Temat:
SYGNITY
Obserwuje wasze rozważania od dłuższego czasu i nie ma co ukrywać iż spółka pójdzie na północ tylko ważne jest kiedy i czy jeszcze spadnie poniżej minimów. Sądzę że macie małą wiedzę o przetargach. To trochę was uspokoi. it.wnp.pl/sygnity-asseco-comp-...Przeczytajcie ten link a będziecie wiedzieć iż w tym przetargu nie jest najważniejsza cena ponieważ odbywał się w postaci negocjacji a więc będą rozpatrywane również inne czynniki i skoro Sygnity położyło taką cenę to może dodało do niej coś więcej. Nie są to przetargi typu 100% cena tylko bardziej złożone a więc piłka w grze.
|
Temat:
SYGNITY
Ewidentnie jedziemy w dół. Gdzie jest koniec tych spadków. Spółka ma płynność finansową, zobowiązania płaci terminowo, jest kilka kontraktów z których ściągają kasę. Do jakiego poziomu musi dojść aby była wystarczająco atrakcyjna bo wątpię aby została całkowicie zatopiona. Jeśli wyniki za Q3 będą zbliżone do zera to jest szansa na odbicie. Chyba że zagrają inaczej poinformują o zdjęciu odpisów na rzecz nierentownych projektów.
|
Temat:
SYGNITY
Witam! Na stronie Sygnity.pl jest następujący komunikat: www.sygnity.pl/centrum_informa... Co to oznacza dla nas. Czy sądzicie że w tym czasie wydarzą się jakieś znaczące fakty które pociągną kurs w górę / dół?? Z tego co do tej pory zaobserwowałem to niewiele firm na GPW korzysta z takiego mechanizmu. Czy w przypadku SYG to dobrze czy źle?
|
Temat:
SYGNITY
Witam! Obserwuje Sygnity z różną częstotliwością od co najmniej 2 lat i powiem szczerze że to co dzieje obecnie bardzo mnie dziwi. Artur napisał(a):Patrzac na liczbę akcji zarejestrowanych na WZA, to są spore zmiany wśród funduszy : Legg Mason mial 12,47% a ma obecnie 10% Pionier Pekao mial 8,59% a ma obecnie 7% Pozostali zarejestrowani na WZA : BBI Investments bez zmian czyli 6,73 % Paweł Turno bez zmian czyli 1,888 % Pozostali akcjonariusze nie zarejestrowali akcji przed WZA. www.stockwatch.pl/gpw/sygnity,...Niepokoi zmniejszenie zaangazowania 2 funduszy. Mozna miec tylko nadzieje, ze chca objac nowe akcje i dlatego sprzedali wczesniej stare. Czy ktos sie orientuje czy mozna przed WZA nie rejestrowac wszystkich swoich akcji jakie sie posiada ? Ja uważam że to nie przypadek że Legg Mason zmniejszył zaangażowanie do 1.188.623 akcji (dokładnie tyle miał na WZA czyli 10%), a emisja planowana obejmuje do wysokości 1.188.624 akcji. Czyli dokładnie o 1 sztukę więcej. Nie wiem, może się czepiam, ale czy to nie jest ewidentne zrobienie miejsca dla kogoś kto chciałbym mieć największy pakiet akcji i mimo że trochę izulorycznie, ale mieć największy wpływ na spółkę. Ja uważam że tąpnięcie kursu jest zagrywką pod przejęcie i to przejęcie SYG. Co sądzicie??
|