no i na mnie przyszła pora, poczytałem inne kroniki i stwierdziłem, że podzielę się przemyśleniami amatora jakim jestem
więc:
STAŻ: oglądam Książęcą od 2 lat
UMIEJĘTNOŚCI: żadne :D
POKORA: -50% na Kolastynie (teraz miraculum), i tyle samo na Midas
WIZYTA U KARDIOLOGA PO: PETROhipnoza marzec 2010
SUKCES: IDM +68% , Impexmetal +40%
WYZNACZNIK: patrzę na fundamenty, trend oraz MACD
METODA: SL i podnoszenie co 5% (obiecuję sobie że w końcu będę się trzymał tego)
CEL PORTFELA 1: brak pozycji zamkniętych na czerwono :D (ponad pół roku już)
CEL PORTFELA 2: żeby tygodniowo conajmniej na dobry obiadek z dziewuchą zarobić, czyli szybki obrót
więc - ostatnimi dniami przysiadłem trochę do zaległości na parkiecie i porobiłem porządki w portfelu, spieniężyłem IPXa, poczekam na kolejny dołek, bo walorek godzien uwagi
dzisiaj zakup dwóch spółek o nienagannym trendzie:
FAMUR - bardzo ładny trend, spółka już dużo poszła, więc na kokosy już nie liczę, MACD wysoko i bliżej sygnału sprzedaży, kupno w dniu spadkowym, oby nie w dniu przełamaniu trendu, C/WK dosyć wysoko, więc ustalam sobie że to akurat na obiadek mogę zarobić (+5%)
CORMAY - bardzo podobna sytuacja, trend przepiękny, MACD też wysoko, C/WK w sektorze kiepsko, ale póki lokomotywa goni to wsiadam, chociaż zlecenie mogłem wystawić dzisiaj, a nie wczoraj po kursie zamknięcia
a teraz statystyka całego portfela:
IDMSA
+5,6% (czekam na odbicie, po trochę wyspokojniał za bardzo ten walorek)
FAMUR
-1,23% (wyżej opisany)
CORMAY
-2,16% (wyżej opisany)
ADVADIS
-14% (wstyd gadać, dobrze że za kilka złotych)
PETROLINV - pamiątka po petrohipnozie, ale tak mało że nazywam to losem na loterię :) jak Rysiu znajdzie ropę to może zarobię i się pochwalę
w tym tygodniu obiadki sponsorowane przez BORYSZEW (+4% skasowane), i BPH (+7%)
jak ktoś chętny mnie na ziemię sprowadzić to zapraszam, krytyka mile widziana, a i pomysły na sponsora obiadków też mile widziane
http://www.puzzla.pl - tym zarabiam na waciki
Ofiara petrohipnozy - leczenie wciąż trwa
IDM, FMF, CRM i kilka innych drobiazgów
obserwuję: SGR, HEL, IPX, SNS, OIL