PARTNER SERWISU
jpqilwka

Jaki dom maklerski wybrać?

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 31 października 2009 00:15:48
Chciałbym przenieść się z durnego mbanku do jakiegoś sensowniejszego DM, ale mam pewne wymagania:

1. Koniecznie muszę mieć w trakcie sesji dostęp do "lekkiego" appletu z konfigurowalnym arkuszem notowań i możliwością składania zleceń wyłącznie za pomocą WWW. Nie chcę w pracy instalować żadnego softu do transakcji (a z tego co sprawdzałem, np. w XTB jest wyłącznie "gruba" aplikacja). Pod tym względem mbank jest bardzo dobry, bo trzymam sobie w pracy w przeglądarce jedną zakładkę z kontem i notowaniami w małym okienku i jest git. Natomiast bardzo brakuje mi wyceny portfela z wyszczególnieniem zysków i strat (muszę się posiłkować arkuszem kalkulacyjnym).

2. Bardzo fajnie by było, gdybym w domu mógł jednak zainstalować jakiś większy soft i wygodnie przeglądać zawartość portfela, historię transakcji itd. A jeszcze jakby dało się zaciągnąć surowe dane intraday do samodzielnej analizy we własnym sofcie to byłoby już naprawdę super.

3. Zależy mi na najbardziej podstawowych kontraktach na WIG20. Forex i towary już niekoniecznie (nie mam do tego nerwów).

4. Nie zależy mi na przysyłanych analizach, ufam tylko sobie.

Oferta XTB wygląda kusząco, ale ta gruba aplikacja mi nie pasuje. Co możecie mi polecić? Znajomy ma konto w BOŚ i z tego co mi mówił nie ma tam możliwości podglądu notowań w applecie, są tylko notowania na zwykłym statycznym WWW (koniecznie chcę widzieć zlecenia w czasie rzeczywistym).
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

nowy1960
0
Wpisów: 126
Wysłane: 31 października 2009 00:46:05
Chodzi ci o coś takiego??
Leciutki NOL3 z możliwością szybkiego składania zleceń
media.stockwatch.pl/data/broke...
Dodawanie spółek w NOL3
media.stockwatch.pl/data/broke...
Rentownośc twojej inwestycji
media.stockwatch.pl/data/2009/...
DMBZWBK

mathu
0
Wysłane: 31 października 2009 01:05:02
Tak, to wygląda w porządku, a jeszcze możliwość wyklikania zlecenia na notowaniach to już w ogóle bajka.

Nie ma tam jakichś niedogodności?
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
Edytowany: 31 października 2009 01:05

nocnygracz
0
Wpisów: 2 104
Wysłane: 31 października 2009 01:30:59
mathu napisał(a):
Znajomy ma konto w BOŚ i z tego co mi mówił nie ma tam możliwości podglądu notowań w applecie, są tylko notowania na zwykłym statycznym WWW (koniecznie chcę widzieć zlecenia w czasie rzeczywistym).

Nie sądzę, abyś znalazł biuro maklerskie, które nie oferuje możliwości obserwowania zleceń w czasie rzeczywistym. A z aplikacji NOL3 można korzystać również w kilku innych (poza wspominanym wyżej BZWBK) biurach.
Jednym z przykładów może być BOŚ.

mathu
0
Wysłane: 31 października 2009 01:45:00
No to mój znajomy jakiś niezorientowany.Sick

martinezo
0
Wpisów: 498
Wysłane: 31 października 2009 05:27:07
Poczytaj jeszcze TEN wątek - też trochę informacji tam jest.

Powoli do celu

Dapi
PREMIUM
0
Wpisów: 993
Wysłane: 31 października 2009 10:02:50
NOL3 wymaga instalacji to nie aplet czyli to czego potrzebuje kolega.
Poprzez stronę www w bosiu jest tylko możliwość podejrzenia jednej oferty w czasie rzeczywistym (bez względu na wykupiony abonament)...ale jest taka możliwość.

Szczerze mówiąc to nic fajniejszego pod względem prostoty nie widziałem gdzie indziej jak w mbanku - ale też niewiele widziałem. Niestety nie ma tam kontraktów. Nie wiem jak jest w Multibanku - tak samo ?
Rynki mogą pozostać irracjonalne dłużej niż ty możesz pozostać wypłacalny.

Rozbudowane wykresy: http://www.atcharts.pl
Centrum analizy technicznej: http://www.attrader.pl
Edytowany: 31 października 2009 10:07

nowy1960
0
Wpisów: 126
Wysłane: 31 października 2009 10:36:56
Zgadza się, NOL3 wymaga instalacji. Rozmiar pliku instalacyjnego to 4Mb z drobnymi więc nie jest to żadna kobyła. Z jego poziomu też można składać zlecenia k/s.

mathu
0
Wysłane: 31 października 2009 10:53:09
Hmm, jak tak czytam o tych wszystkich problemach z wywalaniem na fixingu, z niedochodzącymi sms-ami, to aż cieszy mnie że siedzę w mbanku, bo tu nigdy nie miałem takich problemów.

Co do NOL3 - jeśli ta aplikacja otwiera każde okienko jako formularz widoczny na pasku zadań, to niestety podziękuję: img146.yfrog.com/img146/2134/n...

Po części dlatego, że nie chciałbym żeby każdy kto ze mną rozmawia przy biurku widział że poświęcam czas na głupoty, a po drugie dlatego że i bez tego jako programista mam pasek aplikacji rozszerzony na trzy rzędy i wypełniony w całości różnymi oknami i po prostu w takim bałaganie już w ogóle nie mógłbym się połapać Whistle

Ech, wprowadziliby futures w mbanku i problem by się rozwiązał...

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,238 sek.

ddxrsfro
csxinxok
topybefd
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
grvvukbx
klfhicvh
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat