Witam.
Jako, ze niedawno postanowilem zrobic sobie statystyke mojego rachunku maklerskiego, zeby wiedziec na czym stoje, podziele sie z tym co przez ostatnie 3 miesiace dzialo sie na moim rachunku (3 miesiace, bo niestety historia transakcji mojego rachunku tylko tyle obejmuje, teraz juz jednak bede na biezaco prowadzil zestawienie transakcji). Jak sie okazalo, bardzo dobrze, ze to zrobilem bo pokazalo mi to duzo moich bledow, ktorych bede sie staral unikac w przyszlosci. Moim utrapieniem jest przedewszystkim cierpliwosc i trudnosc do opanowania emocji (zadna nowosc chyba

). Moim celem jest niedopuszczenie do powaznych strat, i oczywiscie osiagniecie zysku. Staz - od marca biezacego roku ( dziecko hossy

).
przeczytalem juz kilka ksiazek, zamierzam poglebiac jeszcze bardziej swoja wiedze gdyz z biegiem czasu gieldowe tematy sa jeszcze bardziej wciagajace i interesujace. stanowi to dla mnie idealna odskocznie od studiow na politechnice
Oto zestawienie na dzien dzisiejszy (- znaczy transakcja zakonczona, + ze mam aktualnie te akcje)

kliknij, aby powiększyćTutaj krotkie podsumowanie:

kliknij, aby powiększyćwidac, że nie wyszlo mi to tak zle. oczywiscie biore pod uwage to, ze okres w ktorym zaczalem sie interesowac gielda jest sprzyjajacy, wiec nie wiem jak bedzie dalej

no ale zobaczymy.
niedawno tez zaczalem sie interesowac futures, chodz narazie boli

kliknij, aby powiększyć
kliknij, aby powiększyćna biezaco postaram sie pisac czym sie kieruje w wybieraniu spolek i opisywac dalsze zmagania.
wszelkie uwagi i komentarze mile widziane
Investment is most prudent when it is most businesslike. Benjamin Graham