PARTNER SERWISU
mcmmqwyw
Gangi

Gangi

Ostatnie 10 wpisów
Puls Biznesu

www.pb.pl/2/a/2010/10/27/Osiem...

Cytat:
Wyłoniliśmy aż ośmiu kandydatów na "rakiety" parkietu. Sygnałem do zakupów może okazać się pozyskanie inwestora, zawarcie dużego kontraktu czy akwizycja. Co ciekawe, wśród wytypowanych spółek są tegoroczni liderzy wzrostów. Chodzi o Amikę i Boryszew. Według Tomasza Jachowicza, analityka z DnB Nord, Amica to potencjalny cel przejęcia przez zagraniczny koncern BSH. Jego zdaniem, na rynku pojawiają się sugestie, że światowy potentat może wejść w alians z wielkopolską spółką, by mocniej zaistnieć na rynku. Z kolei Boryszew może przejmować i dalej rozbudowywać grupę.

Wśród wytypowanych znalazły się jeszcze spółki: ABC Data, Cormay, Centrozap, Kopex, Otmuchów oraz Stąporków.

moglbys ten list wrzucic na forum lub na prv

Cytat:
Marian Kostempski, prezes Kopeksu: nie planujemy żadnych akwizycji, porządkujemy grupę

www.wnp.pl/wiadomosci/120917.h...

luki9222 napisał(a):
wystosowalem dzisiaj 2 maile. pierwszy do mariana a drugi do goscia od kontaktów z inwestorami. opisalem im sytuacje, moze oni nie wiedzą?Think ,co sie dzieje i zapytałe dlaczego sie tak dzieje? zobaczymy. dam znac jezeli cos napłodzą.

.......
pzdr

to do KNF-u trzeba pisac a nie do KPX

ok ok Panie i Panowie a transakcje poza sesyjne a akty notarialne, wszelakiego typu umowy - firma x zarejestrowana ......sprzedaje 10000 akcji po cenie ...sz bla bla bla firmie y zarejestrowanej .... bla bla bla itd.

czy nie bylo by prosciej - po co pchac to przez gielde ?

w firmie gdzie jestem czlonkiem rady nadzorczej robilismy podobne wymiany tylko na papierze

pamietacie rekomendacje bzwbk kupuj 32zl - ciekawe czy juz wiedzieli ze beda wywalac?
do tego skarb panstwa tez wywalal w tym czasie - moze tych 2 sprzedajacych w jednym czasie stworzylo spadkowa fale tsunami ?

tak naprawde to wszyscy maja troche racji - ja zaczynam postrzegac kopex jak petrol albo kov moze bedzie bardzo dobrze nawet 100% up albo sie pokisimy jescze kilka lat - albo wykopia dziure w ziemi albo nie - chodzi mi o to ze wg mnie zaczyna brakowac stalego pewnego dochodu a co za tym idzie duza niepewnosc i nerwowosc - co do zanizania kursu, to jak to jest ze kurs leci do dolu 4% potem wymiana 100k papiera potem znow leci do dolu kolejne 100k papiera itd.....potem nagle rosnie 5% i 100000K papiera ewidentnie kurs jest sterowany i moja teoria jest taka ze arka bzwbk czy kto tam jeszcze widzi ze nie jest za dobrze i nie zamierza czekac w nieskonczonosc na wyniki, podejmuje decyzje wywalamy no i szuka sie chetnego do kupna ale kupujacy przeciez nie jest idiota i po kazdej cenie nie wezmie poza tym musi miec jakas premie za ryzyko - pocieszam sie tylko ze jestesmy dosc nisko i prawdopodobienstwo ze jeszcze spadnie jest o wiele mniejsze niz gdyby mialo wzrosnac, ze kupujacemy zapewne bedzie zalezalo na tym aby kurs choc troszke poszedl do gory. wiec ja czekam, ile nie wiem, wiem tylko tyle ze dlugo to nie bedzie.
Istnieje szansa ze kopex wezmie sie w garsc i przy pomocy ewentualnego ozywienia na swiecie poprawi swoje wyniki, inni to docenia i kurs pojdzie w gore ale dostrzegam jeden bardzo duzy problem a mianowicie, ze na mariana nie ma bata, nie ma innego udzialowca ktory mialby powiedzmy 20 -30% udzialow i z racji wlasnej du...py by patrzyl Marianowi na rece.

nie zaciekawie to wyglada chyba juz czas pozegnac 14890 akcji kopexu i to z duza strata (kupowalem od 40 do 12zl) bo chyba dobrze zrozumialem tresc tego wywiadu

a co Panstwo na to

gornictwo.wnp.pl/marian-kostem...

luki9222 napisał(a):
nikt sie nie odzywa. wszyscy sprzedali. cisza...................

wszyscy czekaja kiedy sprzedawca sprzeda - niech sie bawi kursem dalej jak mu to tyle radosci daje

po 16.80 wchlanial wszystko jak leci - po ile jutro?

jetem ciekawy co dzis nas czeka czy kurs regulowany czy poploch po rekomendacji (tej mowicej ze najgorsze juz mamy za soba najlepsze przed nami wiec redukuj)

Gangi napisał(a):
- kto tak kupowal od sprzedawcy hmmmm zastanowmy sie, moze BRE jak myslicie ?

znaczy nie BRE oczywiscie tylko ....

dobre dobre az sie usmialem wywalili wszystko to teraz BRE rekomenduje akumuluj - cala ta sytuacja z rekomendacja wywalaniem itd. na moj gust ociera sie o KNF - ale co tam trzeba zyc dalej - kto tak kupowal od sprzedawcy hmmmm zastanowmy sie, moze BRE jak myslicie ?

teraz pewnie znow spadnie do 16zl zeby wszyscy sie zorientowali ze nie ma naszego sprzedawcy - co za akcjonariat salute

zero obrotu czyżby koniec wymiany ? - czy się cieszyć czy smucić ? wszyscy wystraszeni i nie wiedzą co robić, no i oczywiście zawsze się taki znajdzie co sprzeda kilka akcji zwalając kurs o kilka procent – ależ ta spółka uczy pokory

jeszcze jedno do puki nasz kochany sprzedawca nie sprzeda wszystkiego co ma sprzedac to jestesmy skazani na kurs taki jaki on wyznaczy wiec jutro moze byc -5% albo +5%- to wszystko zalezy od naszego Pana

ja wyobrazam sobie taki scenariusz ze ludki z bzwbk uciekaja z okretu wiedzac ze zostana sprzedani - zauwazcie ze spadki zaczely sie po informacji (tej potwierdzonej) ze AIB napewno sprzeda polski oddzial - a ze polak potrafi to zakladam ze dogadali sie z kims ze puszcza kopexa po kosztach lub po cenie "atrakcyjnej" dla kupujacego potrafie sobie nawet wyobrazic ze dostali za to "prowizje" lub nowa prace w nowej firmie (przy ogromie przejecia Santander pewnie nie wie ze bzwbk ma kpx w portfelu) a ze sprzedali 1000000 akcji za jednym zamachem kilka godzin przed publiczna informacja o wylonieniu kupujacego bzwbk swiadczy tylko o wielkim pospiechu - nie sadze tez aby kupowal to ktos powiedzmy z rodziny bzwbk a to dlatego ze mozna by to zalatwic o wiele latwiej i szybciej poza ty nie wiemy czy Santander kupuje tylko bank czy tez cala "rodzine".

moje wnioseki
1.komus zalezalo na kupnie tych akcij po niskiej cenie znajac potencjal ewentualnego wzrostu i temu te zbijanie kursu
2.z jakiegos powodu nie mogli nabyc akcji np notarialnie (z tad moje przypuszczenia o tym ze kupujacy jest spoza bzwbk)
3.gdyby zrobili by to notarialnie czy pakietowka to mieli by male szanse aby zbic kurs zgodnie z prawem - a tak jeden sprzedaje drugi kupuje tyle tylko ze kupuje jeszcze to co leszcz sprzeda - wszystko zgodne z prawem
4. wniosek ostatni optymistyczny - teraz tylko do gory poniewaz brak hamulcowego ten co kupil chetnie zobaczy jak mu portfel rosnie, kilka dobrych danych ze spolki + w miare dobre wskazniki (duze prawdopodobienstwo podlaczenia sie tzw spekulantow) a do tego maly free float (cos okolo 25%)

z tego moze byc bomba

chetnie przeczytam argumenty przemawiajace za dalszymi spadkami

ps. Przepraszam za bledy i ortogriafie jestem dysortografikiem

Versace napisał(a):
Spora realizacja zysków na koniec, tak jak się ktoś tu spodziewał. Pewnie szczęśliwcy którzy trafili w okolicy 16.50 nie wytrzymali... Moim zdaniem nadal wielka niewiadoma, z naciskiem na pesymistyczny dla posiadaczy wariant. angry3

tak zle nie bylo tylko 4k papiera ktos mial i za wszelka cene chcial sprzedac - cieszy mnie ze ktos to odebieral z taka sama zawzientoscia

czy moglby ktos powiedziec jak to teraz wyglada od strony AT

na KPX jak za komuny - ceny regulowane - jestem ciekawy jakie ceny jutro komitet centralny przedstawi

Panowie a moze i Panie tak sobie czytam wasze posty o tej calej technice i nic z tego nie rozumiem i nawet nie chce tego zrozumiec - ale chcialbym aby na to wszystko spojrzec inaczej a mianowicie co by bylo gdyby nie bylo sypacza? zapewne od czasu opublikowania raportu kurs powyzej 19 by byl , co teraz jesli sypacz zakonczy swoja dzialalnosc powiedzmy za 2 dni? patrzac tylko na wasza AT nalezy dalej sprzedawac bo tak mowia wskazniki czy moze kupic bo jest tanio. Wczoraj rozmawialem z prezesem jednego z funduszy (dobry znajomy a nie powiedzial co beda kupowac :-( ) i powiedzial ze we wrzesiniu jego fundusz jak i inne z tego co on wie beda robic zakupy bo jak sie okreslil "juz czas" powiedzial mi o niektorych mechanizmach jakie stosuja w celu obnizenia podatkow, obnizenia kursow itd. reasumujac po rozmowie z ...... mimo ze chcialem sprzedac za wszelka cene wczoraj dokupilem kolejne 5000szt kpx i mam teraz ponad 15000 co stanowi 90% mojego portfela reszta to gotowka do "zmarnowania" na kontraktach a calosc ta jest oszczednosciami zycia i "zabezpieczeniem" na przyszlosc - nie wiem czy dobrze zrobilem moze i jestem hazardzista czas pokaze - a co do AT i kursu kpx - zadam pytanie- czy kursem mozna tak manipulowac aby generowac sygnaly AT kupna lub sprzedazy ?

czy ktos wie jak ma sie pozew famura VS kopex - famur rosnie kopex spada moze o to tu chodzi - oby nie

sypacz albo poszedl na obiad albo amunicja sie skonczyla - co obstawiacie ?

ja jestem na skraju wytrzymalosci i jak tylko korci mnie aby wywalic to ide od razu do drewutni rabac drzewo na zime - tylko szkoda ze jak przychodze to zawsze jest tylko gorzej - przechodzilem spadki na kopku juz wiele razy i sobie powtarzam ze to juz bylo i kiedys znow bedzie lepiej ale wlasnie ze tyle razy to juz przechodzilem mam tego dosyc wymiotowac mi sie chce jak patrze w stan konta a tam tyle tego lezy i gnije
pocieszam sie tylko tym ze perspektywy odbicia sa wieksze niz na innych spolkach no i ze jak wszyscy juz maja dosyc to przewaznie sie wtedy odwraca tred

a kto kupuje ? - tez nie ulica - przychylalbym sie bardziej do stwierdzenia ze ktos sprytnie kupuje (caly czas ma promocje)

hajdi87 napisał(a):
tez bym tego nie robil! raz ze strata ogromna dwa ze wiecznie na dnie spolka nie moze byc.

co do kopka to bym sie zastanowil czy wogole tu jest dno - jakies propozycje ?

Frog napisał(a):
Gangi napisał(a):
jednak wywalam - pierd.. strata 74000zl - ten papier to jakies jedno wielkie gowno kisilem sie z tym 4 lata - wysiadam mam dosyc

Mówiąc szczerze, ja bym tego nie robił, ale rozumiem rozgoryczenie. Pzdr.

teraz wg arkusza zlecen kurs spadlby do 13zl nie wiem gdzie ukryte stoi - wiec PKC nie wywale

jednak wywalam - pierd.. strata 74000zl - ten papier to jakies jedno wielkie gowno kisilem sie z tym 4 lata - wysiadam mam dosyc

chcialem wywalic kpx blisko 10000szt srednia okolo 24zlcrybaby - ale poczekam jeszcze tydzien nie wiem czemu ale mam nieodparte wrazenie ze to co sie teraz dzieje to jakies male zamieszanie przed nowa fala wzrostowa - podobne odczucia mialem wczesniej jak podnosilo sie z podobnych poziomow - mysle ze ten co musi sprzedac sprzeda a ten co ma kupic to kupi i bedzie dobrze - mam wrazenie ze teraz my leszcze nie mamy mozliwosci wplyniecia w zaden sposob na kurs

trzymam kpx od kilku lat moja srednia zakupu to cos okolo 24zl w tym lub przyszlym tygodniu wywalam mam dosyc jestem zmeczony ta spolka - niech bedzie starta, zona mnie pogoni z domu - trudno
chyba ze w tym raporcie czegos nie doczytalem - juz sam nie wiem bandhead

raport jest .......zadziwiajacy

luki9222 napisał(a):
takie uspokojenie w taką burze? pojawiły sie tez wieksze zlecenia na k. maiłem wrazenie ze było ukryte k na 17,95. co sadzicie?

juz od 2 dni ktos powoli spokojnie bez szalenstwa skupuje - i madrze bo przy malo plynnej spolce to by za bardzo wystrzelilo - szkoda mi tylko sprzedajacych

ja ostatnio zauwazylem (moze podzielacie moje zdanie ?) ze o kopku cos sie glosno robi tzn jak wczesniej przez caly rok nikt nic o nim nie pisal (nie licze tu prasy,portali branzowych) nie wydawal rekomendacji itd to teraz nawet co drugi dzien jest na tablicy w tvncnbc - co ciekawe wszystkie te informacje maja raczej podtekst negatywny dla spolki
teraz sam sie zastanawiam ze moze cos jest na zeczy - a moze ktos podsrywa pod spolke w jakims celu

jakie jest wasze zdanie ?

konik napisał(a):
pytanie ile w tym prawdy. w kazdym raporcie pisza ze maja problemy z pozyskaniem wykwalifikowanej kadry.
moze jakas restrukturyzacja tej pogmatwanej grupy bedzie miala miejsce, moze zwykle przesuniecia. ciekawe, ciekawe

kurs w kazdym razie zachowuje sie pieknie a tu jakas taka cisza

ogolnie to pieniadz lubi cisze
a co do zwolnien - nikomu tego nie zycze ale kopexowi i calej grupie przydal by sie taki mocny kop w du..e - bo ta grupa coraz bardziej przypomina jakis duzy panstwowy moloch nad ktorym nikt nie panuje

toimek napisał(a):
czy ktoś z kolegów wie, kiedy można się spodziewać wpisania PDA na rachunek maklerski? Miałem troche tego papieru w okresie nabywania prawa do PDA (obecnie jestem czasowo poza), a ciągle nie widzę PDA na rachunku. Jak jest u was?

emisja byla TYLKO dla wybranych wiec nie bedziesz mial PDA przeczytaj 3 komunikaty wstecz i wszystko bedzie jasne

krewa napisał(a):
Gangi napisał(a):
SlawekW napisał(a):
Gangi napisał(a):

moglbys bardziej rozwinąc swoja mysl "młot nie z tej ziemi"

Odpowiem za kolege: chodzi o swiece na wykresie dziennym.
EDIT Konkretnie o dluuuuugi dolny cien.

sorki nie wtajemniczony jestem - pogmeralem w googlach i jak dobrze zrozumiem to mlot ten sygnalizuje jutrzejsza sesje na zielono ? dobrze to rozumiem ?

polecam Analizę techniczną rynków finansowych Johna Murphy'ego - inwestycja 150 zł szybko się zwróci.

ok dzieki za dobre rady patrzac na wykres kopka zauwazylem pewne zaleznosci - zreszta sami zobaczcie i powiedzcie co o tym myslicie
wykres gorny to okres od lutego do polowy kwietnia a dolny to lipiec -wrzesien
literki to podobienstwa - tak mi sie wydaje

co wy na to ?

kliknij, aby powiększyć

SlawekW napisał(a):
Gangi napisał(a):

Odpowiem za kolege: chodzi o swiece na wykresie dziennym.
EDIT Konkretnie o dluuuuugi dolny cien.

sorki nie wtajemniczony jestem - pogmeralem w googlach i jak dobrze zrozumiem to mlot ten sygnalizuje jutrzejsza sesje na zielono ? dobrze to rozumiem ?

fabularasa napisał(a):
młot nie z tej ziemi a Wy o spadkach... ???

WatchDog napisał(a):
Ja nic nie sugeruję, ani tym bardziej, że wiem coś, co wie ktoś inny, a czego nie wie reszta.
Akurat w wypadku Kopka rynek jest bardzo dobrze poinformowany, a spółka ostrzelana na wszystkie strony i to nie od wczoraj.
Po prostu, te akcje nie są do grania.

ok dzieki - rozumiem

mam nadzieje ze jest to dobra srednio-dluga inwestycja ?

WatchDog napisał(a):
Podwojenie kapitalizacji w ciągu pół roku było jak najbardziej racjonalne. A że kurs nie jeździ jak psu ogon przy każdej okazji to tylko dowód, że ludzie wiedzą co mają, a ci co nie mają, wiedzą dlaczego nie mają.

czy mozesz wyrazic sie jasniej a dokladniej o tych co wiedza dlaczego nie maja Think

CZy ktos kto sie zna dobrze na AT moze zamiescic kreseczki wraz z komentarzem

z gory dziekuje

Manat36 napisał(a):
Gangi napisał(a):
Manat36 napisał(a):
Obserwując zlecenia 21-08-09r widać że ładnie się logują sporymi pakietami. Ubierają wczesniejszych posiadaczy , więc będzie gorącoAngel

napisz wprost co masz na mysli

Gangi mialem na mysli wchodzące zlecenia , takie od 10 do 60 tysiakowAngel .gielda.wp.pl/a,1,b,4,c,2,do,,i... . Pozdrawiamwave

zaczolem przegladac te zlecenia i po krotkiej refleksji doszedlem do przekonania ze te zlecenia sami sobie robimy tzn drobni inwestorzy taki jak ja i wiekszosc z nas i obawiam sie ze nie ma tu nikogo wiecej - mam na mysli kogos z powazna kasa

kilka zlecen pomiedzy 10-15 tys zl to ja sam zrobilem a przeciez takich jak ja jest wielu
wiec zaczynaja sie we mnie rodzic duze obawy co do kursu KPX czy przypadkiem nie wpadlem (wpadlismy) w zbyt duza euforie
i faktycznie w najblizszych dniach wszystko sie okaze oby tylko nie bylo zjazdu na szerokim
jedno jest pewne ja tanio akcji nie puszcze i mam nadzieje ze wy takze

Manat36 napisał(a):
Obserwując zlecenia 21-08-09r widać że ładnie się logują sporymi pakietami. Ubierają wczesniejszych posiadaczy , więc będzie gorącoAngel

napisz wprost co masz na mysli

Niedzwiadek napisał(a):
jest tylko jedna roznica. Tym razem 20.20 peknie. I na niezlych obrotach.

no i co dalej 20,20 jest i teraz przez 2 miesiace bedzie pomiedzy 20,20 a 19,50

inezz123 napisał(a):
żeby było jasne: mój wpis dotyczył tylko i wyłacznie tego jak nietrafione zakupy mogą wpłynąć na wynik spółki - jako komentarz do posta WatchDoga, nie sledzę sytuacji w Kopeksie i nie wiem co się tam dzieje

i wlasnie o to chodzilo kilka zdan wyssanych z palca i zaraz pol polski bedzie myslalo ze KPX ma problemy - oby tak dalej a wtedy kurs akcji moze podskoczy do gory - oczywiscie trzymajac sie teorii ze jesli sa dobre widomosci ze spolki to kurs spada

nocnygracz napisał(a):
Gangi napisał(a):

mam wrazenie ze kopex urosnie tylko wtedy kiedy bedzie mial wylacznosc na dostawe maszyn do wszystkich kopaln na swiecie

A ja mam wrażenie, że prędzej urósłby gdyby ogłosił bankructwo.
Co mu niestety nie grozi.

masz 100% racji nowe kontrakty moga tylko pogorszyc - wiec moze troche "czarnego piaru" na temat KPX i bedzie lepiej

slyszalem od kolezanki ktora pracuje w ksiegowosci ze I polrocze bedzie do du...y bo utwzorzyli strasznie duze zapasy towaru pod nowe kontrakty o ktorych ostatnio mowil kostepski a ktore nie wypalily - spolka poda to do publicznej wiadomosci w najblizszych dniach - problem z tym ze sprzet pod te kontrakty byly wysoko specjalistyczny i teraz szybciej zabraknie wegla niz to sprzedadza

fabularasa napisał(a):
Wartość umowy: 138.400,00 PLN netto - jedziemy do kopalni czy może tym razem nastąpi zmiana

jasne ze do kopalni - tradycja musi sie podtrzymywac

mam wrazenie ze kopex urosnie tylko wtedy kiedy bedzie mial wylacznosc na dostawe maszyn do wszystkich kopaln na swiecie

carringtontomas napisał(a):
nocnygracz napisał(a):
Do marca 2010 złotówka może się jeszcze sporo umocnić.

Zapomniałeś chyba, że w transakcjach zagranicznych kurs się zabezpiecza.
Co z tego, że dolar będzie po 3,2 jak do KPX wpłynie należnośc po kursie np. 2,3

no tak ale czy ktos wie po jakim kursie jakiej walutu KPX zabezpieczyl kurs????

czyli jak dobrze rozumiem w tym roku pokaza strate z okazji odpisow???

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 13 maja 2011 22:18:46
Liczba wpisów: 57
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,260 sek.

snvbiwls
hwgmoxsh
vkcmmbai
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kexvpldj
jpitpoqp
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat