wzxzmvgr
Advertisement
PARTNER SERWISU
vkwjblfi
1 2 3

OMNIOXY

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 16 listopada 2020 12:39:54
StockWatch.pl jest jednym z głównych źródeł informacji na temat inwestycji w Polsce. Z tego powodu regularnie kontaktują się z nami spółki, które chcą dotrzeć z informacją o emisji akcji lub obligacji do inwestorów indywidualnych. Zwykle po prostu wykupują u nas banery reklamowe i organizują czaty inwestorskie.

W 2018 r. możliwe stało się przeprowadzanie emisji akcji i obligacji na kwotę do 1 mln euro bez prospektu i memorandum informacyjnego. Spowodowało to dynamiczny wzrost liczby emisji tego typu. Część spółek obsługuje je samodzielnie, część korzysta ze wsparcia platform crowdfundingowych, inne decydują się na współpracę z domem maklerskim.

Inwestycje w małe podmioty niepubliczne wiążą się z dużym ryzykiem, dłuższym horyzontem inwestycyjnym, ale i odpowiednio wyższym potencjałem zysku. Chcemy stworzyć dla naszych użytkowników możliwości partycypowania w rynku pre IPO. Pierwszą ze spółek, którą prowadzimy przez proces emisji akcji od początku do końca jest Omnioxy SA. Firma działa w ciekawej branży, pomimo tego że została założona niewiele ponad rok temu, generuje już przychody i zyski. Pieniądze z emisji zostaną przeznaczone na rozwój produktów i ekspansję zagraniczną.

Wspólnie z kancelarią Kurek, Wójcik i Partnerzy – Radcowie Prawni (Autoryzowany Doradca NewConnect) doradzaliśmy firmie w zakresie przygotowania dokumentu ofertowego, wyceny, oczekiwań rynku i komunikacji z inwestorami indywidualnymi. Efektem tej współpracy są m. in. zapisy zabezpieczające interes inwestorów indywidualnych - umowy lock-up dla właścicieli, czy pierwszeństwo w sprzedaży akcji dla akcjonariuszy nowej emisji. Chcielibyśmy poznać Wasze zdanie na temat spółki, zakresu ujawnionych w dokumencie ofertowym informacji, ryzyk, parametrów emisji itp. Jakie są Waszym zdaniem za i przeciw inwestycji?
--
Przypominamy, że jedynym prawnie wiążącym dokumentem zawierającym informacje o Ofercie Publicznej Akcji Serii B jest dokument ofertowy dostępny na stronie https://emisja.omnioxy.com">emisja.omnioxy.com
Edytowany: 16 listopada 2020 13:17

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 16 listopada 2020 19:39:18
Długi czas oczekiwania do debiutu, ale pozostałe czynniki raczej na plus - zyskowność, zmotywowany zespół, rynek, patronat SW...
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 16 listopada 2020 22:16:36
To jest raczej termin maksymalny (bezpieczny), ale OK. Rozumiem, że to potencjalnie problem. Czy lepiej jakby spółka poinformowała, że za jakieś 1,5 roku planuje złożyć do GPW Dokument Informacyjny, a faktycznie przeciągnęłoby się to rok?

Frog
13
Wysłane: 16 listopada 2020 22:21:48
Myślę, że jakiś bezpieczny dla spółki, ale jednak konkretny deadline mógłby pomóc.
I też byłby zobowiązaniem, które niejako wymuszałoby na firmie stworzenie w odpowiednim czasie struktur/procedur niezbędnych do stania się spółką publiczną.

11B weszło na NC z samym zespołem i pomysłem na grę. Omnioxy ma już produkt, przychody...
Follow me on Twitter

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 16 listopada 2020 22:31:06
Twardego zobowiązania nie da się złożyć, bo nie wszystko zależy od spółki... Jak widać czas od złożenia dokumentu do dopuszczenia do obrotu potrafi się bardzo mocno zmieniać w zależności od przypadku. Teoretycznie mogą się zmienić wymagania, progi etc.

Frog
13
Wysłane: 16 listopada 2020 22:36:47
No tak. Ale można złożyć zobowiązanie co do terminu złożenia samego wniosku o dopuszczenie do obrotu.
A do tego dodać disclaimer mówiący o tym, w jakich przypadkach termin może ulec przesunięciu - i w nim wymienić te możliwe czynniki, faktycznie niezależne od spółki, o których wspominasz.
Follow me on Twitter

zgred
5
Wpisów: 1 225
Wysłane: 16 listopada 2020 22:37:35
Frog napisał(a):
Długi czas oczekiwania do debiutu, ale pozostałe czynniki raczej na plus - zyskowność, zmotywowany zespół, rynek, patronat SW...

dokładnie jestem takiego samego zdania...

wszystko ok oprócz długiego czasu oczekiwania...
na czacie padł okres 3 lat... to naprawdę sporo...

ja wszedłem, ale minimalnym kapitałem...
gdyby debiut był o rok... najlepiej 2 lata szybciej to wszedłbym mocniej...

zgred
5
Wysłane: 17 listopada 2020 09:35:23
i żeby być dokładnym...

wszedłem minimalnym kapitałem...
ale oznacza to, minimalny dla mnie, a nie minimalny zapis...
zapisałem się na znacznie więcej niż wynosi minimum...

a patrząc na deklaracje mamy tu średni zapis na osobę wynoszący ponad 12k zł...
średnia jest na obecną chwilę bardzo wysoka...

porównując z ostatnimi zapisami:
Kombinat Konopny: średni zapis 5785 zł, a tu oferta 4,2mln zł rozeszła się w 40 minut!!!
Mazurska Manufaktura Alkoholi: średni zapis 13420 zł, ale tu mieliśmy 2 pule: dla indywidualnych i instytucjonalnych...
Wolf & Oak Distillery - średni zapis 2835 zł
Browar Jastrzębie - średni zapis 892 zł
Alembik Polska S.A. - średni zapis 3475 zł
Grow Uperion - średni zapis 7444 zł

tak więc wygląda na to, że jak już ludzie inwestują w zapis to jest to spora kasa...
tylko ludzi mało... 49 zapisów...

w przypadku np. Mazurskiej Manufaktury było to 326 podmiotów, Konopnego Kombinatu 726, a w przypadku Wolfa było to 1482, a Browaru Jastrzębie aż 4345 inwestorów!!!

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 17 listopada 2020 10:25:01
Wyższy pojedynczy zapis to akurat oczekiwany efekt. Oferta jest skierowana do świadomych, giełdowych inwestorów.

jqn
jqn
64
Wpisów: 374
Wysłane: 17 listopada 2020 10:53:18
Czy dobrze rozumiem, że kapitalizacja Spółki na moment potencjalnego debiutu na giełdzie to 20 mln zł?
To be a rock and not to roll

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 17 listopada 2020 11:00:05
Nie, to kapitalizacja na dziś przy uwzględnieniu objęcia wszystkich akcji spółki w trwającej emisji. Gdyby nie było kolejnej rundy finansowania, albo transakcji pomiędzy akcjonariuszami do momentu debiutu, to kurs odniesienia wynikałby z obecnej ceny emisyjnej, czyli 17,4.
Edytowany: 17 listopada 2020 12:54

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 17 listopada 2020 14:50:24
spółka fajna ale za długo czekania na debiut. 3 lata?
co kto lubi.

Taki zortrax do dziś nie zadebiutował.
Edytowany: 17 listopada 2020 14:51

Joker
127
Wpisów: 2 050
Wysłane: 17 listopada 2020 15:17:59
Pięknie się wstrzelili z pomysłem na biznes. Tlenoterapia teraz będzie przeżywać dynamiczny wzrost.
Dlatego nie czepiam się wyceny, bo pewnie gdyby dzisiaj byli na NC to wycena byłaby znacznie wyższa.
Ale zgadzam się z przedmówcami, że brak terminu wprowadzenia akcji do obrotu jest kluczowym mankamentem.

MichalBrick
13
Wpisów: 185
Wysłane: 17 listopada 2020 17:35:20
Brak terminu wprowadzenia do obroty mozna uznawac za mankament, jednakze jest to prodocedura standardowa (patrz emisje spolek grupy playway). Tak naprawde nie ma gwarancji ze spolka wejdzie na gielde.

Co do samej spolki. Wygldada ciekawie. Sam na pewno rozwaze udzial w emisji.

Co do idei emisji spolek niepublicznych na forum. Jestem jak najbardziej za! hello1
"Cut your losses short and let your profits run on" - David Ricardo

chirdzjac
PREMIUM
0
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 2
Wysłane: 18 listopada 2020 01:46:55
Terapia hiperbaryczna to specjalistyczne komory gdzie uzyskuje się znacznie podwyższone ciśnienie niż w otoczeniu , wtedy można podawać tlen po ciśnieniem który lepiej przenika do wszystkich tkanek. Nie można tego efektu uzyskać w namiotowych komorach brezentowych a działanie takiego urządzenia można porównać do solarium. Z tego co zrozumiałem z prospektu firma ma obsługiwać brezentowe komory wykonane przez chińskiego kontrahenta.Czy to się przyjmie? Mam wątpliwości czy to będzie skuteczna terapia czy kosmetyczna nowinka.

anty_teresa
PREMIUM
522
Wysłane: 18 listopada 2020 08:29:33
Omnioxy nie oferuje komór brezentowych. Zapraszam na stronę 23 Dokumentu Ofertowego. Komora Duo II jest z tworzywa poliuretanowego, natomiast komora Steel jak sama nazwa wskazuje jest stalowa.

zgred
5
Wysłane: 20 listopada 2020 08:28:57
anty_teresa
nie wiem czy dobry adres do pytania, ale czy spółka zamierza jeszcze jakoś zadziałać w sprawie nagłośnienia oferty?
czy czeka spokojnie na koniec zapisów?

Lukasz Konopko
42
Grupa: Bus Driver, Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 679
Wysłane: 20 listopada 2020 13:04:21
Do końca zapisów zaplanowany jest jeszcze szereg działań m.in. odpowiedź na uwagi dotyczące zbyt długiego czasu oczekiwania na debiut.
Najnowsze info tutaj:

Cytat:
Zawodnicy Arki Gdynia mogą już korzystać ze wstawionej na teren klubu komory hiperbarycznej i odbywać w niej zabiegi terapii tlenowej.

- W tym specyficznym czasie regeneracja naszych zawodników jest kluczowa dla utrzymania ich optymalnej formy. Nie tylko walczymy o jak najlepsze wyniki, ale także o odpowiednią regenerację zawodników w nietypowym sezonie. Gramy mecze co trzy dni, musieliśmy zmienić wypracowane przez lata zwyczaje treningowe i w zasadzie wiele procesów poukładać na nowo. Wsparcie takich fizjo-partnerów jak OMNIOXY bardzo nam w tym pomaga. – wyjaśnia Michał Kołakowski, prezes Arki Gdynia.

dziennikbaltycki.pl/zawodnicy-...

jqn
jqn
64
Wpisów: 374
Wysłane: 20 listopada 2020 13:10:27
To czekamy z niecierpliwością na tą odpowiedź, bo np. dla mnie jest to obecnie główna bariera.
To be a rock and not to roll

Adam Cegielski
11
Wpisów: 14
Wysłane: 22 listopada 2020 20:30:08
Dzień dobry,

To mój pierwszy post na forum także witam serdecznie Szanownych Forumowiczów :)

Na Państwa prośbę by uszczegółowić precyzyjniej termin planowanego debiutu postanowiliśmy podpisać porozumienie pomiędzy kluczowymi akcjonariuszami.

Kilka minut temu opublikowaliśmy następujący komunikat:
Cytat:
Od początku przygotowywaliśmy naszą emisję z myślą o świadomych i profesjonalnych inwestorach indywidualnych. Otrzymaliśmy od nich liczne sygnały, że komunikowany ostrożnie debiut w ciągu 2-3 lat jest największym minusem naszej oferty.

W związku z tym postanowiliśmy wyjść naprzeciw oczekiwaniom inwestorów i zdecydowanie zakomunikować plany założycieli w tym zakresie.

22 listopada 2020 r. trzej główni akcjonariusze podpisali porozumienie, w którym zobowiązują się w terminie do 31 marca 2022 złożyć wspólnie do Zarządu Spółki wniosek o zwołanie Walnego Zgromadzenia Spółki z porządkiem obrad obejmującym podjęcie uchwał w sprawie ubiegania się przez spółkę o dopuszczenie i wprowadzanie akcji spółki do obrotu na New Connect oraz udzielenia stosownych upoważnień Zarządowi Spółki i zobowiązują się wspólnie głosować za przyjęciem takich uchwał.

Podchodzimy do tematu debiutu bardzo poważnie. Już na etapie wyboru doradcy do przygotowania dokumentu ofertowego na potrzeby emisji akcji serii B postawiliśmy na kancelarię, która ma status Autoryzowanego Doradcy NewConnect i może nam pomóc w procesie wprowadzenia.

Jutro zeskanujemy jeszcze dokument i dołączymy do komunikatu na stronie emisyjnej.

Przy okazji, jako że już założyłem tutaj konto, zapraszam do zadawania pytań. Będę się starał odpowiadać w miarę możliwości czasowych, a dzieje się teraz u nas naprawdę wiele :)
Edytowany: 22 listopada 2020 20:31

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

1 2 3

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,462 sek.

cphqktbx
wfeyeqtb
biqzfmlc
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
rddgwujg
nywomwwh
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat