Cytat:czytając Twoją odpowiedź też dochodzę do wniosku, że dalsza nasza wspólna dyskusja jest bezcelowa:-)
O widzisz, dochodzimy do podobnych wniosków, a nie musisz czytać elaboratów

Narzekasz na brak argumentów, ale je przedstawiłem w pierwszym poście. Chodzi o to, że obstawiając wg Twojej strategi nic nie ryzykujesz, najwyżej wyjdziesz na zero. A z punktami ujemnymi możesz być pod kreską i zostać wyprzedzonym przez nowych graczy (tak jak na giełdzie). To odzwierciedla rzeczywistą sytuację. Mniej opłaca się "jechać po bandzie" i obstawiać największe balony, bo można stracić.
W przypadku jeśli przewiduję bessę, nie biorę udziału w konkursie. Proste. W Twoim systemie trzeba obstawiać zawsze, bo to jest optymalna strategia.
Cytat:Konkurs ma służyć ocenie umiejętności uczestników, a nie ocenie czynników losowych jakie mogą zaistnieć.
To zawsze będzie przybliżenie. Część będzie strzelała jak w kasynie, ot dla zabawy. W jaki sposób to odzwierciadla cokolwiek innego niż czynnik losowy?
Równie dobrze możesz regularnie znajdować się poza pierwsza 20 i nie dostawać żadnych punktów, zarabiając realnie pieniądze. W rankingu będziesz figurował razem z osobami, które poniosły straty, albo o zgrozo będziesz za nimi... (w przypadku, jak komuś dobrze szło przez cały rok, ale wyczyścił konto w grudniu).
Cytat:Dobrze, że już mnie nie mylisz z kobietą, jak to miało miejsce w niedalekiej przeszlości
Jesteś trzecią osobą, która mi to ostatnio wypomniała. Wybacz Panie "Miła" (bo tak można przeczytać Twój nick, zakładając brak polskich znaków), ale ludzki umysł działa na zasadzie uproszczeń i pewnych filtrów. Tak jestem człowiekiem

Czy jest jeszcze na forum ktoś kto chce mi to wypomnieć? Proszę uczynić to tu i teraz, pókim dobry, albo zamilknąć na wieki!

Klika się i sprzedaje ;-)