oemwwzui
Advertisement
PARTNER SERWISU
fsmwzvwn
Adam Cegielski

Adam Cegielski

Ostatnie 10 wpisów
Jako niegdyś bardzo aktywny gracz mogę wypowiedzieć się na tymże forum w kwestii Cyberpunka. Kiedyś w dzieciństwie i podczas studiów spędziłem tysiące godzin grając w różnego rodzaju gry, w tym szczególnie z gatunku RPG. Dziś nie mam na to już czasu, ale pozwoliłem sobie w Święta zrobić mały "reset mózgu" i pograłem przez kilka dni intensywnie w Cyberpunka. Konsolę mam starą - XBOX One, czyli odpowiednik technologiczny PS4. Gra przez kilkadziesiąt godzin zawiesiła się kilkanaście godzin, ale poza tym jest rewelacyjna. Fabuła jest bardzo wciągająca.
Mechanika gry daje niesamowite możliwości rozwijania swojej postaci. Grę można przejść na wiele sposobów, po cichu, na ostro, bez rozlewu wirtualnej krwi albo masakrując wszystkich przeciwników. Nigdy wcześniej nie spotkałem się z tak dopracowanym systemem rozwoju postaci. Po zakończeniu głównej fabuły (u mnie ok 20h) nadal chce się grać w grę i wykonywać misje poboczne i nadal rozwijać swoją postać (kolejne 30h i nie nudzi się). Gra daje wiele godzin frajdy za bardzo rozsądną cenę. Jest wiele tytułów w tej cenie które dają zabawy np na 4-8h. Tutaj nie ma o tym mowy. W Cyberpunka można grać 100h i nadal się nie nudzi. Ma się chęć przejść grę innym sposobem. Osobiście gdybym miał tylko czas to był grę przeszedł co najmniej na 2-3 sposoby. Jestem pewny, że gra się z czasem obroni. Łatania w niej nie jest aż tak wiele jak to piszą w internecie. W tej chwili można w nią spokojnie grać zapisując stan gry. W zasadzie cieszę się jako gracz, że dostałem ją przed gwiazdką a nie np w połowie roku bo nie miałbym na nią czasu.
Podsumowując - gra jest rewelacyjna i na pewno przez wiele lat będzie zarabiać na siebie. Wyjdą też bezpłatne i potem płatne dodatki, kolejne części. Jako inwestor CDP jestem spokojny, że w perspektywnie paru lat na pewno nie stracę na swojej inwestycji. To jest na prawdę kawał dobrej gry.
W mojej ocenie Cyberpunk będzie w Światowej top 20 gier w które trzeba zagrać. To tyle, może komuś pomogę moim wywodem w podjęciu decyzji o nie sprzedawaniu akcji bądź ich zakupie czy sprzedaży, to się cieszę :)

Dziękuję serdecznie za miłe słowa.

Przy okazji zapraszam inwestorów, którzy zainwestowali w naszą firmę na wewnętrzne forum dyskusyjne na facebooku gdzie będę się starał systematycznie informować o ważnych sprawach związanych z rozwojem firmy oraz gdzie będziemy mogli dyskutować na wszelkie sprawy w zasięgu zainteresowań inwestorów.

www.facebook.com/groups/inwest...

Właśnie wrzuciłem tam garść informacji. Zapraszam do zapisania się. Niestety forum dostępne jest jedynie dla osób posiadających akcje.

Wow, to się działo :) Finisz był emocjonujący i sporo przelewów niestety przyjdzie pewnie po czasie i trzeba będzie je odesłać z bólem serca. Przykro mi, że nie każdy otrzyma akcje. Przelewy niestety w mbanku nie działają w weekendy, nawet te wewnętrzne. Strona Gov.pl gdzie składało się podpisy miała w piątek po południu przerwę techniczną co też sprawiło, że kilka osób nie mogło podpisać formularza. Jeśli kiedyś będziemy robić robić emisję, to musimy przemyśleć system jej zakańczania w inny sposób, bo teraz jest nam smutno, że nie każdy kto chciał zainwestować się załapie, nawet na redukcję :( Przepraszam z góry te osoby. Będziemy się kontaktować na początku tygodnia z wszystkimi, którzy się nie załapali. Najpierw trzeba wszystko policzyć, sprawdzić poprawność. Czeka nas masa roboty.

