Forum StockWatch.pl
AD.bx ad0a2
StockWatch.pl
AD.bx ad0b
Witamy Gościa Szukaj | Popularne Wątki | Użytkownicy | Zaloguj | Zarejestruj

Zielarz

Zielarz

Ostatnie 10 wpisów
Oplaty tranzakcyjne, niby tak ALE ta oplate tranzakcyjna pasowalo by zaplacic komu ? kazdej (bylej) koparce ktora sklada sie na "kworum" do uwierzytelnienia tranzakcji ...
System jest taki ze im wiecej koparek tym lepiej czyli wiarygodniej i szybciej mozna zawrzec tranzakcje. Stoi to w sprzecznosci z oplata tranzakcyjna bo kazdej koparce pasuje zaplacic prowizje czyli im wiecej koparek tym drozsza tranzakcja albo mniejsza prowizja. To samo w sobie doprowadza do sytuacji kiedy istniejace koparki beda niechetnie patrzyly na jakiekolwiek powstajace nowe poniewaz to odbierze im dochod a za prad placic bedzie trzeba ... w czym wlasciwie ? Jezeli w bitcoinie (scenariusz utopijny kiedy producenci energii akceptuja bitcoin) to zarobione prowizje musza wystarczyc na zaplacenie za energie (a czy tak bedzie to nie wiadomo). Jezeli jednak w starej walucie to sutuacja dla mnie robi sie metna. Jezeli wlasciciele koparek nie beda mieli ochoty wydawac bitcoinow zarobionych z prowizji (bo w srodowisku gdzie dalej istnieje i dominuje waluta paierowa bitcon jest skazany na deflacje wiec lepiej go akumulowac) to stana sie one czarnymi dziurami zasysajacymi bitcoiony do ostatniej tranzakcji.

Nawet jezeli nie bitcoin, to mechanizm innych kryptowalut jest chyba ten sam.
Oby nigdy więcej drzewa nie przysłoniły mi lasu ...
It’s just money. It’s made up.

nie bede sie wypowiadal w temacie mozliwosci spekulacji na bitcoinie ale podzieje sie jedynie paroma watpliwosciami co do samej konstrukcji tego "walora"

1. czemu autor pozostaje anonimowy i co to zwykle oznacza ?
2. jaki interes beda mialy koparki by uwierzytelniac dalej tranzakcje kiedy za pare lat dojdzie sie do punktu kiedy definitywnie zakonczona bedzie emisja, kto je wtedy przejmie i jakie beda tego skutki ?
3. zakladajac ze projekt sie przyjmie i bedzie respektowany przez banki centralne, powiedzmy panstwa czy inne socjalistyczne konglomeraty, zakladajac ze ilosc bitcoinow jest/bedzie skonczona a wszystko w kolo sie drukuje jak i wydobywa z pod ziemi (dolary, zloto czy cos), zastanowcie sie co bedzie mozna kupic ze te "podobno zgubione" milion bitcoinow zalegajacych na anonimowym koncie z poczatku projektu ? caly kraj ? caly kontynent ? czy wtedy nagle okaze sie ze autor tego (genialnego jednak) podejscia przypadkiem ma cos wspolnego np z goldman sachs tylko narazie "sie wstydzi" przyznac a caly interes ma wygladac na oddolny, niezalezny i antysystemowy ?
4. skoro bitcoin jest podobno fajny to czemu powstaja kolejne kryptowaluty i szukaja poparcia ?

byc moze mam nieaktualne informacje i powyzsze watpliwosci to tylko moje niedoinformowanie.
Nawet jezeli to przekret stulecia nie twierdze ze nie mozna na tym zarobic :)
Pozdro.
Oby nigdy więcej drzewa nie przysłoniły mi lasu ...
It’s just money. It’s made up.



ktos napisal:
Cytat:
I'm marathoning his videos and it's not helping at all...

Oby nigdy więcej drzewa nie przysłoniły mi lasu ...
It’s just money. It’s made up.

Sluchac, nie patrzec. Ostrzegalem.
http://youtu.be/LatorN4P9aA
A w ogole, gdzie jest Buldi ??
Oby nigdy więcej drzewa nie przysłoniły mi lasu ...
It’s just money. It’s made up.


www.youtube.com/watch?v=MXPMbi...
Oby nigdy więcej drzewa nie przysłoniły mi lasu ...
It’s just money. It’s made up.

W sumie chyba faktycznie bedzie lepiej jak zglosi sie inny pomyslodawca.
Pozdro.
Oby nigdy więcej drzewa nie przysłoniły mi lasu ...
It’s just money. It’s made up.

1. ja nie chce google charts bandhead
Sa fajne ale trzeba byc online (no dobra, jestem online ale nie chce by mi to sie komunikowalo i sciagalo cos za kazdym razem zwlaszcza ze nie wystawiam tego w sieci a jestem jedynym ogladaczem)

2. chcesz qt - moze byc qt blob3 Na tym poziomie to juz mozna by wykrywac czy dane sa 3d i rysowac przestrzenny wykres z mozliwoscia obrotu ... mniam. Ale aby to w ogole mialo sens to to musi byc szybsze niz uruchomienie matlaba, przedragowanie csv dla importu zmiennej, klikniecia PPM i wybraniu "plot" ...
Oby nigdy więcej drzewa nie przysłoniły mi lasu ...
It’s just money. It’s made up.

stop, stop, stop. Program ktory robi wykres google charts z csv to ja juz mam (skrypt w tcl'u) i dziala. mi chodzi o jakis wlasnie inny engine "wykresowy" w javie/javascripcie ktorych ja tez nie znam.

Edit: Poza tym C++ nie jest najlepszym jezykiem to w sumie prostego obracania stringami. Do tego sie nadaja wlasnie tcl, perl czy moze inny jezyk wyzszego poziomu. Problemem w tym "tasku" jest znajmosc tego engine'u do wykresow a nie odczyt i parsowanie pliku textowego. jak sie dobrze zakrecic to pewnie sa biblioteki ktore to robia w jednej linijce ;)
Oby nigdy więcej drzewa nie przysłoniły mi lasu ...
It’s just money. It’s made up.

Doprecyzuje. Mamy plik csv ale nie z baza bossa, plik csv z jakimikolwiek danymi, w dowolnej liczbie wymiarow. aplikacja wczytuje to, okresla czy dane sa 2d,3d czy wiecej serii, czy sa spojne i zapisuje html.niczego nie pokazuje w gui, czysty batch. W sczegolnym przypadku moga to byc ceny oczywiscie. Wtedy mozna je spbie ogladac w ami czy innym metastocku ale jak to jest wynik jakichs innych obliczen, jakis histogram np, rozklad prawdopodobienstwa to juz ami tego nie pokaze. Do tego trzeba matlaba albo chociaz excela.
Mysle o zastosowaniu technologii dyskutowanej np tu:
stackoverflow.com/questions/26...

Jak nie bedzisz mial ochoty podjac sie takiego dosc specyficznego zadania to oczywiscie nie ma sprawy, ale sam pytales o pomysl na "co by tu napisac". Do implementacji grala moze dojedziemy pozniej, narazie tylko taka mala Liar rozgrzewka.
Oby nigdy więcej drzewa nie przysłoniły mi lasu ...
It’s just money. It’s made up.

Potrzeba pomysly na program ? Puosze baudzo Whistle
przydal by sie program ktory konwertuje plik .csv na htmla z FAJNYM i SZYBKIM wykresem np w javascripcie czy javie. Szybkim wiec dzialajacym no lokalnym engine a nie jak google charts. Przykladowo ja mam "skrypcick" ktory generuje cos na ten ksztalt przykladowo.
Kod:
<html>
    <head>
        <script type="text/javascript" src="https://www.google.com/jsapi"></script>
        <script type="text/javascript">
            google.load("visualization", "1", {packages:["corechart"]});
            google.setOnLoadCallback(drawChart);
            function drawChart() {
                var data = google.visualization.arrayToDataTable([
                    ['nr','ser0','ser1'],
                    [0,5,0.0986667],
                    [1,10,0.125621],
                    [2,15,0.156498],
                    [3,25,0.206758],
                    [4,40,0.268355],
                    [5,65,0.368846],
                    [6,105,0.472385],
                    [7,170,0.653677],
                    [8,275,0.848432],
        ]);
    var options = {
         title: 'TITLE',
         fontSize:10,
         lineWidth:1,
         chartArea:{left:"1%",top:"1%",width:"90%",height:"98%"},
         vAxis: {'logScale':false,'textPosition':'in', gridlines: {count: 20,}},
         hAxis :{'textPosition':'in', gridlines: {count: 20,}}
    };

        var chartmain = new google.visualization.LineChart(document.getElementById('vis_chart_main'));
        chartmain.draw(data, options);

        var data_ser0 = new google.visualization.DataView(data);
        data_ser0.setColumns([0,1]);

        var chart_ser0 = new google.visualization.LineChart(document.getElementById('vis_chart_ser0'));
        chart_ser0.draw(data_ser0, options);

        var data_ser1 = new google.visualization.DataView(data);
        data_ser1.setColumns([0,2]);

        var chart_ser1 = new google.visualization.LineChart(document.getElementById('vis_chart_ser1'));
        chart_ser1.draw(data_ser1, options);

        var data_XY = new google.visualization.DataView(data);
        data_XY.setColumns([1,2]);

        var chart_XY = new google.visualization.LineChart(document.getElementById('vis_chart_XY'));
        chart_XY.draw(data_XY, options);


        }
        </script>
    </head>
    <body>

        <div id="vis_chart_main" style="width: 1800px; height: 800px;"></div>

        <div id="vis_chart_ser0" style="width: 1800px; height: 600px;"></div>
        <div id="vis_chart_ser1" style="width: 1800px; height: 600px;"></div>
        <div id="vis_chart_XY" style="width: 1800px; height: 600px;"></div>

    </body>
</html>


ten jest oczywiscie trywialny, przy wiekszych trzeba poczekac az google zassa i uruchomi cale swoje miecho a koncepcja jest taka ze mam csv, wciskam enter i widze. blah5
Oby nigdy więcej drzewa nie przysłoniły mi lasu ...
It’s just money. It’s made up.

Informacje
Stopień: Elokwentny
Dołączył: 16 maja 2009
Ostatnia wizyta: 13 grudnia 2017 14:45:28
Liczba wpisów: 455
[0,14% wszystkich postów / 0,12 postów dziennie]

Kanał RSS głównego forum : RSS

Forum wykorzystuje zmodfikowany temat SoClean, autorstwa J. Cargman'a (Tiny Gecko)
Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,561 sek.

AD.bx ad3a
AD.bx ad3b
AD.bx ad3c
AD.bx ad3d