0 Dołączył: 2013-02-03 Wpisów: 2
Wysłane:
4 lutego 2013 01:52:23
Witam, czy pomnażanie pieniędzy na forexie bedzie sensowne (udało mi sie ładnie zarobic, ale czy nie zjedzą mnie prowizje) ? Korzystam z trading212 i niby zero prowizji, ale beda z banku pobierane i ktoś mi doradzi jaki bank wybrać żeby były jak najmniejsze prowizje mam zamiar handlować głownie EUR/USD.
|
0 Dołączył: 2013-05-16 Wpisów: 5
Wysłane:
16 maja 2013 11:54:34
Po pierwsze, prowizje na platformach transakcyjnych są coraz niższe. Masa Brokerów nie zarabia na prowizjach, ale na stratach klientów. Dopiero przygotowywana dyrektywa MIFID II ma odwrócić sytuację. W przyszłości w Europie, obowiązkiem brokera będzie ujawnianie historii handlowej od momentu zawarcia zlecenia do realizacji na platformie bankowej. To dobra informacja dla banków, które odzyskają bezpośrednio dużą grupę Klientów. Nowelizacja przepisów o obrocie giełdowym sprawi, że grono pośredników zostanie zredukowane. Odpowiadając na Twoje pytanie, jeśli twoja strategia inwestycyjna jest dopasowana do portfela i nie przekraczasz progu ryzyka 1% na pozycję koszty transakcyjne nie powinny mieć znaczenia. Jeżeli jednak, twoja strategia jest agresywna i stawiasz wiele pozycji w krótkim przedziale czasowym wówczas, płacona prowizja będzie miała wpływ na rentowność strategii.
|
0 Dołączył: 2014-09-09 Wpisów: 109
Wysłane:
15 stycznia 2015 12:19:52
Możliwa jest sytuacja, kiedy SL nie zadziała? Czy to jest dopuszczalne? Chodzi o parę eur/chf.
Edytowany: 15 stycznia 2015 12:20
|
PREMIUM
42 Grupa: Bus Driver, Zespół StockWatch.pl
Wysłane:
15 stycznia 2015 13:47:00
To zależy od tego u jakiego brokera i jaki masz rachunek. Poza tym co znaczy, że nie zadziałał? Wcale nie został zrealizowany, czy po innej cenie niż ustalona?
|