Co do kwoty jaką byśmy zebrali gdyby dać kilka dni więcej, to myślę, że można by pozyskać pełne 4 mln. Kilka osób doradzało nam taką kwotę, ale doszliśmy do wniosku, że nie ma na tym etapie rozwoju firmy to sensu. Fundusze, jakie pozyskaliśmy, ich wartość jest dobrze przemyślana i wystarczająca na najbliższe działania. Większe pieniądze będą potrzebne jak będziemy działać na większą skalę. Firma nawet z nieograniczonymi środkami nie jest w stanie się rozwijać szybciej niż pewne określone tempo. Nie da się np. zatrudnić 10 osób na raz. Wszystko trzeba po kolei, z głową wykonywać i rosnąć szybko, ale nie za szybko... Inaczej można się potknąć o własne nogi i przepalić bez sensu pieniądze.

Dziękuję serdecznie za zaufanie wszystkim członkom tegoż forum, a było ich sporo.
Dziękuję ekipie Stockwatch za doradztwo i współprace przy emisji. Mega profesjonalizm!

Postaram się przygotować podstawowe statystyki emisji i wrzucić je za kilka dni.
Płynie z nich kilka ciekawych faktów, a myślę, że może nawet zaskakujących.

Ciekawy jest np. wiek inwestujących. Może to być ciekawy materiał dla mediów poszukujących danych statystycznych do materiału "Kto dziś w Polsce inwestuje w startupy? Może taki nagłówek pojawi się w w jakimś ciekawym dużym medium?

Zachęcam redaktorów do kontaktu ze mną :)

Cytat:
Ciekaw jestem tylko czy zakładacie wersję ze nie będzie wejścia na giełdę? no i co wtedy?.
Czy w takim wypadku będę miał wpływ na firmę? będę akcjonariuszem i co z tego będzie wynikało?
Produkt wydaje mi się ciekawy z przyszłością, ale wchodząc z finansami chciałbym mieć jakiś większy wpływ na firmę a nie tylko czerpać zyski

Od początku przygotowywaliśmy naszą emisję z myślą o świadomych i profesjonalnych inwestorach indywidualnych. Podchodzimy do tematu debiutu bardzo poważnie. Spółka od razu powstała z myślą o przyszłym debiucie na rynku giełdowym. W momencie gdy zdaliśmy sobie sprawę jak wielki potencjał jest w tej branży założyliśmy spółkę akcyjną z myślą, o możliwości przyspieszenia rozwoju firmy dzięki giełdzie.

Już na etapie wyboru doradcy do przygotowania dokumentu ofertowego na potrzeby emisji akcji serii B postawiliśmy na kancelarię, która ma status Autoryzowanego Doradcy NewConnect i może nam pomóc w procesie wprowadzenia. Podpisane porozumienie nie gwarantuje debiutu, ale jest czytelnym sygnałem, że taki jest nasz cel.

Szczerze, to nie spodziewamy się scenariusza z brakiem debiutu, ale w naszych planach dopuszczamy także sprzedaż spółki lub jej części na rzecz inwestora branżowego, który nabędzie akcje po takiej samej cenie dla założycieli i inwestorów. Nasza obecna umowa lock-up ma zawarte zapisy chroniące mniejszościowych inwestorów w takiej sytuacji. Takie warunki będziemy się starali zapewnić także po ewentualnym wygaśnięciu lock-upów, gdzie to zobowiązanie jest formalnie zapisane, bo to po prostu uczciwe rozwiązanie. Za parę lat spółka powinna osiągnąć pewną dojrzałość i zacząć płacić dywidendy.

Cytat:
Pozatym czy będąc akcjonariuszem można wejść jakoś w strukturę zarzadzania firmą, ew gdzieś założyć filię do współpracy lub jakoś reklamować produkt?

Zapraszamy, zdolna kadra menadżerska zawsze się przyda. Przed debiutem giełdowym planujemy na pewno zatrudnić do zarządu kogoś z doświadczeniem w działaniu z rynkiem papierów wartościowych.
Możliwości współpracy z nami jest na prawdę wiele. Zapraszam do kontaktu osobistego lub możemy się zdzwonić przez internet czy telefonicznie. Jesteśmy startupem, wiele procesów nadal się kształtuje, testujemy rozwiązania, jesteśmy bardzo otwarci na pomysły.

Cały czas się uczymy i rozwijamy biznes najlepiej jak potrafimy, ale jeszcze dużo przed nami i na pewno potrzebni są nam doświadczeni doradcy, partnerzy. Wiele jeszcze przed nami.

Osobiście w firmie najbardziej mnie cieszy jak ktoś się ze mną nie zgadza i potrafi przekonać do swoich argumentów. Celem jest sukces spółki i wszystko co jest dobre dla niej jest dobre dla mnie, a im częściej ktoś z zespołu przekonuje mnie do swojej racji tym bardziej jestem zadowolony, że mamy na pokładzie odpowiednich ludzi. Zapraszam do zespołu!

Oczywiście będziemy informować inwestorów na bieżąco o tym co dzieje się w spółce. Postaram się zaglądać tutaj na forum systematycznie, aczkolwiek przewidujemy jeszcze inne formy kontaktu łącznie ze specjalną grupą na Facebooku tylko dla inwestorów OMNIOXY.

W każdej chwili też zapraszam do nas do biura, a za parę miesięcy mam nadzieję już hali produkcyjnej.

Chętnie poznam osobiście osoby, które nam zaufały. To między innymi dla Państwa rozwijam tę firmę. Na pewno tak długo jak ja będę prezesem, to każdy inwestor jest mile widziany i chętnie się z nim spotkam.

1ketjoW napisał(a):
Szanowny Panie Prezesie,
ja mam natomiast pytanie czysto inwestycyjne. Zakładam, że Państwa biznes będzie się rozwijał. Rozumiem, ze w tej sytuacji sięgną Państwo po nowe finansowanie, w tym może emisję akcji przed wejściem spółki na NC. Czy są Państwo wstanie określić ewentualne rozwodnienie kapitału tj. wielkość potencjalnej emisji akcji.
Pozdrawiam,
Oxygeni

Dzień dobry,
Aktualnie pozyskiwany kapitał zabezpieczy realizację celów na przyszły rok. Planujemy teraz wynajęcie hali i uruchomienie tam produkcji nowych modeli urządzeń.
Czy dojdzie do emisji i kiedy?
Jeśli dojdzie do kolejnej emisji, to przy aktualnej na tamten moment wycenie. Przy obecnym tempie wzrostu, jeśli będziemy zwiększać swoje obroty, to kolejna emisja, jeśli do niej dojdzie, może być przy wycenie ok. 35 zł.
Obecnie prawo zezwala na organizowanie emisji publicznej do kwoty 1 mln EUR raz do roku. W ciągu kolejnych 12 miesięcy nie planujemy żadnej emisji. Po roku, bezpośrednio przed planowanym wejściem na parkiet rozważymy emisję akcji jeśli będzie taka potrzeba. Teoretycznie będziemy mogli pozyskać do 4 mln zł, np by móc wybudować własną halę produkcyjną, doposażyć istniejącą produkcję, zwiększyć kapitał obrotowy, albo na ekspansję na inne kraje.

Ciężko teraz planować wydarzenia które miałyby wydarzyć się za kilkanaście miesięcy. Na razie mamy sporo planów i obietnic do zrealizowania. Trzeba najpierw "dowieźć" to co zaplanowaliśmy i zaprezentowaliśmy, to wtedy będziemy myśleć co dalej.

Dla mnie osobiście jedno jest pewne. Emisja powinna być organizowana do skalowania biznesu, do przyspieszania rozwoju firmy, do szybszego zdobycia rynku, do lepszego wykorzystania niszy, a tym samym wypływać z popytu na nasze produkty. Jeśli nie będziemy nadążali z produkcją, będziemy dysponowali za małymi mocami produkcyjnymi, zobaczymy, że gdzieś za granicą warto się pojawić, a będzie na to brakowało środków - wtedy można zapraszać inwestorów do pomocy przy skalowaniu biznesu. Wtedy oni mają większą pewność, że ich pieniądze zostaną pomnożone. A to się należy każdemu inwestorowi, który ryzykuje swoje pieniądze powierzając je spółce.

Dotychczas inwestowaliśmy własne pieniądze w powstanie tej firmy, przetestowaliśmy rynek, okazało się, że jest niesamowity potencjał. Doszliśmy do wniosku, że sami nie jesteśmy tego potencjału w stanie wykorzystać, bo stracimy zbyt dużo czasu na organiczny rozwój (pomimo, że świetnie idzie co widać w wynikach). Postanowiliśmy, że najlepszym rozwiązaniem będzie założenie spółki akcyjnej, by móc skalować biznes przy współpracy z inwestorami.

Ja tą firmę porównuję do wielkiej lokomotywy, w której jestem jednym z pasażerów jako inwestor, a obecnie też nią kieruję odgrywając rolę maszynisty. Pracuję dla inwestorów i pcham ten pociąg do przodu by zdobywał nowe przestrzenie.

Dziś jest moment na skalowanie firmy ponieważ wierzę, że te 26 tyś komór w Europie ktoś sprzeda. Albo my, albo inne firmy, które osiągną odpowiednią rozpoznawalność i moce produkcyjne.

W USA istnieje lider całego rynku komór łagodnych - firma Oxyhealth, która wyprodukowała 15 tyś komór. Ten sukces da się powtórzyć w Europie. Mamy więcej mieszkańców niż USA. Widać, po tym jak udało się rozpromować komory hiperbaryczne w Polsce, że rynek europejski jest bardzo perspektywiczny. Po to zaprosiliśmy Państwa do biznesu, aby przyspieszyć pociąg, dorzucić kilka wagonów, zwiększyć możliwości firmy i jej rozpoznawalność za granicą.

Na dzień dzisiejszy już z prawie 90 inwestorów na pokładzie tegoż pociągu. Cześć z nich to nasi klienci, którzy używają naszych produktów, część to pracownicy, a część to zupełnie nam nieznane wcześniej osoby. Dla mnie jest niesamowite, że największe wpłaty pochodzą od takich właśnie inwestorów. Największe zakupy akcji - na kilkadziesiąt tysięcy złotych, w tym wpłaty na 174k oraz 295k, dokonane zostały przez osoby, które wcześniej nie były mi znane. Jeden Pan po prostu do mnie zadzwonił przed dokonaniem wpłaty i chwilę porozmawiał.

Jestem Państwu niezmiernie wdzięczny za zaufanie i ze swojej strony obiecuję, że będę robił wszystko co w mojej mocy by zrealizować dane obietnice, a potem wprowadzić spółkę na parkiet byście mogli Państwo zrealizować swoje zyski, bo to się Państwu po prostu należy.

kjecik napisał(a):

Witam,
Liczę na wyrozumiałość jeśli te pytania nie są na miejscu.

Dzień dobry, każde pytanie jest na miejscu. Inwestujecie Państwo swoje nierzadko ciężko zarobione pieniądze i macie prawo zadawać wszelkiego rodzaju pytania.

kjecik napisał(a):
1. Chciałem się dowiedzieć jak wygląda ryzyko z punktu widzenia mojego jako potencjalnego akcjonariusz w momencie gdy produkt Omnioxy powoduje utratę zdrowia, życia i zaczynają się sprawy prawne bardzo komplikować. Procesy sadowe ewentualne wyroki. Chodzi mi głównie o ryzyko czy kupując akcje jedyne ryzyko jakie ponosi to utrata środków 100% przy naj bardziej pesymistycznej wersji wydarzeń?

Akcjonariusz spółki ryzykuje tylko kapitałem zaangażowanym w akcje.

kjecik napisał(a):
2. Przy rejestracji na stronie :
https://emisja.omnioxy.com/
Podaje się pesel oraz nr dowodu, czy to jest bezpieczne na pewno? Czy te dane są prawidło zabezpieczone?

Dane osobowe są zabezpieczone na parę sposobów. Komunikacja elektroniczna w której są przesyłane wykorzystuje szyfrowane protokoły, natomiast w spółce dostęp do danych inwestorów ma wąski zakres osób związanych bezpośrednio z emisją akcji. Dane te oczywiście będzie posiadał także Dom Maklerski. Niestety nie jesteśmy w stanie zapewnić 100 proc. bezpieczeństwa, bo włamania zdarzają się choćby do banków czy najważniejszych w państwie agend rządowych.

miko231 napisał(a):
Panie Adamie, czy planujecie przedłużyć zapisy? Dokument ofertowy zakłada taką opcję

Dzień dobry,
Nie planujemy przedłużać zapisów na akcje pomimo, że prawnie jest to możliwe i niestety dość często spotykane w ostatnim czasie w akcjach crowdfundingowych. Już w tej chwili pozyskane środki zabezpieczają realizację podstawowych celów na przyszły rok.

Dodatkowo mamy świetne wyniki finansowe. Wolumen sprzedaży w listopadzie wyniósł 32 komory, to 3x więcej niż nasza średnia z 10 miesięcy. Przychody z tej sprzedaży rozpoznamy w kolejnych miesiącach, po dokonaniu instalacji. Szacunkowe przychody w listopadzie wyniosą ponad milion złotych, a pełne wyniki z księgowości będziemy mieli w drugiej połowie grudnia. W październiku przychody wyniosły 585 tys. zł (wzrost o 231 proc. r/r), natomiast zysk netto 225 tys. zł. Tym samym nasze przychody z ostatnich 12 miesięcy wzrosły do poziomu 4,8 mln zł, a zysk do 832 tys. zł.

Zdecydowaliśmy się przyspieszyć debiut na NewConnect i w razie potrzeby wtedy będziemy mieli okazję do wyjścia do inwestorów z kolejną emisją, ale już przy wyższej wycenie. Aktualne plany będziemy finansować z wpływów z trwającej emisji, dynamicznie rosnących zysków ze sprzedaży oraz dotacji z programu Polskie Mosty Technologiczne, którą właśnie nam przyznano.

Dziś pojawił się w serwisie StockWatch artykuł zbierający najnowsze informacje na temat spółki. Odkryliśmy tam już wszystkie karty, więc jeżeli ktoś jeszcze zastanawia się nad inwestycją lub chce złożyć dodatkowy zapis, to czas jest tylko do 11 grudnia lub pozyskania pełnej kwoty emisji.

Dobry wieczór,

Strona emisyjna zaktualizowana o najnowsze dane sprzedażowe.

W listopadzie pobiliśmy ponad dwukrotnie nasz poprzedni rekord sprzedażowy przyjmując zamówienia na 32 komory i łączną kwotę 1 695 600 zł.

Łącznie więc sprzedaliśmy w tym roku już 118 komór, czyli przekroczyliśmy o 31% nasz plan z początku roku (90), a został nam jeszcze grudzień, który zapowiada się na bardzo dobry miesiąc.

Joker napisał(a):
Mnie zastanawia dlaczego teraz Spolka nie chce wejsc na NC?
Przy takim otoczeniu rynkowym, trwajacej walce z covid, wynikach, inwestorach skierowanych na branze medyczne i jej pochodne to kolejne emisje dla Spolki moglyby sie odbywac przy znacznie wyzszych wycenach.
Obecni wlasciciele rozwadnialiby swoj udzial wolniej, dostep do finansowania bylby latwiejszy, a w nowej emisji trwajacej obecnie to szybko zebralibym bez problemu 5-10 mln.

Jak najbardziej chcemy wejść na NC. Potrzebne jest jednak dobre przygotowanie firmy. Obecnie tyle się dzieje z racji rosnącego bardzo szybko popytu, że jeszcze nie jesteśmy gotowi jako organizacja na debiut i stanie się spółką publiczną. W ciągu kilku miesięcy podwoiliśmy, a w zasadzie potroiliśmy przychody, będziemy teraz uruchamiać fabrykę, czeka nas ogromna ilość rozmów, spotkań, instalacji, logistyki do opanowania, a zespołu nie da się powiększyć z dnia na dzień. Obecna emisja zaspokaja potrzeby inwestycyjne firmy na przyszły rok. Mamy też świetne zyski, które reinwestujemy na pewno w promocję i skalowanie firmy.

Jak dowieziemy wszystko co obiecaliśmy, to będziemy gotowi na wejście na giełdę. Dzięki takiemu zrównoważonemu podejściu i zaplanowanym działaniom wycena firmy zapewne sporo wzrośnie. W mojej ocenie debiut giełdowy po wycenie ok 40-50 mln jest możliwy przy zachowaniu obecnego tempa rozwoju.
Te planowane półtora roku minie szybko, zwłaszcza dla nas, bo będzie się dużo działo :)

Dzień dobry,
mackopl napisał(a):
Aby emisja zakończyła się sukcesem, jaki jest minimalny próg objęcia nowych akcji?

Minimalny próg sukcesu emisji wynosił 261 000 zł i został przekroczony w zasadzie w ciągu pierwszych godzin emisji.

daniels napisał(a):
Panie Adamie, co jeśli pozyskacie mniejszy kapitał niż planowany?
Emisja z tego co czytałem dojdzie do skutku, zgadza się? ALE co z planami?

W przypadku nie pozyskania pełnej kwoty emisji naszym priorytetem jest uruchomienie linii produkcyjnej oraz certyfikacja urządzeń. W tej chwili wpłacone na nasze konto kwoty zabezpieczają w znaczącej mierze realizację tych celów.

Emisja organizowana jest również po to by przyspieszyć naszą ekspansję zagraniczną. Planujemy wystawienie się na szeregu imprez targowych, promocję w sieci, mediach, by docelowo pozyskać dystrybutorów w innych krajach. Obecnie sporo chętnych na dystrybucję firm i osób już do nas pisze. Trwają rozmowy w sprawie dystrybucji w kilku krajach, ale musimy się do tego dobrze przygotować. Opracować solidne materiały dla dystrybutorów, szkolenia produktowe, sprzedażowe, serwisowe, wykonać szereg tłumaczeń i opracowań. Planujemy te działania w przyszłym roku.

Sam wiele lat byłem dystrybutorem urządzeń innych firm, zarówno niemieckich, amerykańskich, chińskich, polskich, hiszpańskich jak i włoskich. Podejście fabryki do dystrybutora było za każdym razem zupełnie inne. Najlepsze doświadczenia miałem ze strony amerykańskiej firmy, która wspierała nas na różne sposoby, ale też Włosi czy Niemcy mieli ciekawe pomysły. Pamiętam jak zazdrościłem czasem konkurencji wspaniałego wsparcia ze strony ich dostawcy...

Planujemy wyciągnąć lekcję z doświadczeń i stworzyć wyjątkowy system wsparcia dystrybutorów łączący dobre praktyki. Mamy spore doświadczenia w budowaniu innowacyjnych form współpracy. Obecnie mamy wyjątkowy system wsparcia naszych klientów, którym pomagamy otwierać ich biznesy. Tworzymy dla klientów ich własne marki, pomagamy wybrać lokal, sugerujemy jak go urządzić, tworzymy identyfikację wizualną marki - logotyp, szereg folderów przeznaczonych dla różnych grup docelowych, zaproszenia, plakaty, naklejki na witryny. Budujemy dla nich stronę www, zakładamy konta social media, tworzymy kampanie reklamowe na fb i google. Dodatkowo organizujemy webinary szkoleniowe, mamy zamkniętą grupę na FB zrzeszającą wszystkich klientów, gdzie mogą wymieniać się doświadczeniami. Gdyby nie koronawirus to pewnie też byłby w te wakacje zjazd klientów. Dostarczamy masę wiedzy i odciążamy z obowiązkami, tak by mieli więcej czasu na obsługę i budowanie relacji ze swoimi klientami.

Jak widać mamy spore doświadczenie we wspieraniu działań naszych partnerów - klientów. Przy odpowiednim zaprojektowaniu podobnego systemu dla dystrybutorów spodziewamy się, że będą osiągać nawet lepsze wyniki niż my w Polsce, ponieważ zachód Europy jest bogatszy, ma większą populację, w wielu krajach populacja ta się starzeje, myśli coraz więcej i chętniej wydaje pieniądze na poprawę zdrowia.

Nasz cel na przyszły rok 230 komór liczę, że osiągniemy znacznie szybciej patrząc na to co się teraz dzieje w listopadzie z naszą sprzedażą.

1 grudnia opublikujemy komunikat prasowy na temat wyników sprzedaży. To jak wielki popyt mamy obecnie przechodzi nasze najśmielsze oczekiwania. Nasz poprzedni rekord październikowy jest już dawno przekroczony.

Na początku 2020 r. nasz cel sprzedażowy wynosił 90 komór, który w wakacje podnieśliśmy do 100 komór, a w tej chwili listopad zamkniemy z co najmniej 31 sprzedażami (tyle zadatków wpłynęło już na konto) co daje wynik na koniec listopada 117 komór w tym roku i łącznie 147 komór od początku działalności firmy.

Obecnie nasza sprzedaż jest prawie 3x większa od tego co mieliśmy wcześniej. Wcześniej mieliśmy świetne wyniki, zyski, ale to co wydarza się w ostatnich dniach przechodzi nasze wszelkie oczekiwania i wcześniejsze plany.

Jeśli zliczyć planowane przychody z zamówionych komór w październiku i listopadzie to daje to nam planowany przychód przekraczający 2 mln złotych. Instalacje komór odbywają się systematycznie, większość z tych sprzedanych w październiku i listopadzie będzie zainstalowana w grudniu i styczniu.

Zastanawialiśmy się, co będzie dalej ze sprzedażą. Czy to jakiś chwilowy trend czy coś stałego? Dział sprzedaży twierdzi, że w grudniu sprzedaż może być na podobnym poziomie ponieważ rozmowy z klientami trwają zazwyczaj ok miesiąca zanim ten podejmie decyzję o zakupie, a nigdy nie mieliśmy tak wielu zapytań i rozmów obecnie. Mamy 5 handlowców, którzy nie nadążają z obecną ilością zapytań. Sporo jest teraz o nas w mediach bo mamy coraz więcej sukcesów. Marka jest coraz bardziej rozpoznawalna. Wg nas nie zapowiada się, że coś miałoby odwrócić ten proces bo nasze komory idą w na prawdę ciekawe miejsca i będzie o czym pisać. Niebawem będzie publikowany między innymi materiał o ich wykorzystaniu podczas wyścigu w Le Mans. Właśnie przygotowujemy rekrutację na kolejne stanowiska w firmie w dziale marketingu, sprzedaży i serwisu. Firma prze do przodu jednym słowem.

Przewidujemy, że jak ta tendencja sprzedażowa się utrzyma, to powinniśmy przekroczyć do końca roku barierę 140 komór. Jeśli się to uda, to nasze wyniki będą o 40% lepsze niż te, które były brane pod uwagę przy wycenie spółki przed rozpoczęciem emisji.

W świetle tych informacji nasz cel sprzedażowy na 230 komór na przyszły rok trzeba będzie na początku roku urealnić w górę. Coraz bardziej realnie myślimy o celu 300 komór, a jeśli uda się "odpalić" dystrybutorów, to może przebijemy 400 komór? Kto wie. Na pewno pomoże rynkowi informacja, że komory są świetnym i naturalnym sposobem na poprawę zdrowia po przebytych chorobach. W Rosji i USA już komory są polecane na rehabilitację dla osób po przebytym koronawirusie. Wystarczy w google wpisac "hyperbaric covid", to znajdzie się dziesiątki materiałów na ten temat.

PS: To forum jest pierwszym miejscem gdzie upubliczniłem aktualne dane sprzedażowe za listopad. Reszta inwestorów dowie się o tym 1 grudnia z komunikatu prasowego, także zachęcam do działania ;)

Cytat:
Panie Adamie, decyzja o przyspieszeniu debiutu na New Connect przekonała mnie do udziału w emisji.

