alf napisał(a):Z tego co obserwuję to: [...] - teraz dane makroekonomiczne: tutaj też jestem sceptyczny, że polska gospodarka sobie z tym poradzi. Limit szczęścia chyba nam się wyczerpał a politycy nie pomagają. Duda wychodzi i mowi, że będzie rozdawał kiełbasę wyborczą, w czasach gdy gospodarkę trzeba zderegulować do czasów legendarnej ustawy Wilczka. Obecna władza nie jest w ogóle do tego zdolna, a co za tym idzie, kryzys będzie głęboki w naszym kraju. Dzisiaj miałem wizytę w wulkanizacji. Od tygodnia mają ruch, że zapisują na kilka dni do przodu. Nie widzą spadków rok do roku. Jest normalnie. Czyli jest branża, która obroty ma bez zmian :)
|
|
Berkshire sprzedało wszystkie udziały w liniach lotniczych ze stratą i nie zamierza ponownie w nie inwestować. fakty.interia.pl/raporty/rapor...Ma ktoś jakąś ideę jak tego typu decyzja wpłynie na rynek transportu w długim terminie? Skoro nie tędy droga, to czyżby szykowała się rewolucja w transporcie? drogowym? kolejowym? Jest ktoś tutaj kogo konikiem jest przyszłość transportu? :)
|
|
Temat:
PKOBP
Całe szczęście komunikaty oscylują w okolicach zmniejszonych zysków w 1kw. Nic o stratach nie ma :D
|
|
vladinho napisał(a):@Kakarotto
Zastanawia mnie czy to bardziej efekt tego, że prikaz poszedł ze względu na wybory, czy ewidentnie widoczny jest gwałtowny spadek wydajności przy pracy zdalnej (2 miesiące opóźnień będzie widać w wynikach spółek) Z informacji, które jednym uchem posiadam, brak chęci powrotu do zatłoczonych firm to efekt tego, że ludzie zauważyli plusy pracy zdalnej. Szef nad głowa nie stoi, nie traci sie 2-4h na dojazdy dziennie w te i nazad. A firmy obniżyły mocno koszta utrzymania + zauważyły wzrost wydajności. (praca biurowa, wklepywanie danych itp.) Także wg mnie "urzędnicze korpo" pod tym względem zaliczą kryzys in plus.
|
|