0 Dołączył: 2009-02-06 Wpisów: 925
Wysłane:
15 maja 2016 20:08:54
Poszukuje dostawcy danych finansowych wszystkich spółek z GPW i NC - chodzi mi o suche dane ze sprawozdań finansowych w postaci dokumentu np. Excel lub w XML. (bilans, rachunek przepływów, rachunek zysków)
Czy jakiś podmiot zajmuje się dostarczaniem takich danych? Na ile jest on wiarygodny?
Odrazu zastrzegę ze nie interesują mnie ręczne przepisywanie danych z raportów stad potrzebuje zbiorcze źródło danych w jednolitym formacie.
|
0 Dołączył: 2013-06-17 Wpisów: 37
Wysłane:
16 maja 2016 13:52:05
Kiedyś w pracy korzystałem z Notoria Serwis, nie napotkałem żadnych dziur czy trudności, choć współpracownicy mówili, że czasem jakieś buble się zdarzają. Dane były uszeregowane analogicznie dla każdej spółki w osobnym xlm.
Jest też chyba coś takiego jak Bisonde - ale to chyba bardziej do spółek niepublicznych.
Na uczelni korzystałem z bazy EMIS.com, gdzie był wykupiony dostęp - dla spółek publicznych dane są uzupełniane dość sprawnie, nigdy nie napotkałem żadnych braków. Dane eksportuje się bez problemu do xls.
Na co dzień nie pracuję już z podobnymi danymi finansowymi, opisałem jedynie swoje dotychczasowe doświadczenia:)
Edytowany: 16 maja 2016 13:52
|