PARTNER SERWISU
fainytgd
Maharadza1

Maharadza1

Ostatnie 10 wpisów
Krewa Poproszę o aktualizację analizy. Ostatnie kilka dni walor rośnie. Mam wątpliwości czy kupować czy poczekać na korektę? Tylko jeśli jutro przebije 80 to gdzie łapać dołek?

Jeśli dobrze pamiętam to w zeszłym roku w granicach 68
(bodajże 68,40) był opór a jeszcze dziś było to wsparciem... a teraz znów oporem. Chyba lepiej poczekać do decyzji co z prezesem.

Myśle, że deal z praire przejdzie ale jak odwołają Ozona to pojdzie też deal z pxm i Bóg wie czym jeszcze. Historia zatacza koło.

Nie, na parkiecie jest artykuł o odkupieniu przez JSW akcji energetyków. Ozon w tym przeszkadza, w środe mają głosować nad odwołaniem Ozona… Stąd ten spadek. W piątek już wiedzieli.

No i jest Pan Krzysztof ze swoją polityką ratowania Polimeksu.

Zresztą, co tu analizować. Spekuła podbiła, spekuła uwala kurs. Znowu pod 1 zł.

Dołączam się do prośby

Utoworzyl się trójkąt w trakcie ostatniej sesji.

Powstaje pytanie o zasięg tej korekty

Witam,
Wolumen na ostatniej sesji duży, czeka nas solidna korekta?

Poprosimy aktualizację :)

Wpisywało by się to w dawniejsze słowa Tchórzewskiego.

Brak słów. Osobiście ta dywidenda była mi obojętna, ale wiem, że będzie to powód do masakry na kursie.

Obrót też nie był imponujący. Sprawdźcie jak wyglądał wykres w listopadzie przed wynikami, jak dla mnie kropka w kropkę. Zobaczymy co będzie dalej.

W zeszłym roku Polimex o tej porze teraz Krezus? Gdzie będzie sprzedaż na wyścigi tym razem ? :)

Tak tak, czekamy. Grane bedzie ostro. Choć po tym co powiedzial Tchórzewski, w poniedziałek bedzie zjazd.

Po co mamić ludzi dywidendą a przed wynikami rzucać takie info. Toż to zakrawa na manipulację kursem.Liar

Jakie przewidywania na najbliższe dni? Co w zasadzie zmieni ten odpis? To raczej zabieg księgowy, ale wpłynie na wysokość dywidendy, jeśli się myle to proszę mnie poprawić.

No i mamy kolejna zagrywkę, po wynikach znowu do 105 ?

Przyłączam sie do prośby:)

Nie jestem analitykiem, więc proszę ode mnie nie wymagać elaboratów. Choć patrząc na rekomendacje różnych BM to też się wydają wyssane z palca. Napisałem "wydaje mi się" licząc na dalszą dyskusje mądrzejszych głów ode mnie. A z drugiej strony jest to moje pobożne życzenie. Licząc na więcej nie sprzedałem z zyskiem a teraz pewnie sprzedam ze stratą :)

Wydaje mi się, że 1,50 zł jest adekwatną ceną w stosunku do obecnej sytuacji.

Na takiej podstawie, że jest to powód dla kapitału spekulacyjnego żeby podciągnąć do góry. Kilka postów wyżej ktoś też pisał o tym. Z drugiej jednak strony czy obecna wycena akcji(niska) CIG jest adekwatna do sytuacji finansowej spółki?
Zębów jeszcze na giełdzie nie zjadłem. Dopiero mleczaki zaczynają wypadać, ale zdążyłem zauważyć, że dla spekuły nie mają znaczenia fundamenty spółki. Robią jazdy tak w jedna jak i w drugą stronę.

Czyżby kolejna zagrywka spekuły? Wszyscy oczekiwali dzisiaj wzrostów a tu w drugą stronę. Jakie prognozy na jutro?

Analiza powyżej, chyba już nie aktualna. Gdzie teraz trzeba szukać dna ?

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 18 stycznia 2019 09:33:02
Liczba wpisów: 25
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,319 sek.

lwvrzdyh
kykofudn
xokfhcpg
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
gatqmaty
ghwhytdd
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat