 mln zł
26.1.Warszawa (PAP) - Sygnity, które wcześniej jako lider konsorcjum, złożyło najlepszą ofertę w przetargu organizowanym przez Karpacką Spółkę Gazownictwa na system zarządzania infrastrukturą spodziewa się, że do końca tygodnia podpisze umowę w sprawie wykonania systemu, której wartość to 46 mln zł brutto - poinformował PAP rzecznik Sygnity Michał Michalski.
"Spodziewamy się, że do końca tego tygodnia podpiszemy umowę z Karpacką Spółkę Gazownictwa na system zarządzania infrastrukturą" - powiedział PAP Michalski.
Sygnity wygrało ten przetarg jesienią 2008 r. w konsorcjum z MGGP oraz Intergraph Polska. Konsorcjum to zaoferowało wykonanie zamówienia za 46.027.086 zł brutto. Postępowanie prowadzone było w trybie negocjacji z ogłoszeniem, a jego przedmiotem było wykonanie projektu, budowa, dostawa i wdrożenie systemu zarządzania infrastrukturą dla Karpackiej Spółki Gazownictwa.
Do tej pory nie był znany termin podpisania umowy z wybranym konsorcjum ze względu na protesty innych oferentów biorących udział w postępowaniu.
Poza konsorcjum z udziałem Sygnity w przetargu brały udział także: konsorcjum Comarchu i Megabit z ofertą o wartości 56,87 mln zł brutto oraz konsorcjum Lumeny i SHH z ofertą o wartości 89,45 mln zł brutto.
W połowie listopada grupa Sygnity informowała, że ma zamówienia na 2009 r. o wartości 150 mln zł. Od tamtej pory oprócz informacji o wygranym przetargu w Karpackiej Spółce Gazownictwa, spółka informowała m.in. o podpisaniu umowy z Centrum Rozwoju Zasobów Ludzkich o wartości ponad 36 mln zł netto, i umowy z PFRON o wartości 2,5 mln zł.(PAP)
|
|
Temat:
SYGNITY
Cytat:14 ZŁ to PROWOKACJA.Przy tej cenie,a jest nieprawdopodobna, wchodzę za 100% ;) Mozliwe. Ja zlecenie wystawiłem, tak trochę dla picu. Zobaczymy.
|
|
Temat:
SYGNITY
szooler napisał(a):Przełamanie istotnego poziomu akurat w takim momencie.Nadzieja w fundach,ale 2 zeszły poniżej progu ''jawności''.Teraz moga wywalać bez opamiętania.Niech to szlag.... Ja jestem nastawiony na zakup po 14 PLN :)
|
|
Temat:
SYGNITY
Może nie jest źle... kopiejki wpadają od czasu do czasu....
Sygnity ma umowę z PFRON o wartości 2,5 mln zł
16.12.Warszawa (PAP) - Sygnity podpisało umowę z PFRON na modyfikację Systemu Obsługi Dofinansowań i Refundacji (SODiR). Wartość kontraktu to 2,5 mln zł - poinformowało Sygnity w komunikacie prasowym.
Termin zakończenia umowy przewidziano na 31 grudnia 2008 roku.(PAP)
|
|
Temat:
SYGNITY
szooler napisał(a):.Kiedyś napisałem,że banda dolna 23,górna 27.I faktycznie,ktoś to bierze na poważnie.Trzeba uważać na słowa.:-$ A nie możesz zrewidować swoich band? Zobaczymy co się stanie. Powiedz np: dolna 27, górna 35  o:)
|
|
Temat:
SYGNITY
lysyadam napisał(a):Belcik napisał(a): Poza tym fakty typu: wymiana pakietowa, tez sa raczej pobudzajace do wzrostow. W tym konkretnym przypadku wymiana po BAARDZo zawyzonej cenie - 35% wyżej niż zamknięcia. (to wogóle jest dozwolone?) - .
wymane pakietową można robić po cenie + - 40% od ceny kursu Noooo,nie do końca tak: Transakcje pakietowe zawierane poza godzinami sesji giełdowej mogą zostać również zrealizowane gdy różnica kursu transakcji wynosi do 40 % średniej ważonej wolumenem obrotu (VWAP) kursów wszystkich transakcji zawartych na danej sesji giełdowej. Trzeba by było zważyć. :)
|
|
Temat:
SYGNITY
owner napisał(a):dzisiaj na kursie powstala gwiazda doji zapowiadajaca odwrocenie trendu. jesli sporo osob tak to zinterpretuje to zacznie sie korekta kursu. Pamietajmy ze mamy kryzys. Jesli duzo zinterpretuje to jako odwrocenie trendu, duzo moze dojsc do wniosku ze bedzie ostatnia szansa na zakupy :) AT traci chyba troche wartosc w sytuacji gdy jest niepewna sytuacja rynkowa (podstawowy aspekt to emocje) i kryzys:) Poza tym fakty typu: wymiana pakietowa, tez sa raczej pobudzajace do wzrostow. W tym konkretnym przypadku wymiana po BAARDZo zawyzonej cenie - 35% wyżej niż zamknięcia. (to wogóle jest dozwolone?) - sprowadza chyba do wniosku, że ktoś oczekuje lub wie, że niedługo będzie duży wzrost. Plotki plotkami, ale popatrzmy co się będzie u nas działo w najbliższym tygodniu..
|
|
Temat:
SYGNITY
owner napisał(a):spadek juz od paru dni jest prawdopodobny a ci co kupuja jeszcze na takim poziomie juz niezle ryzykuja Jak widać ładnie ryzykują. W sierpniu 2002 był największy obrót 110 329 905 PL, tego się nie da pobić, ale wolumen: 546 451 jeśli się pospieszą, to się im może i uda :D
|
|
Temat:
SYGNITY
Artur napisał(a):
Nie bardzo rozumiem, kto niby twoim zdaniem napedzil ruch na Sygnity ?
Support Sp. z o.o. oraz ICD Comp Consulting Sp. z o.o. Co do obligacji, to w komunikacie moim zdaniem był błąd. Chodziło o to że emitują teraz a wykup wskazali 2008r. w przeszłości. A nie 2009 w przyszłości. Co do generowania ruchu, ciekawe jak będzie przebiegać zamknięcie tygodnia.
|
|
Temat:
SYGNITY
1. Informacja o sprzedaży obligacji Spółki ..
Czegos nie rozumiem. Pisza ze sprzedaja 19 i 20.11.2008...a ze wykupuja 2009r. ? Sie pomylili?
2. SYGNITY SA informacja o zamiarze połączenia ze spółką zależną Support Sp. z o.o.
3. SYGNITY SA informacja o zamiarze połączenia ze spółką zależną ICD Comp Consulting Sp. z o.o.
To moze oni napedzali dzis ruch na Sygnity?
|
|
Temat:
SYGNITY
Belcik napisał(a):Człapu człap, 26 się zbliża... Sygnity wygrało przetarg o wartości 46 mln zł PB_SYGNITY człapu człap...przeczłapaliśmy 26...
|
|
Temat:
SYGNITY
Artur napisał(a): Jesli chodzi o przejecie przez NESS, to moim zdaniem jest to plotka, ktorej nikt za bardzo nie dementuje,
Plotka była puszczona jakieś 2 miesiące temu i była pół żartem pół serio. Większość "żartem" nie nadaje się do publikacji. Jak widać ciągle jest żywa, czas pokaże jak żywotna i efektywna.
|
|
Temat:
SYGNITY
Jak widać...skup dalej trwa... NESSSSSS???
|
|
Temat:
SYGNITY
Człapu człap, 26 się zbliża... Sygnity wygrało przetarg o wartości 46 mln zł PB_SYGNITY
|
|
Temat:
SYGNITY
Artur napisał(a):Zaczalem ponownie kupywac. Trzeba pociagnac kurs w gore :) Jak pisal szooler kupujacy to My, wiec w swoim wlasnym interesie troche jeszcze kupie :) Critical Error... out of resources... Ja już jestem po uszy. Ale to po prostu siedzą środki z których utratą wartości/płynności się liczę.
|
|
Temat:
SYGNITY
szooler napisał(a):Gratuluję dobrego samopoczucia,z tym 28 zł.Ale ja ,przy okazji,nie miałbym nic przeciwko temu Najpierw jednak musi pokonac strefę szerokiego oporu między 22.3-23 a potem niebotyczne 26 pln. Niech lepiej rośnie se powoli,nie nerwowo. Kupujący to my!:albino: No to pokonało na razie. 23,38. Zobaczymy jak w ciągu dnia się sytuacja rozwinie. Bardziej mnie ciekawi te niebotyczne 26, po pewnie dużo ludzi czyha na ten moment. Co nastąpi, euforia zakupów, czy euforia korekty? Na tle rynku papier wygląda bardzo ciekawie... Spadał jak wszystko rosło, rośnie jak wszystko spada. (przypominam, że na analizy nie patrzę, staram się przwidywać emocji i nieracjonalne zachowania)
|
|
Temat:
SYGNITY
A ja nic nie obstawiam.
Za dużo jest psychodelicznych i chorych emocji. Mało co się da przewidzieć, należy tylko wyczuwać kierunek w którym idzie owczy pęd i po cichutku to wykorzystać :D
Abstrahując od różnych AT, BT, WT, QA.... jak sądzicie, gdzie w tym tygodniu zatrzyma się kurs (ot takie niezobowiązujące wróżenie z fusów)...
Realne jest 28, pod warunkiem że coś nie dupnie za wielką wodą z lewa, i za wielkim lądem sprawa.
|
|
Temat:
SYGNITY
Jak na Sygnity to spora wymiana pakietów dziś idzie.... Podejrzana sprawa.
[EDIT] Szkoda że nie widać kto sprzedaje i kto kupuje :D
|
|
Temat:
SYGNITY
W III kwartale 2008 roku Grupa Sygnity uzyskała przychody w wysokości 183,6 mln złotych, zanotowała zysk operacyjny w wysokości blisko 12 mln złotych oraz zysk netto w wysokości 6,4 mln złotych. Wpływ na osiągnięte wyniki na poziomie operacyjnym, w wysokości 11,5 mln złotych miała transakcja sprzedaŜy zorganizowanej części przedsiębiorstwa zajmującego się obsługą systemów informatycznych wspierających działalność Narodowego Funduszu Zdrowia. Dzięki efektom prowadzonej restrukturyzacji oraz uzyskanemu dotąd portfelowi zamówień na poziomie 860 mln złotych Zarząd spółki przewiduje, Ŝe w całym 2008 roku zanotuje dodatni wynik na poziomie operacyjnym, bez uwzględnienia wpływów uzyskanych ze sprzedaŜy niepodstawowych działalności, w porównaniu z rokiem 2007, w którym Grupa zanotowała stratę w wysokości 54 mln PLN (bez uwzględnienia odpisów restrukturyzacyjnych w wysokości 46 mln PLN)
To tak mianem wstępu do raportu. Oni zawsze nocą rzucają raporciki.
|
|
Temat:
SYGNITY
Artur napisał(a):Jednak to co napisalem wcale nie jest nieprawdopodobne. Żeby to zweryfikować trzeba by było zobaczyć ile kupił...i ile sprzedał. Jeśli kupił dużo więcej, to teoria nie zadziała.
|
|
Temat:
SYGNITY
Jarbas napisał(a):Belcik napisał(a):Ta plotka od bardzo dawna chodziła po korytarzach. Trzeba było zapodać kolegom ;) Zapakowaliby się po korek ;) Lubie plotki ;) No i co by to im dalo? Kurs znowu zaczyna dolowac... Niech NESSOwcy przylatuja i wzywaja po ... dajmy na to 40 PLN. Oddam im wszystko co mam :D
|
|
Temat:
SYGNITY
Jarbas napisał(a):Sama "plotka" nakręci kupujących. Gratuluje Panowie za typ i pewność w zainwestowany pakiet, ja nie mam takich jak Wy "nerw" ;) Czasami jak widać trzeba pływać za rekinami ;)
Tam od razu plotka. Ta plotka od bardzo dawna chodziła po korytarzach. NESS ma zwyczaj przejmowania około 3Q :)
|
|