tettrjyu
Advertisement
PARTNER SERWISU
bpaaqvra
Akysz

Akysz

Ostatnie 10 wpisów
alf napisał(a):
Z tego co obserwuję to:
[...]
- teraz dane makroekonomiczne: tutaj też jestem sceptyczny, że polska gospodarka sobie z tym poradzi. Limit szczęścia chyba nam się wyczerpał a politycy nie pomagają. Duda wychodzi i mowi, że będzie rozdawał kiełbasę wyborczą, w czasach gdy gospodarkę trzeba zderegulować do czasów legendarnej ustawy Wilczka. Obecna władza nie jest w ogóle do tego zdolna, a co za tym idzie, kryzys będzie głęboki w naszym kraju.

Dzisiaj miałem wizytę w wulkanizacji. Od tygodnia mają ruch, że zapisują na kilka dni do przodu. Nie widzą spadków rok do roku. Jest normalnie.
Czyli jest branża, która obroty ma bez zmian :)

Berkshire sprzedało wszystkie udziały w liniach lotniczych ze stratą i nie zamierza ponownie w nie inwestować.

fakty.interia.pl/raporty/rapor...

Ma ktoś jakąś ideę jak tego typu decyzja wpłynie na rynek transportu w długim terminie? Skoro nie tędy droga, to czyżby szykowała się rewolucja w transporcie? drogowym? kolejowym?

Jest ktoś tutaj kogo konikiem jest przyszłość transportu? :)

Całe szczęście komunikaty oscylują w okolicach zmniejszonych zysków w 1kw.
Nic o stratach nie ma :D

vladinho napisał(a):
@Kakarotto

Zastanawia mnie czy to bardziej efekt tego, że prikaz poszedł ze względu na wybory, czy ewidentnie widoczny jest gwałtowny spadek wydajności przy pracy zdalnej (2 miesiące opóźnień będzie widać w wynikach spółek)

Z informacji, które jednym uchem posiadam, brak chęci powrotu do zatłoczonych firm to efekt tego, że ludzie zauważyli plusy pracy zdalnej. Szef nad głowa nie stoi, nie traci sie 2-4h na dojazdy dziennie w te i nazad.
A firmy obniżyły mocno koszta utrzymania + zauważyły wzrost wydajności. (praca biurowa, wklepywanie danych itp.) Także wg mnie "urzędnicze korpo" pod tym względem zaliczą kryzys in plus.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 5 maja 2020 10:25:36
Liczba wpisów: 4
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,173 sek.

ddwzvjse
anojrvkl
lqfjjiyc
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 405,22 zł +387,03% 97 405,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
hvgggwri
mxsedsdk
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat