pixelg
arkusz excela do zarządzania kapitałem na giełdzie - Warsztat - Forum StockWatch.pl
Witamy Gościa Szukaj | Popularne Wątki | Użytkownicy | Zaloguj | Zarejestruj

1 2 3 4 5 6 7 8 9

arkusz excela do zarządzania kapitałem na giełdzie

phobos
0
Dołączył: 2011-11-12
Wpisów: 173
Wysłane: 12 grudnia 2011 21:59:10
Dzięki wielkie wave
"Niepowodzenie jest częścią procesu na który składa się sukces"

phobos
0
Dołączył: 2011-11-12
Wpisów: 173
Wysłane: 14 grudnia 2011 21:39:12
Mam problem z arkuszem, po wprowadzeniu danych w zakładce "akcje" nie działają mi żadne przyciski "wyświetl domy maklerskie" itd.
Wiesz o co może chodzić? Korzystam z Excela 2010

pozdrawiam
"Niepowodzenie jest częścią procesu na który składa się sukces"

kijekjjk
0
Dołączył: 2009-01-05
Wpisów: 336
Wysłane: 14 grudnia 2011 23:45:17
excel domyslnie moze blokowac makra..proponuje wiec sprawdzic opcje excela...jesli to nie pomoze, prosze pisac
„Inwestorzy nie planują przegrywać. Przegrywają, bo nie planują”...
"Taka jest moja koncepcja
Tak ja to widzę"

>> Ponad 160% zysku od początku 2017 r. – sprawdź ofertę portfela wzorcowego Cztery Fazy Rynku w StockWatch.pl


phobos
0
Dołączył: 2011-11-12
Wpisów: 173
Wysłane: 15 grudnia 2011 00:01:29
Niestety to nie to, zaznaczyłem opcję "enable all macrs" i bez żadnych zmian.
"Niepowodzenie jest częścią procesu na który składa się sukces"
Edytowany: 15 grudnia 2011 00:01

Aroz
0
Dołączył: 2011-12-19
Wpisów: 1
Wysłane: 19 grudnia 2011 13:07:31
Witam czy jest szansa na linku z bieżąca wersja arkusza ?
Pozdr.A

kijekjjk
0
Dołączył: 2009-01-05
Wpisów: 336
Wysłane: 19 grudnia 2011 22:08:25
@phobos
sprawdziłem plik pod excelem 2010 - działa bez zarzutu podobnie jak i w przypadkach innych wersji
zaproponowac moge jedynie ponowne sciagniecie arkusza, sprawdzenie pliku ponowne u siebie pod wersja 2010 oraz pod inna wersja excela/na innym komputerze. jezeli plik zadziala pod inna wersja excela/na innym komputerze (a powinien;), to jedyna przeszkoda moga byc wewnetrzne ustawienia danego excela

niestety "zdalnie" trudno pomoc w tym przypadku d'oh!
oczywiscie bardzo prosze o informacje czy udalo sie rozwiazac problem

@Aroz
aktualizacja linku poniżej:

Uwaga! Treść tego wpisu jest dostępna tylko dla posiadaczy abonamentu do Strefy Premium.

Zamów abonament aby uzyskać natychmiastowy dostęp do wszystkich treści i narzędzi serwisu.

(Liczba znaków: 150)

„Inwestorzy nie planują przegrywać. Przegrywają, bo nie planują”...
"Taka jest moja koncepcja
Tak ja to widzę"

Simban
0
Dołączył: 2009-06-08
Wpisów: 7
Wysłane: 30 grudnia 2011 09:18:11
Witam, spóźniłem się chyba, pliku już nie ma. Czy jest jeszcze szansa na odświeżenie linka?

kijekjjk
0
Dołączył: 2009-01-05
Wpisów: 336
Wysłane: 1 stycznia 2012 20:20:58
Szansa jest zawsze ;)
Link poniżej

Uwaga! Treść tego wpisu jest dostępna tylko dla posiadaczy abonamentu do Strefy Premium.

Zamów abonament aby uzyskać natychmiastowy dostęp do wszystkich treści i narzędzi serwisu.

(Liczba znaków: 150)



Pozdrawiam
wave
„Inwestorzy nie planują przegrywać. Przegrywają, bo nie planują”...
"Taka jest moja koncepcja
Tak ja to widzę"

Simban
0
Dołączył: 2009-06-08
Wpisów: 7
Wysłane: 8 stycznia 2012 14:09:29
Pięknie dziękuję. Tym razem transmisja powiodła się. Pozdrawiam i hojnego 2012 życzę thumbright

kijekjjk
0
Dołączył: 2009-01-05
Wpisów: 336
Wysłane: 12 lutego 2012 23:43:23
update ;)

Uwaga! Treść tego wpisu jest dostępna tylko dla posiadaczy abonamentu do Strefy Premium.

Zamów abonament aby uzyskać natychmiastowy dostęp do wszystkich treści i narzędzi serwisu.

(Liczba znaków: 150)

„Inwestorzy nie planują przegrywać. Przegrywają, bo nie planują”...
"Taka jest moja koncepcja
Tak ja to widzę"
Edytowany: 12 lutego 2012 23:43


mp1
0
Dołączył: 2011-06-27
Wpisów: 93
Wysłane: 21 lutego 2012 01:39:17

kliknij, aby powiększyć


Co robie źle?
Z całym szacunkiem do pracy, przyznam szczerze, że po 15minutach korzystania z arkusza, czuje się dobrze wyprowadzony z równowagi, a do komputerów jakiś oporny nie jestem.

endriu_l
0
Dołączył: 2009-10-19
Wpisów: 74
Wysłane: 21 lutego 2012 07:40:35
strzelam - spróbuj napisać cenę akcji zgodnie z ustawieniami regionalnymi komputera (np. z przecinkiem zamiast kropki)

mp1
0
Dołączył: 2011-06-27
Wpisów: 93
Wysłane: 21 lutego 2012 08:12:26
Niestety nie..

kijekjjk
0
Dołączył: 2009-01-05
Wpisów: 336
Wysłane: 21 lutego 2012 21:21:47
Cytat:
Z całym szacunkiem do pracy, przyznam szczerze, że po 15minutach korzystania z arkusza, czuje się dobrze wyprowadzony z równowagi, a do komputerów jakiś oporny nie jestem.


arkusz jest darmowy dla uzytkownikow portalu (abonamentowcow !) i mogą się w nim przytrafić jakieś błędy, które oczywiście w miarę możliwości czasowych będą naprawiane

a tak jak pisalem wczesniej:

Cytat:
udostępniam co mam.
arkusz poniżej służy do zapisywania transakcji dokonanych na akcjach - GPW i NC.
(kontrakty na ten moment NIE działają)
(...)
TESTUJCIE
jak cos nie dziala to piszcie
zyczenia, skargi i wszelkie uwagi przyjmuje chetnie;)
(1 listopada 2011 23:44:49)


w % stop losie byl blad ;-)
i juz powinno dzialac:


kliknij, aby powiększyć


tutaj link do pobrania:

Uwaga! Treść tego wpisu jest dostępna tylko dla posiadaczy abonamentu do Strefy Premium.

Zamów abonament aby uzyskać natychmiastowy dostęp do wszystkich treści i narzędzi serwisu.

(Liczba znaków: 150)



pozdrawiamsalute
„Inwestorzy nie planują przegrywać. Przegrywają, bo nie planują”...
"Taka jest moja koncepcja
Tak ja to widzę"
Edytowany: 21 lutego 2012 21:22

ArTi82
0
Dołączył: 2012-03-18
Wpisów: 3
Wysłane: 25 marca 2012 18:31:57
witam. chyba dawno nikt tu nie zaglądał. można prosić o aktualizacje linku.
Mam pytanie odnośnie arkusza. jak usunąć omyłkowo wprowadzoną transakcje, załóżmy że wprowadzam kilka transakcji po kolei jednej firmy i raz drugiej firmy omyłkowo nie zmieniając nazwy firmy podczas wypełniania arkusza. jak usunąć ta transakcje żeby usuneło także wprowadzone na stan akcje

zbig10101
0
Dołączył: 2012-03-29
Wpisów: 12
Wysłane: 31 marca 2012 11:45:48
czy ten arkusz chodzi pod systemem MAC OS ?

kijekjjk
0
Dołączył: 2009-01-05
Wpisów: 336
Wysłane: 1 kwietnia 2012 23:06:15
@ArTi82
- link zaaktualizowany:
Uwaga! Treść tego wpisu jest dostępna tylko dla posiadaczy abonamentu do Strefy Premium.

Zamów abonament aby uzyskać natychmiastowy dostęp do wszystkich treści i narzędzi serwisu.

(Liczba znaków: 105)

">www.filefactory.com/file/of3o6...

- błędnie wprowadzona transakcje można usunąć ręcznie z arkusza..lub tez nadpisac na nia prawidlowa transakcje (podajac odpowiedni numer wiersza)...aktualny stan akcji "wczytywany" jest na podstawie wartosci w arkuszu akcje=>jezeli w arkuszu akcje wartosci zostana poprawione na prawidlowe, to w portfelu rowniez nastapi aktualizacja

@zbig10101
nie mialem doswiadczenia z MAC OS..ale ten arkusz to zwykly arkusz excel'owski, zawierajacy makra - nic wiecej..tak na logike - w interesie tworcow MAC OS jest by powszechnie stosowane arkusze excela dzialaly tam jak nalezy ;)
„Inwestorzy nie planują przegrywać. Przegrywają, bo nie planują”...
"Taka jest moja koncepcja
Tak ja to widzę"

zbig10101
0
Dołączył: 2012-03-29
Wpisów: 12
Wysłane: 12 kwietnia 2012 11:07:55
mam taką sugestię:
1) po wprowadzeniu danych wejściowych mozna wyspacjować formuilarz wprowadzanych danych.
2) jesli wprowadzamy dane to mozna zapamietać numer wiersza i z automatu wstawiać numer wiersza o 1 wiekszy od ostanio wprowadzonego, z dopuszczeniem mozliwości zmiany jego wartości


formatka wprowadzania, nie kontroluje wprowadzonych danych i tak można wprowadzić błędną kwote transakcji, czy złą date np 12 cyfrową

kijekjjk
0
Dołączył: 2009-01-05
Wpisów: 336
Wysłane: 17 kwietnia 2012 20:34:10
@zbig10101
dziękuję za uwagi. całkowicie się z nimi zgadzam :)
gdyby pojawiło się większe zainteresowanie tego typu zmianami oraz znalazłbym czas na ich dokonanie - zostałyby one wprowadzone :)

poniżej link

Uwaga! Treść tego wpisu jest dostępna tylko dla posiadaczy abonamentu do Strefy Premium.

Zamów abonament aby uzyskać natychmiastowy dostęp do wszystkich treści i narzędzi serwisu.

(Liczba znaków: 233)

„Inwestorzy nie planują przegrywać. Przegrywają, bo nie planują”...
"Taka jest moja koncepcja
Tak ja to widzę"

jimmi
0
Dołączył: 2010-08-04
Wpisów: 169
Wysłane: 27 kwietnia 2012 08:44:45
Kijekjjk arkuz jest wspanialy, ale jesli mozna cokolwiek zmienic na lepsze to zmieniaj. Przy wprowadzaniu transakcji fajnie jakby system pamietal ostanio wprowadzana-bylo by szybciej wypelniac pola, ale to tak tylko pisze-i tak jest gitt Dancing

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Nie możesz tworzyć nowych wątków.
Nie możesz odpowiadać w wątkach.
Nie możesz usuwać swoich wpisów.
Nie możesz edytować swoich wpisów.
Nie możesz tworzyć ankiet.
Nie możesz głosować w ankietach.

Kanał RSS głównego forum : RSS

Forum wykorzystuje zmodfikowany temat SoClean, autorstwa J. Cargman'a (Tiny Gecko)
Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,909 sek.

PORTFEL STOCKWATCH
Data startu Różnica (%) Różnica (zł) Wartość
01-01-2017 +166,57% +33 314,35 zł 53 314,35 zł
Logowanie

Zaloguj
Zapamiętaj | Rejestruj | Aktywuj | Odzyskaj hasło