Dziękuję za zaufanie, postaram się nie zawieźć Państwa oczekiwań.
W najbliższych dniach będziemy mieli jeszcze co nieco do zakomunikowania. Zostawiliśmy parę kąsków na końcówkę emisji także proszę obserwować stronę i internet ;)

To co obserwujemy obecnie to ogromny wzrost zainteresowania naszymi komorami hiperbarycznymi. Październik był dla nas rekordowy, a listopad zapowiada się na kolejny rekord ponieważ już mamy na koncie zadatki na 17 komór, a do końca miesiąca został jeszcze tydzień. To jest 2x większa sprzedaż niż nasza wcześniejsza średnia 8-9 komór miesięcznie. Takie zamówienia wymagają zaangażowania większego kapitału obrotowego, a także jest to spore wyzwanie logistycznie dla zespołu i firmy. Rozwijamy się w bardzo szybkim tempie i jesteśmy już przyzwyczajeni do reagowania na zwiększone potrzeby rynku. W zasadzie każdy chyba życzyłby sobie takich problemów :)

Obecna emisja, jej kwota, jest przemyślana i pozwoli nam na realizację planów rozwoju na najbliższy rok. Cele emisyjne akcji serii B pozwalają na wyposażenie linii produkcyjnej, organizację produkcji i certyfikację, pokrycie kosztów pracowniczych i zgromadzenie materiałów oraz półproduktów na pierwsze serie.

Co do kolejnej potencjalnej emisji, to nie wykluczamy emisji przed debiutem, ale decyzja nie została jeszcze podjęta. Zależy to od kondycji finansowej spółki i sytuacji rynkowej. Jeżeli popyt na komory będzie wyższy od naszych prognoz, możliwe że będziemy potrzebować środków na kolejne inwestycje w infrastrukturę, prace b&r i kapitał obrotowy do obsługi zamówień.

Potrzeba emisji powinna, wg nas, wynikać z popytu, a nie z planów na popyt. Mam jednak nadzieję że konsekwentna realizacja planów i osiągnięcie prognozowanych wyników sprawi, że już za rok cena uzyskana w ewentualnej emisji będzie znacznie wyższa niż w serii B.

Dzień dobry,

To mój pierwszy post na forum także witam serdecznie Szanownych Forumowiczów :)

Na Państwa prośbę by uszczegółowić precyzyjniej termin planowanego debiutu postanowiliśmy podpisać porozumienie pomiędzy kluczowymi akcjonariuszami.

Kilka minut temu opublikowaliśmy następujący komunikat:
Cytat:
Od początku przygotowywaliśmy naszą emisję z myślą o świadomych i profesjonalnych inwestorach indywidualnych. Otrzymaliśmy od nich liczne sygnały, że komunikowany ostrożnie debiut w ciągu 2-3 lat jest największym minusem naszej oferty.

W związku z tym postanowiliśmy wyjść naprzeciw oczekiwaniom inwestorów i zdecydowanie zakomunikować plany założycieli w tym zakresie.

22 listopada 2020 r. trzej główni akcjonariusze podpisali porozumienie, w którym zobowiązują się w terminie do 31 marca 2022 złożyć wspólnie do Zarządu Spółki wniosek o zwołanie Walnego Zgromadzenia Spółki z porządkiem obrad obejmującym podjęcie uchwał w sprawie ubiegania się przez spółkę o dopuszczenie i wprowadzanie akcji spółki do obrotu na New Connect oraz udzielenia stosownych upoważnień Zarządowi Spółki i zobowiązują się wspólnie głosować za przyjęciem takich uchwał.

Podchodzimy do tematu debiutu bardzo poważnie. Już na etapie wyboru doradcy do przygotowania dokumentu ofertowego na potrzeby emisji akcji serii B postawiliśmy na kancelarię, która ma status Autoryzowanego Doradcy NewConnect i może nam pomóc w procesie wprowadzenia.

Jutro zeskanujemy jeszcze dokument i dołączymy do komunikatu na stronie emisyjnej.

Przy okazji, jako że już założyłem tutaj konto, zapraszam do zadawania pytań. Będę się starał odpowiadać w miarę możliwości czasowych, a dzieje się teraz u nas naprawdę wiele :)

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 16 września 2021 16:45:28
Liczba wpisów: 14
[0,00% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 11

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,451 sek.

rtghpppb
dkijrhqf
plrcfvaw
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 405,22 zł +387,03% 97 405,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kwxdflxd
yvjvcgar
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat