0 Dołączył: 2011-08-18 Wpisów: 2
Wysłane:
1 września 2011 08:27:22
Witam! Po liczbie napisanych przeze mnie postów widać ze do statusu "Rozgadany" mi daleko Mam pytanie odnośnie zastosowania AT w inwestowaniu krótkoterminowym, które metody w takiej formie nie do końca się sprawdzają i czy dla początkującego takie inwestowanie ma sens? Czy do inwestowania krótkotrwałego potrzeba szerszej wiedzy z zakresu AT?
|
0 Dołączył: 2009-05-16 Wpisów: 457
Wysłane:
1 września 2011 09:21:53
Nie potrzeba szerszej wiedzy zwlaszcza do krotkoterminowego, wlasciwie im plytsza wiedza tym bardziej krotkoterminowe inwestowanie wychodzi. Oby nigdy więcej drzewa nie przysłoniły mi lasu ... It’s just money. It’s made up.
|
0 Dołączył: 2008-09-09 Wpisów: 688
Wysłane:
1 września 2011 21:22:42
Kupić akcje to nie jest sztuka. Sztuką jest sprzedawanie, ale już prawdziwą sztuką jest znalezienie okazji do sprzedawania. AT może pomagać ci znaleźć taką okazję, ale tylko i wyłącznie pomagać, dużo zależy od szczęścia. Jeśli będziesz wystarczająco dobry to właściwie każdy rodzaj AT może być wskazówką, ale chyba nie każdy może pasować do twojego charakteru. To nie jest tak, że odrazu się trafia na taką AT którą się czuje i się w niej dobrze czuje. Nad jakimś rodzajem AT spędzam z przerwami coś około 3 lat, a nadal jestem na początku i daleko jeszcze by ujrzeć koniec, choć może bliżej niż dalej. Im krótsze granie tym wymaga więcej profesjonalizmu i jeszcze więcej szczęścia. Poznanie któregoś z elementów AT przychodzi z doświadczeniem, raczej nie da się tego przeskoczyć. Nie wierzę, że istnieją idealne metody, pewnie każda ma jakieś zastosowanie w określonych okolicznościach a w innych nie. Na forum jest wystarczająco dobrych dróg abyś na którąś trafił, choć nie wierzę, że da się powiedzieć że ta jest lepsza a ta gorsza. Pewnie będziesz je musiał odnaleźć sam, bo na giełdę nie ma mocnych, rynek i tak zaskakuje i zawsze jest to jakiś rodzaj błądzenia po omacku. Nie ma tu mądrego na to. Dla początkującego krótkoterminowe granie jest bardzo ryzykowne, choć długo terminowe nie mniej. Po prostu dla kogoś kto jeszcze nie nauczył się podstaw pływania, każda woda może być zabójcza. Nie trzeba do tego sztormu, wystarczy spokojna sadzawka. Do krótkotrwałego inwestowania potrzebna jest szersza wiedza ale i olbrzymie szczęście. Oba elementy są ważne, jeśli nie masz wiedzy, a masz to drugie, to wystarcza. Nie wielu jednak ludzi ma to drugie, a jeszcze mniej oba elementy na raz.
|
0 Dołączył: 2011-08-18 Wpisów: 2
Wysłane:
2 września 2011 09:36:18
Święte słowa  biorę je do serca i pogłębiam wiedzę! Dzięki!
|