PARTNER SERWISU
xskvcghu

na wariackich papierach

remee
0
Wpisów: 29
Wysłane: 25 marca 2011 22:30:02
no i na mnie przyszła pora, poczytałem inne kroniki i stwierdziłem, że podzielę się przemyśleniami amatora jakim jestem
więc:

STAŻ: oglądam Książęcą od 2 lat
UMIEJĘTNOŚCI: żadne :D
POKORA: -50% na Kolastynie (teraz miraculum), i tyle samo na Midas
WIZYTA U KARDIOLOGA PO: PETROhipnoza marzec 2010
SUKCES: IDM +68% , Impexmetal +40%
WYZNACZNIK: patrzę na fundamenty, trend oraz MACD
METODA: SL i podnoszenie co 5% (obiecuję sobie że w końcu będę się trzymał tego)

CEL PORTFELA 1: brak pozycji zamkniętych na czerwono :D (ponad pół roku już)
CEL PORTFELA 2: żeby tygodniowo conajmniej na dobry obiadek z dziewuchą zarobić, czyli szybki obrót

więc - ostatnimi dniami przysiadłem trochę do zaległości na parkiecie i porobiłem porządki w portfelu, spieniężyłem IPXa, poczekam na kolejny dołek, bo walorek godzien uwagi

dzisiaj zakup dwóch spółek o nienagannym trendzie:

FAMUR - bardzo ładny trend, spółka już dużo poszła, więc na kokosy już nie liczę, MACD wysoko i bliżej sygnału sprzedaży, kupno w dniu spadkowym, oby nie w dniu przełamaniu trendu, C/WK dosyć wysoko, więc ustalam sobie że to akurat na obiadek mogę zarobić (+5%)

CORMAY - bardzo podobna sytuacja, trend przepiękny, MACD też wysoko, C/WK w sektorze kiepsko, ale póki lokomotywa goni to wsiadam, chociaż zlecenie mogłem wystawić dzisiaj, a nie wczoraj po kursie zamknięcia

a teraz statystyka całego portfela:

IDMSA +5,6% (czekam na odbicie, po trochę wyspokojniał za bardzo ten walorek)
FAMUR -1,23% (wyżej opisany)
CORMAY -2,16% (wyżej opisany)
ADVADIS -14% (wstyd gadać, dobrze że za kilka złotych)
PETROLINV - pamiątka po petrohipnozie, ale tak mało że nazywam to losem na loterię :) jak Rysiu znajdzie ropę to może zarobię i się pochwalę

w tym tygodniu obiadki sponsorowane przez BORYSZEW (+4% skasowane), i BPH (+7%)

jak ktoś chętny mnie na ziemię sprowadzić to zapraszam, krytyka mile widziana, a i pomysły na sponsora obiadków też mile widziane
http://www.puzzla.pl - tym zarabiam na waciki
Ofiara petrohipnozy - leczenie wciąż trwa

IDM, FMF, CRM i kilka innych drobiazgów
obserwuję: SGR, HEL, IPX, SNS, OIL

Spin
14
Wpisów: 364
Wysłane: 25 marca 2011 22:48:23
odnośnie obiadków, przyglądasz się Helio ?
Edytowany: 25 marca 2011 22:48

remee
0
Wysłane: 25 marca 2011 23:26:17
zrobiłem szybciutką analizę HELIO po swojemu

fundamentalnie to wygląda to średnio, jest szybkie wybicie z trendu spadkowego, tylko na ile skuteczne?, finanse przeciętnie, wzrost przychodów, spadek zysków, czyli spadły marże, C/WK na tle sektora niefajnie

MACD jest ładne, bo idzie z dołu i już okazało się że sygnał jest prawdziwy, technik ze mnie żaden co prawda, ale ostatnio obserwuję zachowania MACD na innych spółkach i może do jakichś sensownych wniosków dojdę zanim mi się "kapitał na badania" skończy :D
zanim spojrzałem na forum wyszło mi to samo 17,20 linia trendu spadkowego, więc tuż tuż jest
chyba przyjrzę się poniedziałkowej sesyjce dobrze, może wejdę

ale dzięki za sugestię, spółek tyle że ciężko czasem wyłapać, tym bardziej że człowiek ma jeszcze inne rzeczy na głowie

P.S. na forum też doczytałem o CF które mnie niepokoją, uspokojony jestem, więc coraz bliżej zakupów ;)

buldi
0
Wpisów: 5 068
Wysłane: 26 marca 2011 00:04:26
Wizyta u kardiologa.
Dobre.
Powinno się abonament na takie wizyty sprzedawać w zestawie z niektórymi walorami.
Tak czysto technicznie z mojego punktu widzenia:
IDM angry3 - chyba że to długoterminowa inwestycja ze znacznie niższych poziomów (wspominałeś o zyskach z tego papieru)
FAMUR i CORMAY Angel - rzeczywiście w czystym trendzie wzrostowym, jednak trochę już pociągneli, ja bym poczekał na korektę. Przykładowo dzisiaj ładnie orzeł odfrunął po korekcie, idealnie odbijając się od wsparcia. Shhh
ADVADIS Think - ciekawa spólka do wejścia z krótkim SL.
PETROL - nie znalazłem odpowiedniego emotikona a tego co o nim myślę nie napiszę by Cię w trakcie terapi nie pogrążać.

powodzenia thumbright
Edytowany: 26 marca 2011 00:09

remee
0
Wysłane: 29 marca 2011 21:00:40
no tak, wtorek i popatrzmy co się wydarzyło w moim portfelu

IDM +4,53% i spada cały czas... to już moje któreś z kolei wejście w tą rzekę, do tej pory było udanie, ale chyba tzreba się ewakuować i odkupić taniej :)
FAMUR -2,63% - wygenerowany sygnał sprzedaży na MACD trochę mnie zasmucił, byle nie odwrócenie trendu, poczekam do -5%, chociaż nei chciałbym zamykać na czerwono i przerywać dobrą passę, obiadek coraz skromniejszy ;/
CORMAY -1,16% - niby nie jest źle, troszkę odrobił po kiepskim piątku
ADVADIS -18,5% - no comment

HELIO obserwuję, linia trendu przebita będzie dla mnie sygnałem do wejścia

ironicznie - Borygo dzisiaj +6 ;/ a ja ledwo co rozwód z tym papierkiem zrobiłem, możecie brać przykład i kupować ode mnie akcje :) na pewno wzrosną :D

buldi
0
Wysłane: 29 marca 2011 23:23:53
Odnośnie Advadis - ja dzisaj łyknąłem, gdyż tak jak napisałem z krótkim SL z tego poziomu moim zdaniem warto zaryzykować.
Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Co to Ci się ze stopką porobiło?
Wychodzi na to że masz jeszcze IPX i BPH, a sie nie chwalisz.

remee
0
Wysłane: 30 marca 2011 12:03:01
stopka trochę nieuaktualniana była, IPX i BPH były dość znaczne w portfelu, ale zamknąłem z bardzo fajnym zwrotem
ja się na ADV pokusiłem bo wyglądało mi na odbicie, niestety się myliłem, ale mam trochę cierpliwości więc zobaczymy

remee
0
Wysłane: 4 kwietnia 2011 21:06:06
nie dałem rady zrobić weekendowego zamknięcia, więc zrobimy poniedziałkowe

więc tygodniowy plan obiadowy został wykonany przez FAMUR, +3,42%, ale pozycja nie zamknięta jeszcze, zobaczymy, MACD okłamało mnie i dalej walorek trzymam,
za to CORMAY, o którego się mniej bałem niż o FMF zrobił mi psikusa i nie chce na zieloną stronę mocy, do dzisiaj -2,55%, no i znowu MACD wygenerowało sprzedaż, pozostaje pasy zapiąć i wierzyć w trend

IDM jest coraz bliżej chwilowej separacji, (przynajmniej częściowej) tydzień i bez zmian żadnych, ile było tyle jest czyli +4,53%, tu już bardzoej jest sentyment niż zdrowy rozsądek

ADVADIS - słów brak, czekamy dalej, ale już tylko -14%, 1gr to 4% więc procenty skaczą jak po wódce

ciekawostka - pisałem na wątku Spin'a o tym że PETROL jest w dobrej cenie do kupna, i oczywiście co? nie kupiłem bandhead (30% z kruszyny to dalej kruszyna, a tyle mam)
w ogóle sobie los ze mnie kpi, wszystko co ostatnio sprzedałem do góry poszło ;/ BRS, BPH, MIL

remee
0
Wysłane: 10 kwietnia 2011 12:27:39
Kolejny tydzień i kolejny wpis:

co ciekawego mi się udało: czwartek - DT na synthosie :) +2,2% (już po prowizjach), efekt dnia wolnego od pracy ;)

a w regularnym portfelu to co się wydarzyło ciekawego:

ADVADIS -18,52% - jak gniótł się tak się dalej gniecie, trzeba zacząć kombinować na tym walorze, zobaczymy, zacznę skupować po 0,22 i sprzedawać po 0,23, może czegoś się nauczę

CORMAY +19,31% - pzepięknie, nie wystraszyłem się straty z zeszłego tygodnia i teraz hello1 na forum opinie są bardzo podzielone, ale spółka warta trzymania jak najbardziej

FAMUR +1,58% - MACD nie wygląda najlepiej, szukam dobrego momentu na wyjście i odkupienie taniej, tak jak buldi sugerował kilka postów wyżej

IDMSA +5,28% - minimalnie lepiej, ale było już ponad 7% w tygodniu, zbyt sentymentalny się robię, bo zdrowy rozsądek każe wysiadać

PETROLINV - uważnie obserwuję ten ostatni rajd, Prezio puścił nowego niusa o Shyrak'u i liczą na windę kolejną, ale to nie na moje serce, karuzelę to ja wolę w parku rozrywki, ale zaraz znowu zjedzie do 7-8zł to pewnie wejdę

w tygodniu siadłem do "analizy trendowej", więc pewnie wkrótce pojawi się coś nowego w portfelu

remee
0
Wysłane: 14 kwietnia 2011 23:54:55
dzisiaj nastąpiła moja ewakuacja z IDM, minimalnie na plusie, a było już tak ładnie d'oh!
do tego postawiłem SL na CORMAYU wczoraj, z datą na jeden dzień (ślepota), i dzisiaj by wybiło na ładnym +12-13%, a tak dalej na pokładzie siedzę i czekam na fale ;/ która już zmyła do +8%, jutro rozpiszę szczegóły działań tygodniowych

buldi
0
Wysłane: 28 kwietnia 2011 12:59:14
Remee - żyjesz to jeszcze?
Advadis zaczyna dzisiaj wyglądać. blackeye
Dziargasz coś na łojlu czy dalej obserwujesz?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,302 sek.

aqbawqig
kjkxzszw
pvmfxhco
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
exgmozei
eymyiamq
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat